Att veta hur man planterar frön i Valheim är ganska bra kunskap att ha för att svälta är inte kul. Faktum är att det rekommenderas att starta din lilla vikingagård tidigt, eftersom det hjälper dig att behålla en pålitlig matkälla. Detta ger i sin tur tid för viktigare aktiviteter som lox-ridning och att bygga fängelsehålor för de lokala grådvärgarna.

Du kan hitta morotsfrön så snart du når Schwarzwald. Senare kommer du också att kunna plantera kålrot. Så här hittar och planterar du frön i Valheim.

Valheim tips | Valheim arbetsbänk | Valheim reparation | Valheim frön | Valheim köpman | Valheim biomes | Valheim färdplan | Bästa Valheim-vapen | Valheim Game Pass | Valheim fusk och spawn objekt lista | Bästa Valheim rustning | Valheim Benmassa | Valheim flint | Valheim hantverksprogression

Hur man planterar frön i Valheim

Det finns alltså två sorters frön du kan få tag på i Valheim. Den första är matfrön, av vilka det för närvarande finns två typer:

  • Morotsfrön Schwarzwald
  • Rova frön Träsk

Tillsammans med tre typer av trädfrön:

  • Bokfrön Ängar
  • Grankottar Schwarzwald
  • Kottar Schwarzwald

För att plantera och börja odla dem måste du skapa en kultivator, som kräver fem kärnved och fem brons att tillverka. En Hoe fem trä och två sten kommer också att vara användbar för att platta till marken först.

Med kultivatorn i dina händer, vänsterklicka för att förvandla gräs till jord. Sedan, med den fortfarande utrustad, öppna ditt lager och välj ett frö. Klicka på marken och voila! Fröet kommer att planteras. Du behöver inte sköta dem eller vattna dem, tack och lov växer de av sig själva med tiden.

Att skörda morötter och kålrot ger dig tyvärr inte frön att plantera om och odla mer, så för att ha en återvinningsmatgård måste du tillverka en kittel, som bara behöver 10 plåtar, en eld under sig och en smedja i närheten. Gör antingen morotssoppa eller kålrotsgryta så låser du upp respektive fröplanta. Gå tillbaka till din gård och välj fröplantan i kultivatorns byggmeny för att odla dina egna morots- och kålrotsfrön.

Valheim Ancient Seeds förklaras

Undrar du vad antika frön används till? Tyvärr har dessa inget med jordbruk att göra. Som det ser ut har Ancient Seeds bara en användning i Valheim, och det har att göra med Valheim Elder-inkallelseprocessen. Du måste offra Ancient Seeds för att skapa den andra bossen i spelet, så att de inte kan planteras för att odla något, en besvikelse.

Lämna ett svar