Om du vill veta hur man tämjer galtar i Valheim har du kommit rätt. Du kan också tämja vargar och loxar, men galtar är de första tämjbara djuren du kommer att stöta på. Det är en bra idé att fånga och tämja dem, eftersom jakt på läderrester och kött kan kännas lite repetitivt efter ett tag.

Så här tämjer och föder du upp Valheimsgaltar. Låt oss skapa en praktisk vikingagård!

Valheim tips | Valheim arbetsbänk | Valheim reparation | Valheim frön | Valheim köpman | Valheim biomes | Valheim färdplan | Bästa Valheim-vapen | Valheim konsoler | Valheim äldste kallelse | Valheim fusk och spawn objekt lista | Bästa Valheim rustning | Valheim Benmassa | Valheim flint | Valheim hantverksprogression | Hur man planterar frön i Valheim

Hur man tämjer galtar i Valheim

Det är tekniskt möjligt att börja tämja galtar från det ögonblick du leker i en ny värld, men det rekommenderas inte förrän du har en bas inrättad eftersom du absolut behöver en penna eller inhägnad för dem. Bygg ett litet område där du vill hålla dina djur, men lämna en del av staketet öppen så att du kan komma tillbaka senare.

Gå iväg och hitta en galt om det inte finns en i närheten, gå sedan nära den så att den börjar jaga dig. Spring tillbaka till ditt nybyggda hölje och när de är inne, utrusta snabbt din hammare och placera ett annat staket för att fånga dem.

Att tämja galten kräver att du matar den, vilket kan göras med vilken mat som helst som växer i marken hallon, blåbär, svamp (gul eller röd), morötter eller kålrot. Lämna dem på golvet i fållan och galten kommer att börja äta dem, sakta bli tamare med gula hjärtan som svävar ovanför kroppen. Du kan kontrollera framstegen i tämjningen genom att komma nära galten och titta på den, vilket ger dig en procentandel.

Ibland kommer galten att förbli aggressiv ett tag och inte börja äta maten förrän du har lämnat närheten och återvänt, så om du upptäcker att galten inte kommer att sluta ladda runt och har ett rött utropstecken ovanför sig, packa dina bästa verktyg och ge dig ut på äventyr. När du kommer tillbaka från att dräpa troll och utforska den stora vida världen borde galten ha lugnat ner sig.

Hur man föder upp galtar i Valheim

Att föda upp galtar för att odla dem och ha ett oändligt utbud av kött och läderrester är lättare sagt än gjort. Till att börja med måste man givetvis lura och tämja en andra galt i hägnet.

När du har flera galtar, lämna mat på marken för att säkerställa att de förblir mätta, och två ”glada” galtar en status som du kan kontrollera genom att sväva över dem med muspekaren kan slumpmässigt para sig och producera galtar. Bebisarna kommer så småningom att växa till vuxna och ju fler vuxna, glada galtar du har i fållan, desto fler galtar kommer de att producera. Så länge du alltid lämnar två vuxna galtar där, har du en självförsörjande vildsvinsfarm.

Hur man tämjer vargar och loxar i Valheim

Processen är i huvudsak densamma för vargar och loxar, med ett par anmärkningsvärda skillnader. Vargar finns i bergsbiomer och du måste mata dem med rått kött istället för bär eller grönsaker. Detta är som förväntat egentligen, tack vare vargarnas köttätande natur. Eftersom de kommer att attackera dig på ett mycket mer aggressivt sätt än galtarna, är det absolut nödvändigt att du håller dig på avstånd och tar dig tid att tämja dem. När du har en tam varg, tryck på E för att interagera med den och få den att följa dig som en följeslagare. Se bara upp för särskilt tuffa fiender, eftersom allt ditt hårda arbete med att tämja en varg kan minskas på ett ögonblick.

Om du har hittat Haldor, Valheimshandlaren, då vet du vad en lox är. Dessa bestar kan hittas som strövar omkring i Plains biomer och medan Halstein, Haldors vän, är passiv är de vilda mest avgörande arga. För den här pennan måste du bygga stenmurar eftersom de är starka nog att lätt bryta trästaket, och du måste hålla avståndet med loxar annars kommer de att utplåna dig. Loxar äter hjortron och korn, så att mata dem och tämja dem är samma, men med svårare att få tag på ingredienser.

Lämna ett svar