I Splatoon 3 är en del av karaktärsskapandet att välja ras, ögonfärg, frisyr och att namnge spelarens karaktär. Att alla spel ger spelarna en möjlighet att göra om dessa val, men Splatoon 3 gör det för all karaktärsanpassning. Detta gäller även för karaktärens namn.

Namn är stora i Splatoon, eftersom de ofta är det första spelarna lägger märke till i multiplayer. Efter att ha sett så många coola namn i spelet kan en spelare känna sig inspirerad att byta till något annat. Lyckligtvis för dem är det relativt enkelt att ändra namnet som visas på Splashtag.

Hur man ändrar smeknamn

Det finns en förutsättning en spelare måste uppfylla innan de kan ändra sitt smeknamn. Innan de kan komma åt ett sätt att ändra sitt namn måste de slutföra Splatoon 3 -handledningen. Att göra detta innebär att slåss i en Tuft Battle.

När handledningen är klar kan smeknamnet ändras. För att ändra smeknamnet, gå först till Battle Lobby. I Battle Lobby, gå till skärmen bredvid hissen och klicka på den. Om du klickar på den kommer spelaren till en meny med alternativ som Redigera Splashtag, Get Stuff, Battle Logs och sådant. Alternativet att klicka på för att byta namn är Ändra smeknamn.

Saker att tänka på innan du byter smeknamn

Smeknamn kan vara upp till 10 tecken långa. Vissa ord är förbjudna, som ord som anses vara profana. Vissa spelare går igenom särskilda ansträngningar för att få igenom ett profant ord i ett smeknamn, men det rekommenderas inte eftersom de riskerar att bli avstängda om andra spelare rapporterar dem. Vem som helst kan rapportera en spelares namn genom att bara undersöka karaktären i Splatsville.

När ett smeknamn ändras ändras även ID-numret. Dessutom låter Splatoon 3 inte sina spelare ändra sina smeknamn när de vill på ett infall. När ett smeknamn har bytts måste spelaren vänta 30 dagar innan de kan ändra sitt namn igen.

Kom ihåg att smeknamn bara är ett element i en Splashtag. Taggen kan anpassas genom titlar, banners och insamling av märken. Till skillnad från namn kan banners, titlar och märken ändras när som helst. Mellan smeknamn och allt annat som ingår i en Splashtag finns det mycket utrymme för att personifiera spelarens karaktär.

Splatoon 3 är tillgänglig för Nintendo Switch.

Lämna ett svar