snabblänkar

Stardew Valley Expanded är en av de mest populära modsna för Stardew Valley, som kraftigt utökar innehållet i ConcernedApes hit farming-sim RPG. Den utökade modden lägger till nya bybor, grödor, platser och till och med gårdslayouter.

Stardew Valley Expanded erbjuder två nya gårdslayouter för spelare att prova, Grandpa’s Farm och Immersive Farm 2 Remastered. Båda dessa alternativ kommer med fler funktioner än Stardew Valley- gårdarna med vanilj, och spelare kan ha svårt att välja mellan dem.

Farfars gård

Av de två gårdslayouterna i Stardew Valley Expanded ligger Grandpa’s Farm närmast gårdarna i vanilj Stardew Valley. Trots att den är betydligt större än båda, kombinerar Morfars gård delar av original- och skogsgårdskartan, med ett bra område för grödor framför bondgården och ett stort skogsområde i sydost. Farmen har också en flod och en liten damm, vilket gör att spelare kan fånga en större variation av Stardew Valleys fiskar.

Det finns ett par inhägnade områden på Grandpa’s Farm, vilket kommer att göra det lättare för spelare att börja föda upp djur i Stardew Valley när de väl har låst upp Barns and Coops. Slutligen har Grandpa’s Farm ett nytt område som heter Grandpa’s Shed, som spelare kommer att kunna nå när de har skaffat sig en guldhacka. Grandpa’s Shed dyker upp på alla Stardew Valleys utökade kartor och har ett uppdrag att återställa och bygga om skjulet, vilket gör det användbart som ett andra växthus och källare.

Spelare som letar efter en vaniljförbättrad upplevelse från Stardew Valley Expanded bör välja att börja på Grandpa’s Farm. De små förändringarna som layouten gör förstärker bara Stardew Valley-upplevelsen, och gården är varken för stor eller för liten för att orsaka svårigheter.

Immersive Farm 2 remastrad

Medan Grandpa’s Farm i allmänhet håller sig nära layouterna på de ursprungliga Stardew Valley- gårdarna, gör Immersive Farm 2 Remastered mycket mer extrema förändringar. För det första är Immersive Farm flera gånger större än Stardew Valley- gårdarna med vanilj, med små och stora floder, flera dammar och ett enormt skogsområde fullt av gömda stigar.

Flera av de mer avancerade områdena i Immersive Farm kräver åtminstone en uppgraderad stålhacka för att nå, men kan vara mer än värda ansträngningen. I kartans sydvästra hörn finns en roddbåt som leder till ett stenbrottsliknande område för insamling av sten och metaller. Dessutom finns det en vattenfallsdamm i den västra delen av skogsområdet som har förmågan att återställa energi och hälsa på samma sätt som Stardew Valleys gård.

Det största problemet med Immersive Farm 2 Remastered, åtminstone jämfört med Grandpa’s Farm, är att det ger spelaren tillgång till mycket mer än de ursprungliga Stardew Valley- gårdarna. Även om detta kan vara idealiskt för stora grupper eller spelare som letar efter en upplevelse av New Game Plus-typ, bör nya spelare undvika Immersive Farm om de vill uppleva utmaningen och den skonsamma utvecklingen av Stardew Valleys prisbelönta spel.

Stardew Valley är tillgängligt på PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Android, iOS och många andra enheter.

Lämna ett svar