Valheim-biomer är ganska viktiga, eftersom målet med spelet är att erövra dem alla. Vi börjar vårt vikingaäventyr på ängarna, en relativt fridfull plats, men det dröjer inte länge förrän vi måste kämpa oss igenom den läskiga Schwarzwald. Som alla andra Valheim-biomer har Schwarzwald sitt eget unika landskap, resurser och fiender.

Med andra ord, att utforska Valheim-biomer innebär att du måste förbereda dig för att möta en mängd olika grådvärgar, skelett och dödssquitos. Och som om det inte är nog kommer varje Valheim-biom med en slutboss; en av de övergivna.

För att vara säker på att du överlever (åtminstone ett tag), här är en översikt över alla Valheim-biomer och vad du kan förvänta dig.

Valheim tips | Valheim arbetsbänk | Valheim reparation | Valheim frön | Valheim köpman | Valheim färdplan | Bästa Valheim-vapen | Valheim Game Pass | Valheim äldste kallelse | Valheim fusk och spawn objekt lista | Bästa Valheim rustning | Valheim Benmassa | Valheim flint | Valheim hantverksprogression

Valheim biomlista

Här är alla nio Valheim-biomen, inklusive de tre under utveckling:

Ängar

Det som kommer igång är ängarna, som är den vänligaste av alla biomer, och den du sannolikt kommer att leka i. Bok-, björk- och ekträd leker här, liksom galtar, grålingar och rådjur. Du kan hitta alla grundläggande resurser du behöver för att komma igång i en Meadows-biom. Du hittar också Eikthyr den första chefen markerad på din karta i början av spelet i en Meadows.

Svart skog

Finns ofta i anslutning till Meadows – och ibland blandar gränsen mellan skogsområdena i Meadows biomer – Schwarzwald är ett fientligt land fullt av grådvärgar, skelett och ibland troll. Ge dig in i en Schwarzwald och du kan hitta alla möjliga resurser som koppar och tenn, tillsammans med grottor och gravkammare. Schwarzwald är också den enda biom som Valheim-handlaren leker i. Den äldste, den andra chefen, kan hittas i en Schwarzwald.

Träsk

Sedan är det Träsket. Räkna med låg sikt, mycket lera och tjocka träd här, eftersom träskbiomet är ännu hårdare än Schwarzwald. Du kommer att slåss mot Draugrs, Skeletons, Wraiths, Surtlings… och sedan Hearth and Home-uppdateringen, Abominations. Sunken Crypts kan hittas i Swamps som kräver nycklar för att öppnas tillsammans med Iron Scraps. Det är här du också kommer att slåss mot chef nummer tre, Bone Mass.

Berg

Bergen är täckta av snö och har som du kan förvänta dig en hel del vertikalitet. Det är här du hittar granar, tillsammans med vargar, drakar, de varulvsliknande fenringarna och stengolemerna. Du hittar också Obsidian och Silver Ore vener här, tillsammans med boss fyra, Moder. The Mountains förväntas få en uppdatering snart, som kommer att lägga till Caves.

Slätter

Plains biome är i huvudsak en öken med gräs istället för sand. Du kan hitta några unika varelser här, som Fulings, Loxes och Deathsquitos. Sedan härden och hemmet är slätterna också fyllda med tjärgropar, hem för tillväxter. De goblinliknande Fulingarna finns i olika typer (Berserker, Shaman) och bor i Fuling Villages. Till skillnad från andra Valheim-varelser har de sina egna hus, vakttorn och gårdar. Den femte och sista chefen i skrivande stund i early access Yagluth finns också i Plains-biomet.

Hav

Oceanbiomen talar för sig själv. Du behöver en båt att korsa, oavsett om det är den grundläggande flotten du kan skapa i början, eller ett långskepp, den största båten i spelet, och det finns inte mycket att hitta där ute, förutom Leviathans och Serpents. Ormar kan attackera dig och ditt fartyg, så hoppa inte i vattnet om du kan undvika det. Leviataner, å andra sidan, är vänliga jättar som framstår som små öar. Om du börjar bryta dessa öar kommer Leviathan sakta att försvinna under vattnet.

Mistlands, Deep North och Ashlands

Nu kommer vi till biomen ”i utveckling”. Dessa är tekniskt sett redan med i spelet Mistlands kan hittas på de östra och västra gränserna av varje karta, Deep North är högst upp och Ashlands längst ner men de saknar allvarligt innehåll och det finns inget inte mycket att göra där.

Efter att Hearth and Home kom ut har Valheim-utvecklaren bekräftat att teamet nu arbetar på Mistlands, som förväntas anlända 2022. De nästan tomma Mistlands vi sett tidigare inkluderade ett gäng enorma träd med spindelväv. Utvecklarna varnade oss dock för att den slutliga versionen av Mistlands kan se väldigt annorlunda ut.

The Deep North liknar bergens biome genom att det är väldigt snöigt, men är något plattare från skärmdumpar.

Äntligen är Ashlands en karg ödemark. För närvarande finns endast surtlingar här.

En teori om varför dessa biomer för närvarande finns i spelet trots att de inte har utvecklats är att när en uppdatering kommer för att lägga till innehåll till dessa regioner, behöver spelarna inte starta en ny värld för att få tillgång till det innehållet; biomen kommer redan att existera. Om det är sant eller inte är ännu inte upptäckt, men vi kan inte vänta med att få reda på det.

Lämna ett svar