Dessa Valheim-tips hjälper dig att överleva dina första nätter i det 10:e nordiska riket och skapa några praktiska verktyg, rustningar och vapen i processen. Början är enkel: ögonen på marken och ta tag i lite trä och stenar. Det blir dock mer komplicerat efter det, särskilt eftersom nya recept är dolda tills du hittar det material som krävs.

Så, från det ögonblick vår korpvän Hugin släpper av dig, här är en Valheim-nybörjartipslista om vad du ska göra härnäst.

Valheim arbetsbänk | Valheim reparation | Valheim frön | Valheim köpman | Valheim biomes | Valheim färdplan | Bästa Valheim-vapen | Valheim Game Pass | Valheim äldste kallelse | Valheim fusk och spawn objekt lista | Bästa Valheim rustning | Valheim Benmassa | Valheim flint | Valheim hantverksprogression

1. Gå in i olika världar i Valheim för att få resurser du inte kan hitta

Även om du kanske föredrar att hålla dig till den första servern du anger, är det mycket användbart att veta detta från början: du kan ta din karaktär till vilken Valheim-värld du vill, utan att förlora statistik eller objekt.

Du bör definitivt använda detta till din fördel medan du samlar resurser senare. Hittar du inga stenar runt din bas? Eller kanske det är ont om rådjur? Gå sedan tillbaka till huvudmenyn och gå in i en annan värld som har många av dessa resurser.

2. Ta tag i trä och stenar för att komma igång i Valheim

Detta kanske inte kommer som en överraskning för dem som är bekanta med överlevnadsgenren, men det första du behöver göra efter att ha lekt i Valheims värld är att samla ved och stenar. Ser du de mindre träden? Slå dem helt enkelt med dina bara händer tills de går sönder i trästockar.

Stenar däremot måste plockas upp. Du kan bara få de små, så håll utkik efter dem när du går genom skogen.

När du samlar in dessa resurser kommer det inte att dröja länge innan du stöter på dina första fiender; Greylingarna. Oroa dig inte för mycket om dem dock, Greylings är ganska svaga och några slag kommer att döda dem.

3. Skapa yxan och hammaren för att bygga din första bas

Du kan öppna ditt inventarie och menyn Crafting med Tab. Det första verktyget du behöver är stenyxan: använd 5 träbitar och 4 stenar för att göra den. Detta kommer att hjälpa dig att hugga ner träd mycket snabbare. Det är bra, för vi kommer att behöva massor av trä för att bygga vår första Valheim-bas.

Använd sedan 3 trä och 2 stenar för att tillverka en hammare. Utrusta detta verktyg för att börja bygga din bas. Högerklicka öppnar menyn med olika byggmaterial, vänsterklicka placerar ett material, och den mittersta musknappen låter dig demontera vilken bit som helst utan kostnad.

4) Hur man tillverkar en Valheim arbetsbänk och skapar en byggnadsyta

När du har dina grundläggande verktyg är nästa sak du behöver en Valheim arbetsbänk. Detta kommer att låsa upp många nya hantverksalternativ och skapar ett område för dig att bygga vidare på. Utrusta hammaren och gå sedan till fliken ”hantverk” för att hitta receptet för arbetsbänken. Det kräver 10 ved.

När du har placerat bänken ser du en stor, vit cirkel som omger den. Det här är ditt byggnadsområde. Om du vill bygga någon annanstans, placera antingen en andra arbetsbänk eller helt enkelt demontera den och placera den igen.

5. Hur man bygger en Valheim-bas

Men tro inte att du är klar än! Innan du faktiskt kan använda din arbetsbänk måste den skyddas av en bas. Det räcker med att placera en enkel vägg och en bit tak, men du kan lika gärna börja på ett ordentligt vikingahem.

Eftersom skogsmarken är ganska ojämn kräver de flesta byggnader i Valheim en grund. Använd stolparna och balkarna för att stödja dina golv och väggar. Tänk på att den här basen ofta är under attack efter att ha besegrat den första bossen, så se till att den är stadig. Du bör placera ditt värdefulla byte inuti.

6. Hur man bygger en Valheim respawn point med säng och lägereld

Nu när Valheimbasen är klar är det dags att lägga en säng. Detta är inte bara användbart för att hoppa över natten; det är också din anpassade Valheim respawn-punkt. Byggreceptet hittar du genom att utrusta hammaren och sedan klicka på fliken ”möbler”.

Det finns dock bara ett problem: du behöver en lägereld nära din säng, men sängen är inuti din träbas och lägerelden kan inte placeras på ved. Lösningen? Placera lägerelden bredvid din säng, men utanför din bas. Det spelar ingen roll om det finns en vägg mellan dem!

7. Hur man hittar och äter mat i Valheim

Din karaktär är förmodligen hungrig vid det här laget. Lyckligtvis är hallonbuskarna, svamparna och djuren i Valheim inte så svåra att hitta. Det finns bara en knepig sak som du bör veta om; du kan inte äta samma mat typ två gånger i rad.

Tydligen bryr sig vikingar om en varierad kost, så man kan äta 1 hallon och 1 svamp samtidigt, men inte 2 hallon. Du måste vänta tills matikonen i det nedre vänstra hörnet av skärmen börjar flimra eller har försvunnit. Det betyder att du kan äta maten igen.

8) Hitta och besegra den första Valheim-bossen Eikthyr

Om du vill avancera i Valheim måste du besegra bossarna. Den första chefen, Eikthyr, finns nära din standard spawn-punkt. Efter att ha hittat hans plats måste du erbjuda en rådjurstrofé för att kalla honom.

Det är inte klokt att slåss mot Eikthyr direkt. Se till att du har anständiga vapen först, som en uppgraderad båge eller flintkniv. Du bör också utrusta läderpansar. Genom att döda vildsvin och rådjur får du det material som krävs. Slutligen, se till att du är fullmatad, läkt och utvilad. Efter att du besegrat Eikthyr kan du ta hans trofé till standard spawn-punkt för att få bättre statistik.

9. Ytterligare några viktiga tips innan du går in i Valheim

Här är några sista saker du bör tänka på när du börjar ditt Valheim-äventyr:

  1. Fallande träd kan döda dig. Så fort du märker att ett träd kommer att falla, steg bort.
  2. Ett snabbt sätt att samla ihop massor av virke i Valheim är att placera en arbetsbänk bredvid en övergiven byggnad och demontera grunden. Du får en stor stack med bara några klick.
  3. Reparera alltid dina föremål innan du lämnar din bas. Om du klickar på arbetsbänken kan du reparera dina föremål gratis (inga ytterligare resurser krävs).
  4. Att använda roll-dodge hjälper dig att vinna många svåra strider. Du måste gå i ”smygläge” först (med Ctrl) och sedan trycka på skift. Det är ett snabbt och enkelt sätt att undvika att ta skada.
  5. Färdigheterna uppgraderas genom att helt enkelt använda förmågan (löpning, simning etc.), men kan minskas genom att dö.
  6. Galtar flyr inte, men rådjur gör det. Så börja med att jaga vildsvin efter läderrester med ett närstridsvapen; använd dem sedan för att göra en båge och börja jaga rådjur för deras läder.
  7. Det är inte pilar som flyger mot dig, det är bara vinden.

Och det är allt. Du är lika redo för vikingavärlden i Valheim som du någonsin kommer att vara. Eikthyr bättre se upp!

Lämna ett svar