Roblox är ett spel som ger en fri värld till spelarna, så att de kan bygga och interagera med andra öppet. Spelare kan skapa sina egna minivärldar för sig själva och andra att njuta av. Spelet balanserar en sandlådelayout med en familjevänlig atmosfär. Även om de definitivt är en pionjär inom sitt eget område, finns det några titlar som har kommit att inspireras av Roblox.

Bästa videospel som liknar Roblox

Byggande, karaktärsanpassning, valutaanvändning i spelet och att spela med andra är alla grundsatser i Roblox. Här är några av spelen som delar samma funktioner.

Growtopia

Growtopia är lite som Minecraft och Roblox kombinerat. Det här spelet kommer att tillfredsställa spelare som kanske har önskat att Roblox bar mer av en nostalgisk konststil. Spelet är en del av sandlådegenren och kretsar kring jordbruk och att bygga världar att odla i. Det finns också ett brett utbud av spelalternativ, allt från lugn enspelare till energisk multiplayer. Precis som Roblox har Growtopia inga strikta mål eller begränsningar för spelare, vilket låter dem utforska världen på egen hand.

Mythruna

Vad Mythrun a saknar i regelbundna uppdateringar, kompenserar det för engagerande innehåll. De som gillar de blockiga och spelarkontrollerade funktionerna i Roblox kommer att kunna se likheterna i detta fantasybaserade sandlåderollspel (RPG). Spelet ger många möjligheter till världsbyggande, vilket ger kraft till byggarna som spelar spelet. Det finns också ett förenklat animationssystem i spelet, liknande det lättillgängliga men komplexa byggläget i Roblox.

Trove

Trove är ett spel som bär konststilen från Minecraft och de smidiga animationerna från Roblox. Spelet kommer att påminna spelare om Minecraft på vissa sätt, till exempel det ständigt växande elementet och föremålsinventeringen eller de pixlade kläderna. Mer som Roblox är dock att samhället är starkt centrerat kring planbyggnad. En annan likhet är möjligheten för spelare att ha olika karaktärsanpassning.

Staxel

Staxel tillåter spelare att ströva omkring i en gårdsbaserad värld med att de är interagerbara djur. Spelet erbjuder både enspelarspel och online co-op. Spelare har förmågan att skapa vilken värld de kan tänka sig. Byggmekaniken i spelet är lätt för nykomlingar att tackla och har den klassiska blockiga stilen som spelare i genren har vuxit att älska. Spelarna i Staxel är inte bara begränsade till att bygga gårdar, utan har snarare en uppsjö av alternativ att bygga, precis som Roblox.

Djur sylt

Animal Jam ger spelarna en uppslukande värld där de väljer en djuravatar för att spela spel, bygga sin egen nivå och tjäna ädelstenar. Som också sett i Roblox, är det här spelet starkt beroende av karaktärsanpassning, såväl som att skapa och bygga. Konststilen har inte blockigheten hos Roblox, men den skapar en öppen värld som många online multiplayer-fans kommer att känna till.

Vill du läsa mer om Roblox ? Kolla in Hur man laddar ner Robloxplayer.exe för att spela Roblox på Volsiz. 

Lämna ett svar