Spel på Linux har tagit fart den senaste tiden. På samma sätt har releasen av Return to Monkey Island fått många Linux-användare att undra om de kan spela det på sin PC. Den här artikeln handlar därför om huruvida Return to Monkey Island är kompatibel med Linux eller inte.

Om du går till huvudämnet i den här artikeln kan du ta reda på all den senaste informationen du behöver om huruvida spelet är kompatibelt med Linux eller inte genom att läsa nedan.

Är Return to Monkey Island Linux kompatibel?

Det korta svaret är Ja. Return to Monkey Island är kompatibel med Linux. Det är dock viktigt att notera att spelet är spelbart på Linux med hjälp av Proton. Spelet har för närvarande ingen inbyggd Linux-version. Det betyder att spelet inte är officiellt optimerat för Linux. Även om du kan spela spelet på Linux, kan du stöta på vissa problem. Spelare på Flatpak Steam/Arch Linux rapporterar att spelet fungerar felfritt.

Många spelare har också rapporterat att de stöter på ett problem när de spelar spelet på Linux. Likaså rapporterar spelare att de står inför ett problem där de stöter på en svart skärm med musik. Detta innebär att det finns många spelare som inte kan spela spelet med sin fulla potential. Det finns dock en lösning som vissa spelare rapporterar fixar problemet med svart skärm.

Här är en lösning för att lösa problemet med svart skärm

1) Först och främst måste du starta spelet och gå till spelets svarta skärm.

2) Nästa steg måste du helt enkelt klicka på knappen ”Maximera”. Detta kan nu lösa problemet.

3) Slutligen kan du nu spela spelet utan problem med svart skärm.

Spelet är för närvarande inte klassat som inbyggt spelbart på Linux på ProtonDB-webbplatsen. Även om spelet för närvarande kan spelas med Proton, är det troligt att du kan stöta på vissa problem. Vissa spelare kanske undrar om spelet får en inbyggd Linux-version eller inte. Enligt Ron Gilbert, en utvecklare av spelet, är en inbyggd Linux-version på gång.

Fungerar på Proton och en ren Linux-version kommer strax efter. Förbeställ den till hästrustningen så får du den på magiskt vis när den är klar.

— Ron Gilbert 🙈🙉🙊🏝(@grumpygamer) 16 september 2022

Det här var en artikel om huruvida Return to Monkey Island är kompatibel med Linux eller inte. Du kan alltid hålla dig uppdaterad med Volsiz för de senaste spelnyheterna samt guider.

Lämna ett svar