Då och då vägrar Roblox att ansluta till ett spel. Du går med på plattformen som vanligt, reser till ditt favoritspels startsida, trycker på play och… ingenting. Bara ett nedslående felmeddelande. I de flesta fall behöver du bara återansluta till spelet. Men vad händer om det inte fungerar?

Uppdatering, 22 september, 16:32 CT, 2022

Volsiz har inte kunnat ansluta till Roblox och börja spela spel. Ingen uppdatering har gjorts på Roblox-statussidan eller det officiella Twitter-kontot. Enligt den officiella Roblox Status-webbplatsen har Roblox identifierat problemet och arbetar aktivt med det.

Är Roblox-servrarna nere?

Att googla detta kommer att presentera otaliga alternativ när du försöker kontrollera Roblox -serverns status. Vissa webbplatser är dock felaktiga medan andra är direkt förvirrande. Lyckligtvis har Roblox- företaget sin egen officiella sida för att kontrollera serverdrift. Nedan har vi detaljerat hur du kontrollerar Roblox -statussidan och – om det misslyckas – hur du kontrollerar en sekundär webbplats.

Alternativ ett: Roblox Statussida

Direkt från själva källan har Roblox- företaget byggt en statussida för användare att referera till när de ställs inför lanseringsproblem. Detaljerad utan att överväldiga användaren, den här sidan är uppdelad i tre kategorier Användare, Spelare, Skapare. Specifika områden av Roblox som webbplatsen, mobilappen och Xbox-appen listas separat, under varje kategori.

Specifika områden på plattformen kanske bara upplever problem, i motsats till att hela plattformen går offline. Du kommer att veta att allt fungerar korrekt om ”Operational” är listad mittemot objektet, i grönt.

En djupare titt

För en mer djupgående titt på tidigare serveravbrott låter Roblox dig referera till dess tidigare historik över serveravbrott. Den här sidan pekar ut ögonblick ner till exakt tid och datum för ett serveravbrott. Företaget betecknar också varje problem som ett partiellt tjänsteavbrott eller ett tjänsteavbrott, och pekar ut vilken plats på plattformen som påverkas.

Alternativ två: Neddetektor

Roblox  Downdetector sidan spårar användarrapporter i realtid. Det betyder att alla spelare som upplever ett serverproblem kan logga avbrottet vid tidpunkten för händelsen. Downdetector loggar sedan användarrapporterna och plottar data som alla kan referera till.

Neddetektor fungerar som ett användbart sekundärt verktyg eftersom avbrott rapporteras i realtid, direkt från spelarbasen. I det sällsynta fallet att Roblox inte är tillräckligt snabb för att rapportera avbrott, kan du vara säker på att användare loggar sin egen data på Downtector. Det är en effektiv metod för att bekräfta om problemet är utbrett eller helt enkelt ett problem med din internetleverantör.

Om du letar efter koder för andra spel har vi massor av dem i vårt Roblox Game Codes-  inlägg! Du kan också få ett gäng gratis grejer via vår sida med Roblox-kampanjkoder  .

Lämna ett svar