Under loppet av 19 år har Call of Duty -serien lanserat över 25 titlar på olika plattformar, vilket gör den till kungen av FPS-genren. Och med släppet av Call of Duty Modern Warfare 2 planerar Activision att förnya hela franchisen från ett arkadliknande skjutspel till ett mer taktiskt. Mest anmärkningsvärt är att IW (Infinity Ward) planerar att ändra Perk-systemet och ta bort den traditionella minikartan, vilket har upprört många långvariga fans av franchisen.

Infinity Ward har också återsläppt spelläget Invasion från de ursprungliga Call of Duty Modern Warfare 2 och Call of Duty 4: Modern Warfare. Men för att hålla fast vid sina ord har de introducerat flera aldrig tidigare skådade spelmekaniker som säkerligen kommer att dra in spelare från Battlefield -serien. Men spelare som hoppar in i Invasion-spelläget gör bra förberedelser eftersom det här läget inte är som en traditionell Call of Duty- match.

Kärnfunktioner i Invasion Mode

Call of Duty Modern Warfare 2 Invasion Mode förklaras

I grunden spelar Invasion-läget som en gigantisk Team Deathmatch (20vs20) med två lag som slåss om dödsfall. Men i det här spelläget har båda sidor AI-kontrollerade lagkamrater som antingen kommer att spawna från spawn-punkten eller falla från ett flygplan. Det finns olika AI-kontrollerade klasser i detta läge, allt från krypskyttar (du kan ofta hitta dem på hustaken) till marktrupper (de har automatgevär och hagelgevär).

Spelare bör inte vara alltför bekymrade över AI eftersom de inte utgör ett alltför stort hot men bör inte lämnas att vandra eftersom de kan bli irriterande när de är för många i området. Om laget har en radar eller UAV, kommer AI-kontrollerade allierade (eller fiender) att visas som en cirkel på minikartan.

Spelare kommer också att ha tillgång till två fordon: en Humvee och en lätt bepansrad stridsvagn. Dessa spawnar in i matchen när laget tjänar ett visst antal poäng och kommer att fortsätta att spawna under hela matchen. Det kommer också att finnas olika Loadout-droppar som kan innehålla någon av de tillgängliga Scorestreaks/Killstreaks, men dessa faller vanligtvis i ”heta områden”, så det blir inte lätt att fånga en.

Hur man vinner Invasion Mode

För att vinna Invasion måste ett av lagen få minst 1000 poäng. Det finns olika metoder för att få poäng i det här nya spelläget för Call of Duty Modern Warfare 2, så låt oss kortfattat dela upp det.

  • 5 poäng: Besegra en spelare eller förstör ett spelarkontrollerat fordon.
  • 3 poäng: Ta ner fiendens stridsflygplan (Chopper Gunner, VTOLs, etc.)
  • 2 poäng: Ta ner fiendens stödflygplan (UAV, Support Chopper, etc.)
  • 1 poäng: Besegra en AI-kontrollerad fiende.

Överlägset kommer att slå fiendespelare vara det bästa sättet att samla poäng i invasionsläget. Men på grund av kartans storlek och det ständiga kaoset kommer det att bli mycket mer utmanande att få en spelare att döda. Så spelare bör hålla sig till sin trupp (spelare placeras i lag med fyra spelare) och spela taktiskt istället för att springa och skjuta.

Spelare bör också notera att vissa AI-kontrollerade fiender kommer att gå till down state (liknande Survivor Perk), så spelare bör alltid dubbelkolla att de är eliminerade innan de går vidare.

Bästa laddningen för invasion

Spelläget Invasion utspelar sig i en del av Al Mazrah-kartan ( som kommer att vara den som används för Call of Duty Warzone 2 ), och det här området har massor av byggnader och smala gator. Så det skulle vara bäst om spelare var utrustade med ett långdistansvapen (stridsgevär, assaultrifle eller LMG) och ett kortdistansvapen som hagelgeväret eller MP5 ( Lachmann Sub in Modern Warfare 2 ). Spelare kan också lämna en kortdistanspistol för en avfyrningsramp eftersom de kan använda den för att ta ner fordon eller flygplan.

Det betyder att spelare kommer att vilja utrusta Overkill som en av sina Base Perks och antingen Double Time, EOD eller Battle Hardened som deras sekundära Base Perk. När det gäller bonusförmånerna verkar Resupply och Quick Fix de bästa eftersom den ena hjälper till att återställa taktisk/dödlig utrustning medan den andra ökar HP-regenereringen efter ett dödande, men spelare kan bara utrusta en i taget. Ghost kommer att vara extremt hjälpsam eftersom det finns ett konstant flöde av fiendens UAV och radar på kartan.

Den mest lagvänliga Field Upgrade-spelare kan använda är Munition Box eftersom alla spelare från laget kommer att kunna fylla på sin ammunition. För taktisk utrustning bör spelare överväga att använda rökgranaten eftersom krypskyttar finns i överflöd i denna typ av spelläge, och att flytta ut i det fria är en dödsdom. Drill Charge är en måste-ha dödlig eftersom den kan besegra spelare som befinner sig bakom skydd, men C4 Charge kan också vara användbar för att förstöra fiendens fordon.

Call of Duty: Modern Warfare 2 lanseras den 28 oktober för PC, PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series X/S.

Lämna ett svar