En sak som anime och videospel har gemensamt är en kärlek till överdrivna transformationer. Kanske ingen anime fångar den kärleken bättre än Dragon Ball, eftersom Goku, Vegeta och många av deras vänner och fiender alla har ikoniska transformationssekvenser. Dessa sträcker sig från små förändringar i karaktärens aura och hårfärg till transformationer som helt förändrar karaktärens kropp och krafter.

Dragon Ball Xenoverse 2 fortsätter denna tradition av fantastiska förvandlingar och lägger till en som blev populär när den introducerades i Dragon Ball Super: T: Super Saiyan God Super Saiyan, mer känd som Super Saiyan Blue. Först demonstrerad av Goku, ger den här förvandlingen sin användare en massiv kraftspik såväl som en flashig blå aura att visa upp. Här är allt som spelare behöver veta om hur man låser upp Super Saiyan Blue i Dragon Ball Xenoverse 2.

Vad är Super Saiyan Blue?

En snabb blick på Gokus hår och aura är allt som anime-fans behöver för att mäta hans nuvarande kraftnivå. Från en apsvansad pojke till en Saiyan-gud, Gokus kraft har skjutit i höjden under hela animen, vilket leder till ögonblicket i Dragon Ball Super när han först uppnår Super Saiyan God Super Saiyan (SSGSS). Ända sedan denna transformation först avslöjades har anime-fans varit ivriga att lägga vantarna på denna kraftfulla transformation.

SSGSS kan aktiveras när spelaren når fem takter av Ki. Att aktivera denna förmåga har dock en nackdel, eftersom spelarens Ki-mätare gradvis kommer att tömmas så länge de förblir i denna form, en nödvändig begränsning för att förhindra att denna kraftfulla förmåga är helt OP. Medan den är i den här formen skjuter karaktärens potential för skadehantering i höjden, så spelare kan göra ett snabbt arbete med motståndarna så länge de tar tid på Blues aktivering väl. Det är också värt att notera att till skillnad från Kaio-ken, som får karaktären att vackla när strömmen tar slut, orsakar Blue ingen häpnad, så spelaren utsätts inte för attacker bara för att deras makt tog slut.

Hur låser man upp Super Saiyan Blue?

I animen låser Goku upp Super Saiyan Blue tack vare hans omfattande träning med Whis, högerhanden till God of Destruction Beerus. Denna upplåsningsmetod gäller mer eller mindre i Dragon Ball Xenoverse 2 också. För att låsa upp kraften måste spelaren träna med Whis medan han använder en karaktär som är nivå 90 eller högre.

Spelaren måste maximera sin vänskap med Whis. För att göra det, gör det 23:e uppdraget, The Explosion of Namek, där spelaren slåss mot Frieza. Dess svårighetsgrad är bara 3 stjärnor, och eftersom spelaren kommer att gå in i denna kamp med en karaktär på hög nivå, borde det inte vara för svårt, även om spelaren inte landar varje ikonisk anime-stöt.

Välj en Saiyan på nivå 90+ som huvudkaraktär i laget och två Whis som stödkaraktärer. Att mala det här uppdraget upprepade gånger med Whis i laget kommer snabbt att bygga upp vänskap med den karaktären, vilket i slutändan låser upp Super Saiyan God Super Saiyan. Även om slipning inte är det mest spännande i världen, finns det goda nyheter: hela den här träningsprocessen kan slutföras på mindre än en halvtimme om spelaren är flitig. Snart kommer spelarens Saiyan att draperas i den ikoniska blå aura, och motståndarna kommer inte att veta vad som drabbade dem.

Dragon Ball Xenoverse 2 är nu tillgänglig för PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch och Stadia.

Lämna ett svar