Att hitta Flutter Slimes och Slime Rancher 2 Nectar är ganska viktigt om du vill skapa nyckelresurser och helt öppna upp Rainbow Islands värld. Men dessa nya slimes, och deras favoritmat, är ganska knepiga att hitta utan hjälp av en pryl – eller två specifikt. Så här är hur du hittar Slime Rancher 2 Flutter Slimes och Nectar.

1. Skapa resursskördaren

Det första du behöver göra är att skapa den mest grundläggande uppgraderingen för din Vac. Den heter Resursskördaren. Du hittar Fabricator i en källare precis bakom ditt hus i vinterträdgården, där du kan uppgradera din Vac.

Du kan låsa upp Resursskördaren på Fabricator genom att samla 10 Cotton Plorts från Cotton Slimes, som du hittar runt om i vinterträdgården. Dessa kanininspirerade Slimes älskar morötter – en annan lättillgänglig resurs i detta tidiga skede – så mata dem lite och samla ihop bomullsplottarna innan du matar in dem till höger sida av Fabricator.

Obs – om du matar dem med vattensallat, kommer de faktiskt att ge dig två plorts en chans.

2. Lås upp Ember Valley

När du har fått din Resources Harvester, gå ner längs huvudområdet tills du hittar Pink Gordo (aka en riktigt stor version av den klassiska Pink Slimes). Mata den runt 20-30 föremål och den kommer att explodera, så att du kan trycka på knappen som den visar för att låsa upp en portal till ett nytt område – känt som Ember Valley.

3. Samla 10 strålande malm

Ember Valley är hem för ett antal unika Slimes och resurser, men viktigast av allt för de som är på jakt efter Slime Rancher 2 Nectar, kan du hitta Radiant Ore här. Strålande malm kan hittas i klumpar av sten med rosa rutor som sticker ut från toppen (se ovan), och är vanligast här i Ember Valley.

Ta dig själv 10 och gå sedan tillbaka till Fabricator.

4. Bygg ett jetpack

Med din Radiant Ore säkert dockad i Fabriator, måste du börja bygga ett Jetpack härnäst.

Tillsammans med den strålande malmen behöver du också 10 fosforplotter. Det är plottarna från de glödande buggliknande Slimes som du hittar runt konservatoriet efter mörkrets inbrott. Mata dem med lite frukt och samla sedan ihop plottarna till Fabricatorn som tidigare.

Spara lite pengar – 450 specifikt – och då har du allt du behöver för att skapa Jetpack. Att ha den här gadgeten i din arsenal kommer att vara avgörande för att nå området där du hittar Nectar and Slime Rancher 2 Flutter Slimes.

5. Lås upp Starlight Strand

Tillbaka i Conservatory-området måste du hitta Cotton Largo (alias den massiva versionen av Cotton Slime). Mata den med 20-30 grönsaker och få den att explodera, vilket återigen visar en knapp för att öppna en andra portal. Den här gången åker vi till Starlight Strand.

6. Nå den södra delen av Starlight Strand med jetpack

Med din Jetpack installerad måste du ta dig till den sydligaste delen av Starlight Strand. Det är i princip omöjligt utan Jetpack, så det är verkligen en nyckelartikel för just denna expedition.

7. Hur man hittar Slime Rancher 2 nektar

I den här nedre halvan av Starlight Strand-regionen kommer du att börja se gigantiska blå blommor på toppen av träd, stora grenar och ibland även stenar. Efter mörkrets inbrott (efter cirka 20:00) kommer du att börja se dessa gigantiska blommor som producerar stora blå klot se ovan. Dessa klot kan sugas upp med din Vac och är Slime Rancher 2 Nectar, som officiellt är känd som Moondew Nectar. Detta är den enda maten som Flutter Slimes äter, så du måste samla in så mycket du kan om du vill behålla dem på din gård, eller explodera Flutter Largo som du hittar i samma område.

8. Hur man hittar Slime Rancher 2 Flutter Slimes

Återigen, det är här i den nedre halvan av Starlight Strand-kartan som du hittar Flutter Slimes. Men till skillnad från Nectar kommer Slime Rancher 2 Flutter Slimes bara ut på dagtid. De är ganska distinkta orange Slimes med antenner och vingar.

Lämna ett svar