Att besegra Valheim Elder-bossen är en stor utmaning. Även om du redan besegrade Eikthyr, Meadows-bossen, gör inga misstag; hans kollega i Schwarzwald-biomen är mycket tuffare. Det här gigantiska trädet kommer inte att stanna vid något i sina försök att krossa dig. Ovanpå det är The Elder mycket svårare att hitta.

Så här kallar du till The Elder, inklusive kallelsematerialet du behöver ta med till den här chefens offeraltare. Vi kommer också att förklara hur man besegrar The Elder, vad The Elder’s Forsaken Power är och hur man hittar sin plats på det enkla sättet: med hjälp av The Elder-platskarta och världens Valheim-frö nedan.

Valheim Moder | Valheim Yagluth | Valheim Benmassa 

1. Hur man hittar Valheim Elder-bossen med Runestones

Även om det kan vara svårt att slåss mot bossar i Valheim, är det ofta den verkliga utmaningen att hitta dem. Du bör hålla utkik efter den lilla platsen Runestones som kommer att avslöja The Elders plats på kartan. De dyker vanligtvis upp i gravkammare (finns i Schwarzwald) eller övergivna torn (det finns många av dem nära kusten i Schwarzwald-biomen). Om du hittar en, tryck helt enkelt på E för att få The Elders plats att dyka upp på kartan.

2. Hur man hittar Valheim Ancient Seeds

När du väl har hittat The Elders tillkallelsealtare måste du bjuda på tre Ancient Seeds. Det finns flera sätt att samla in forntida frön:

  • Tappad av Greydwarf Shaman: varelse från Schwarzwald, igenkännbar på sina gröna ögon och gröna giftgas.
  • Tappad av Greydwarf Brute: varelse från Schwarzwald, igenkännbar på deras röda ögon.
  • Släpptes genom att förstöra ett grådvärgsbo: dessa varelsers spawn-punkter är lätta att känna igen på deras färgglada rök. Du kan också välja att lämna boet ifred, så att det kan fortsätta att leka grådvärgschamaner och bruter.
  • Finns i kistor. Eftersom kistor är ganska sällsynta och att hitta forntida frö inuti är ännu ovanligare, är detta inte den bästa metoden.

3. Använd detta Valheim-världsfrö för en garanterad Elder-plats

Hittar du inte en Runestone eller är du sugen på att slåss mot The Elder direkt? Använd detta frö för att spawna på kartan på bilden: RtE9ytMifX. Som ni ser ligger The Elder ganska långt söderut, men man kan även ta en flotte eller båt om man har en. Glöm inte att använda Eikthyrs kraft om du springer; det kommer att spara lite tid.

Om du inte har tre Ancient Seeds att tillkalla The Elder än, gör ett stopp vid de röda prickarna på kartan. Det finns grådvärgsbon vid var och en av dem. Om du förstör alla tre bon kommer du att ha de tre uråldriga fröerna.

4. Hur man besegrar Valheim Elder-bossen

Anlände till The Elders plats med tre antika frön? Då är det dags att slåss mot honom! I grund och botten är The Elder ett gigantiskt träd som kan träffa spelare med en närstridsattack, en avståndsattack med sina grenar eller genom att kalla rötter som kommer att träffa dem i närheten. Var uppmärksam på att närstridsattacken kommer att orsaka skada i ett litet effektområde, vilket innebär att det fortfarande kan skada dig om du står för nära.

Det är bäst att hålla avstånd från den här chefen; försök att hålla dig nära de stora stenarna för att undvika att ta skada från avståndsattackerna. Om du bara har vapen i tidiga spel är det en klok idé att använda Crude Bow tillsammans med eldpilar. Du kan kontinuerligt sätta eld på The Elder tills han dör.

Den äldre övergivna makten

Efter att ha kallat och besegrat The Elder kommer du att samla in dess trofé. Ta tillbaka trofén till hans sten vid standard spawn-punkt. Håll muspekaren över den äldres sten och tryck på E två gånger; först för att placera den, sedan för att aktivera The Elder’s Forsaken Power. Genom att använda den här kraften kan du hugga ner träd mycket snabbare, vilket är en mycket praktisk förmåga att ha i Valheims värld. Den äldre släpper också en Swamp Key, som du kan använda för att öppna krypter i Swamp.

Nu vet du allt för att snabbt tillkalla The Elder. Benmassa, här kommer vi!

Valheim tips | Valheim arbetsbänk | Valheim reparation | Valheim köpman | Valheim biomes | Valheim färdplan | Bästa Valheim-vapen | Valheim Game Pass | Valheim fusk och spawn objekt lista  | Bästa Valheim rustning | Valheim Benmassa | Valheim flint | Valheim hantverksprogression

Lämna ett svar