Valheim Moder-bossen är en drake. En enorm, is-andande, bergsdrake. Men få inte panik, för Moder är relativt lätt att besegra om du vet hur. Tips: du kommer att behöva en rosett av hög kvalitet. Och tre drakägg.

I denna Valheim Moder-guide börjar vi med de första stegen: hur man kallar Moder, och hur man hittar materialet till Moders offeraltare. Om du behöver en platskarta för både Moder och Dragon Eggs, visar vi dig en karta och världsfrö nedan.

Valheim Yagluth  | Valheim äldste kallelse  |  Valheim Benmassa

Mammas läge i Valheim

Liksom de tidigare Valheim-bossarna upptäcks Moders exakta plats i bergsbiomet genom att aktivera en Vegvisir, en plats Runestone. Håll utkik efter gamla stentorn medan du utforskar bergen. Det är här de brukar dyka upp.

Även om varje ny biom är utmanande, är Moders biom utan tvekan den mest ogästvänliga. Frosten kommer inte bara att döda alla oförberedda spelare, utan det är också svårt att hitta en väg upp i de höga bergen. Ta med dig en hacka och massor av Frost Resistance Mead.

Hur man gör Frost Resistance Mead i Valheim

Om du redan har gjort Wolf Armor för att skydda dig mot kylan i bergsbiomet, behöver du inte Frost Resistance Mead. Alla andra borde ta med flera av dessa drycker när de letar efter Dragon Eggs och Moder.

Du kan skapa en bas för Frost Resistance Mead genom att koka honung, tistel, blodpåsar och grådvärgögon i kitteln. När det är gjort, lägg blandningen i fermentorn för att skapa mjödet. Du kommer att få en stack med 6 Frost Resistance Meads efter att två dagar i spelet har gått.

Hur man hittar och transporterar drakägg i Valheim

För att kalla Moder måste du placera tre drakägg vid offeraltaret. Äggen finns också i bergen och är lätta att känna igen på sin lila färg och svaga glöd. De är ganska sällsynta, men du kan använda Valheim World Seed nedan om du har problem med att hitta dem.

Tyvärr är Dragon Eggs väldigt tunga. Du kan inte ens bära två samtidigt. Ett enkelt knep kring detta är att samla ett ägg, åka till en annan (privat) Valheim World, förvara ditt ägg och gå tillbaka. Efter att ha hittat Moders offeraltare, gå bara till världen med de tre äggen, ta dem, gå tillbaka till din vanliga värld och kalla på Moder. Detta kommer att spara dig mycket besvär.

Använd detta World Seed för att hitta Moder Fast

Om du inte vill springa runt tills du hittar Vegvisir-platsen Runestone for Moder, kan du använda detta World Seed för att generera kartan i bilden och gå direkt till striden: RtE9ytMifX. Moders läge är inte alltför svårt att nå från östra sidan av bergen. Om du behöver hitta tre drakägg först, gå till de röda punkterna för att samla dem.

Hur man besegrar Moder i Valheim

Du kanske inte blir förvånad över att denna drake kan flyga. Moder kommer ofta att använda sig av denna förmåga under kampen, så ta med dig ett bra avståndsvapen när du besöker Moder. Akta dig för hennes iskalla andetag och Frost-sprängämnena hon skjuter mot dig; om du blir påkörd kommer din rörelsehastighet att minska kraftigt, vilket gör dig mycket sårbar.

Det är bäst att ha minst en hälsonivå på 150, uppgraderad brons- eller järnrustning, en uppgraderad Huntsman-båge, hälsoregenereringsdrycker och ett stort utbud av eldpilar innan du tillkallar Moder.

Mors övergivna makt i Valheim

Att besegra Moder är mycket givande, eftersom Moders Forsaken Power skapar en medvind när man seglar. Att aktivera Moders Forsaken Power innebär med andra ord att ha vinden i ryggen hela tiden medan du utforskar Valheim med båt. Detta kommer att göra dina seglingsäventyr mycket smidigare.

Moder kommer också att släppa Dragon Tear, som kan användas för att skapa ett hantverksbord. Artisan-bordet låter dig skapa en väderkvarn, ett spinnhjul och en masugn.

Du är helt beredd att kalla Moder nu, låt oss bestiga bergen och se om hon är hemma!

Valheim tips | Valheim arbetsbänk | Valheim reparation | Valheim frön | Valheim köpman | Valheim biomes | Valheim färdplan | Bästa Valheim-vapen | Valheim Game Pass | Valheim äldste kallelse | Valheim fusk och spawn objekt lista | Bästa Valheim rustning | Valheim Benmassa | Valheim flint | Valheim hantverksprogression | Så planterar man frön i Valheim | Hur man tämjer galtar i Valheim | Valheim korn och lin| Valheim Black Metal

Lämna ett svar