Path of Exile, ofta kallad en andlig efterföljare av den kritikerrosade Diablo – serien, har bevisat för spelare överallt att den förtjänar sin egen plats i Action-RPG-genren. Path of Exile har komplexa procedurgenererade kartor som ger spelare nästan obegränsad omspelbarhet. Och med den senaste expansionen, Lake of Kalandra, kan spelare nu njuta av mer slutspelsinnehåll, plus en brutal Archnemesis League.

Men spelare som vill njuta av spelet till fullo kommer att vilja veta vilka misstag som ska undvikas under deras genomspelning. Och ett sådant fel är att inte följa en byggguide, särskilt under solo League-körningar. Lyckligtvis har Path of Exile massor av kraftfulla soloklasser som kommer att göra vilken liga som helst.

Uppdaterad 16 september 2022 av Daniel Dilena: Det är ingen överraskning att Action-RPG:er fortsätter att vinna popularitet i en bransch fylld (och ofta mättad) med titlar i FPS- och BR-stil. Och det beror på att FPS- och BR-spel ofta är kaotiska och stressande för de flesta spelare eftersom de tvingas spela specifika ”metabyggen” om de vill komma ut i toppen. I skarp kontrast ger ARPGs som Tribes of Midgard spelare många alternativ när de ska välja ett vapen.

Samtidigt fortsätter Path of Exile att expandera i sitt enorma universum genom att lägga till nytt innehåll som att fånga bestar som kan hjälpa spelare i mer utmanande spelområden. Och med släppet av mer innehåll kräver spelare fler byggen för att tackla slutspelets bossar och instanser, särskilt solospelare. Det är därför vi har inkluderat fler versioner för denna Path Of Exiles bästa klasslista så att spelare kan anpassa sig till nuvarande och framtida slutspelsinnehåll.

Ice Shot Mage

Fördelar:

 • Stor klarhastighet
 • Billigt nybörjarbygge

Nackdelar:

 • Svag mot alla elementresistenta fiender
 • Dyrt slutspelsutrustning

Spelare som tycker om att rensa horder av fiender med ett klick på en knapp kommer att njuta av att använda POE-klassen eftersom den är uppbyggd kring färdigheter som kan rensa fiender i enstaka skurar. Dessutom, eftersom spelare i första hand kommer att fokusera på attacker av istyp (Ice Shot och Frost Bomb), kommer de att kunna utöva den långsamma statuseffekten på fiender. Spelare bör också använda Lunaris för Major Pantheon (öka rörelsehastigheten och öka dodge-chansen med 5%) och Garukhan för Minor Pantheon (mer rörelsehastighet och 5% undvikande ökning).

När det gäller Bosses bör spelare använda Barrage eftersom det är den bästa Boss-melter-färdigheten i spelet. Det största problemet med den här konstruktionen är att spelare kommer att tycka att det är utmanande att min-maxa sin statistik mot slutet av spelet, främst eftersom konstruktionen bygger på flera statistik (Elemental Damage, Critical Chance/Damage och Mana). Icke desto mindre är Ice Shot Mage värd att räknas bland några av de bästa Path of Exile -klassbyggena.

Storm Brand Templar

Fördelar:

 • League Starter Friendly
 • Lätt att utrusta

Nackdelar:

 • Måste undvika elementär reflektion
 • Svag utan de rätta ädelstenarna

De flesta solobyggen fokuserar på att ha starka attacker snarare än ett starkt försvar, men i fallet med Strom Inquisitor kommer spelare att kunna dela ut anständig skada samtidigt som de har ett starkt försvar. Och eftersom Brand-klassen utmärker sig på att motstå de flesta skador, kan spelare fokusera på att maxa sin Life-, Mana- och Crit-statistik. Men det skadar naturligtvis aldrig att skaffa utrustning som ger ett extra lager av motstånd, speciellt när en spelare har tillräckligt med sulfit på sig.

Viktigast av allt, spelarna behöver inte oroa sig för att lära sig ett överdrivet antal tangentbindningar för att få detta solobygge att fungera, till skillnad från andra konstruktioner som kan kräva att spelare utför specifika åtgärder som involverar dussintals nyckelbindningar. Den enda nackdelen med det här solobygget är att det inte kommer att göra sig alltför bra på kartor med Elemental Reflect Modification eftersom de potentiellt kan en-shot karaktären.

Impale Slayer

Fördelar:

 • Lämplig för slutspel
 • Hög skada

Nackdelar:

 • Närstridsfokuserad
 • Låg HP och försvar

Cyclone-färdigheten är bland de bästa mob-clearing-förmågorna i Path of Exile eftersom spelare kan aktivera den och röra sig med den, vilket skapar en mobil skadlig aura. Och eftersom spelare kommer att bygga den här klassen med Impale debuff, kommer de att kunna skada fiender en andra gång för 10 % av deras totala skada. Men för att den här konstruktionen ska fungera måste spelarna använda Major Pantheon of Soul of Lunaris eftersom det gör spelarna immuna mot att bli ett skott av fiender.

Men, naturligtvis, den största utmaningen med denna soloklassbyggnad är att medan Cyclone är på nedkylning, kommer spelare att behöva ta till närstridsattacker. Och som alla hardcore Path of Exile vet, är alla närstridsklasser squishy, ​​vilket betyder att spelare måste lära sig att undvika och hantera sina förbrukningsvaror.

Poison Blade Assassin

Fördelar:

 • Stark skada för enstaka mål
 • Hög regenerering

Nackdelar:

 • Ingen publikkontroll
 • Förlitar sig på Poison

Huvudfokus för denna soloklassbyggnad är att stapla så många Poison-debuffs som möjligt på fiendens enheter. Och eftersom det inte finns någon gräns för antalet Poison-stackar en fiende kan ha, då kan spelare förvänta sig att dela ut en absurd mängd skada på kort tid. Det är därför detta är en av de bästa Path of Exile -klassbyggena för smältande bossar eftersom skadepotentialen för ett mål är oöverträffad.

Utöver det kan spelare investera i sin Dodge och Evasion, vilket gör dem svårare att träffa samtidigt som de håller sin skada uppe. Men, naturligtvis, kommer alla skador med ett mål till priset av att man inte kan rensa stora grupper av mobs lika snabbt som andra soloklasser. Så spelare kommer att behöva lära sig hur man lockar mobs bort från grupper för att undvika att bli överväldigade.

Mage Skeleton Necromancer

Fördelar:

 • Fantastiskt första ligabygge
 • Solo-Bosser

Nackdelar:

 • Tar tid att bemästra
 • Förlitar sig starkt på Cluster Jewel

Mage Skeleton Necromancer är starkt baserad på att kalla fram en odöda skelettarmé, vilket innebär att spelare måste ha massor av Mana Flasks för att kalla fram tillräckligt med skelett. Dessutom har alla färdigheter som tillkallar minions en hög castingtid, så spelare måste förbereda sig innan de hoppar in i en strid, särskilt mot bossar.

Spelare kommer enbart att förlita sig på minionskada, som skalas när karaktären stiger i nivå och blir starkare. Förutom att lägga poäng i Mana, kommer spelare också att behöva lägga in i Life and Recovery of Life. Slutligen kommer spelare att behöva lägga vantarna på Corrupted Gear så att de enkelt kan besegra högklassiga mobs och bossar.

Tektonisk Slam-hövding

Fördelar:

 • Kraftfull AOE-skadeutgång
 • Hög HP och försvar

Nackdelar:

 • Boss fighting kan ta längre tid än vanligt
 • Låg enstaka målskada

Denna soloklassbyggnad har en av Path of Exiles bästa AOE-skadeutgångar. Det beror på att Tectonic Slam, en AOE-färdighet, skapar sprickor över ett stort område, vilket lätt kan förstöra mobbar på lägre nivå. Men som ett resultat saknar Tectonic Slam Chieftain-bygget en enda målskada, vilket kan göra en bosskamp lite knepig men genomförbar.

Om en spelare parar Tectonic Slam med Endurance Charges får de explosiva resultat som kan nå över 300 miljoner skador. Dessutom kommer spelare som gillar AOE-stil att njuta av Scion-klassen, en av de mest underskattade klasserna i spelet.

Elemental Hit Slayer

Fördelar:

 • Oöverträffad skada på ett enda mål
 • Bästa jordbruksbygget

Nackdelar:

Elementalisten är bland de bästa klasserna för singelskada i Exile Path, speciellt om spelaren använder Elemental Hit Slayer-bygget. En av anledningarna till att det är ett fantastiskt solobygge är att det använder Elemental Hit, en färdighet som slumpmässigt använder ett element (eld, kyla och blixt) för att göra en enorm mängd skada.

Vad mer är, om en spelare utrustar en unik juvel som tvingar Elemental Hit att bara använda skador av brandtyp, då kan den på ett tillförlitligt sätt dela ut en stor mängd skada. Detta är särskilt effektivt om det paras ihop med Keystone: Avatar of Fire.

Impervious Herald Of Agony Juggernaut

Fördelar:

 • Bästa solobygget för Hardcore League
 • Lätt att använda

Nackdelar:

 • Långsammare än andra konstruktioner
 • Låg DPS

Spelare som tycker om att använda den klassiska Templar-klassen (särskilt om de kan alla tips och tricks för att använda en) kommer att upptäcka att Impervious Herald of Agony Juggernaut har en mycket liknande spelstil. Men för att kunna använda denna konstruktion måste spelarna först förstå vad Herald of Agony gör.

När den är aktiverad förgiftar den här pärlan av gifttyp alla mobbar nära spelaren, och för varje stapel av Virulence finns det en chans att tillkalla Agony Crawler-minionen, som använder avståndsattacker och områdesattacker. Och eftersom huvudklassen i bygget är Juggernaut, behöver spelarna inte oroa sig för mycket för att bli dödade.

Oros Flicker Strike Raider

Fördelar:

 • Perfekt för att odla Chaos Orbs
 • Tankar

Nackdelar:

 • Tröga attacker
 • Objekt beroende

Chaos Orbs är kanske en av de viktigaste valutorna i Path of Exile, eftersom de tillåter en spelare att rulla om modifierare på en sällsynt utrustning. Och Oros Flicker Strike Raider-bygge kommer att se till att spelare alltid har gott om Chaos Orbs, eftersom Flicker Strike teleporterar spelare från en fiende till en annan, vilket gör dem snabbt.

Den enda nackdelen med den här konstruktionen är att den använder det unika tvåvapnet Oro’s Sacrifice, som ger otroliga mängder brandskada och ger en Frenzy Charge. Det här vapnet är byggnadens bröd och smör.

Lacerat Gladiator

Fördelar:

 • Hyfsad AOE och enstaka målskada
 • Långvariga närstridsattacker

Nackdelar:

 • Saknar skador i det tidiga spelet
 • Kräver vältajmade attacker

Spelare som vill tillfoga oändliga Bleeding-statuseffekter på mobs och bossar kommer att njuta av att använda Lacerate Gladiator-bygget. Denna konstruktion använder huvudsakligen färdigheten Lacerate, som har 25 % chans att orsaka blödning. För att ytterligare utnyttja Blödningsstatusen kan spelare använda förtrollningshållningen Blood and Sand, vilket ökar närstridsskadorna på Blödande mobs eller bossar.

Om en spelare kämpar för att överleva med denna konstruktion kan de prova att använda en Marauder, eftersom de erbjuder mer överlevnadsförmåga till priset av skada. Men om de går den här vägen skulle det vara bra för dem att lära sig ett par proffstips om hur man använder Marauder.

Detonera Dead Necromancer

Fördelar:

 • Förlitar sig mest på ädelstenar
 • Rensar det mesta innehållet

Nackdelar:

 • Mycket squishy i början av matchen
 • Inte nybörjarvänlig

Utan tvekan är Necromancer Ascendancy Class en av de bästa i Path of Exile, eftersom spelare kan komma med vilda byggen som fortfarande är ganska kraftfulla. Som namnet antyder använder Detonate Dead Necromancer-byggnaden hantlangare som gående tidsbomber.

Bygget använder Volatile Dead (förvandlar minions till en flyktig klot) och Detonate Dead (exploderar återupplivade lik). Dessutom kräver denna konstruktion inte Corruption Gear, utan snarare ädelstenar relaterade till Undead. Dessutom är inget mer tillfredsställande än att eliminera en hel hord av folkhopar med en enda knapp.

Path of Exile är tillgänglig nu för PC, Mac, Xbox One och PS4.

Lämna ett svar