The Gunner är en höghastighetsavståndsdealer med hög action som fokuserar på att besegra sina fiender med så många kulor som möjligt. Gunnern har tillgång till både Twin Machineguns och Assault Rifle och trivs med att krossa fiender som har uppenbara svaga punkter att utnyttja på avstånd. Här är en guide om allt vi vet om Gunner-klassen i Phantasy Star Online 2: New Genesis.

Att spela Gunner innebär att acceptera små skadesiffror, men hög skada per sekund. Den prioriterar konstant tryck framför massiva sprängskador under större delen av sin tid. The Gunner är inte svår att spela. Men som en avvägning är de tunna och kan dödas på bara några få träffar.

Kritisk distans och fotonkonst

Som nämnts utdelar Gunners avståndsskada, men på grund av deras huvudvapen, Twin Machineguns, föredrar de att vara nära och personliga för det mesta. Detta beror på vapnets Critical Distance-modifierare. Denna modifierare ökar avsevärt skadan som Gunner tillfogar när den är inom optimalt avstånd. Optimalt avstånd uppnås när den cirkulära radikalen runt ett mål blir orange. Idealiskt spel innebär att Gunner stannar inom detta avstånd så länge som möjligt.

Dessutom, precis som alla andra klasser inom Phantasy Star Online 2: New Genesis, använder Gunner fyra huvudsakliga Photon Arts, eller PA:er för korta, för att lösa sina fiender. Varje PA har en förenklad Tap and Hold-mekaniker.

Bullet Rave

  • Tap – Avfyrar tre skott med kulor nedåt, med ett fjärde sista skott som orsakar stor skada.
  • Håll – Laddar Bullet Rave för att göra mer skada. Full laddning noteras med ett lila sken. Börjar och avslutar Chain Trigger.

Mållöst regn

  • Tryck – Vänder valfri riktning baserat på input, snurrar sedan på plats och skjuter kulor i alla riktningar. Slutskottet ger stor skada.
  • Håll – Laddar Aimless Rain för att göra mer skada. Full laddning noteras med ett lila sken. Börjar och avslutar Chain Trigger.

Point Blank

  • Tryck – Ladda framåt innan du avfyrar två kraftfulla skott från båda maskingevären.
  • Håll – Laddar Point Blank för att göra mer skada och öka avståndet. Full laddning noteras med ett lila sken. Börjar och avslutar Chain Trigger.

Oändlig Ricochet

  • Tap – Avfyrar en svärm av rikoschetterande kulor i en kon framför Gunner.
  • Håll – Laddar Infinite Ricochet för att göra mer skada. Full laddning noteras med ett lila sken. Börjar och avslutar Chain Trigger

Kärnmekanik

Till skillnad från de flesta klasser spelar Gunners kärnmekanik en extremt viktig roll för hur effektiva de är. Som sådan är följande mekaniker listade i prioritetsordning:

Kedjeutlösare

När skytten använder Hold-varianten av en PA som träffar ett mål, kommer en sifferräknare att dyka upp bredvid skyttens siluett, som börjar på noll. Medan den är synlig kommer varje enskild kula som träffar en fiende att öka räknaren upp till max 100 förutom kulor som avfyras från en Hold PA. När en Hold PA träffar ett mål medan räknaren är aktiv kommer den att avsluta Chain Trigger. Detta ökar dramatiskt all skada som skytten tilldelas under tre sekunder. Skadeökningen baseras på räknarens totala belopp när Chain Trigger avslutas. Ju större disk, desto mer skada.

Chain Trigger har en nedkylning, men baseras på sifferräknaren när den slutar. Ju högre räknare, desto lägre nedkylning. Detta är viktigt eftersom en Chain Trigger som slutar på 100 betyder att nedkylningen bara är några sekunder.

Chain Boost

Under 45 sekunder efter att ha avslutat en Chain Trigger, får Gunner en variabel attackhastighet baserat på mängden som anges på sifferräknaren. Ju högre räknare, desto högre attackhastighet. Mer attackhastighet betyder fler kulor vilket gör det lättare att bygga nästa Chain Trigger. Denna buff bör hållas aktiv hela tiden.

Snygg rulle

Genom att trycka på Weapon Action medan du rör dig i en riktning kan Gunner utföra en riktningsingångsbaserad flip som ger tillfälliga osårbarhetsramar under animeringen. Detta gör att Gunner kan undvika attacker som normalt skulle vara omöjliga att undvika.

Detta är Gunners främsta defensiva verktyg, så det bör användas så ofta som behövs.

Strikeback Advanced

Att undvika en attack med en stilfull rulle ger en period av osårbarhet till nästa PA som Gunner använder. Denna period är lika med animationslängden för den PA som denna mekaniker tillämpas på.

Observera att om du avbryter PA tidigt kommer att skingra osårbarheten.

Chain Boost Advanced

Medan Chain Boost är aktivt, ökas osårbarhetsramar under en Snygg Roll. Attacker som undviks med en snygg rulle kommer också att öka varaktigheten av Chain Boost.

Snyggt angrepp

Att trycka på vapenåtgärd utan att röra sig i en riktning får skytten att köra en kort sträcka framåt. Denna förmåga orsakar betydande skada på egen hand, men förstärks också av effekterna av en aktiv Chain Trigger.

För fler Phantasy Star Online 2: New Genesis-guider, kolla in Hur man får och använder N-Grinders i Phantasy Star Online 2: New Genesis och Hur man snabbt reser i Phantasy Star Online 2: New Genesis på Volsiz.

Lämna ett svar