När spelarna startar ett nytt spel Return to Monkey Island kommer spelare att befinna sig precis där seriens andra del slutade, med en ung Guybrush och hans läskiga bror Chuckie som utforskar nöjesparken Big Whoop. Den här delen av spelet fungerar som en utökad handledning av olika slag, som lär spelarna grunderna i peka-och-klicka-äventyrsspel.

Hela avsnittet kan slutföras på några minuter, även om det finns några valfria sidoaktiviteter som kan hålla spelarna sysselsatta lite längre. Den här guiden kommer att förklara hur man fullständigt slutför upptakten i Return to Monkey Island, från att skaffa Skörvyhundar till de två syskonen till att hitta sina riktiga föräldrar. Den kommer också att förklara hur man låser upp Preludes två prestationer, Pegleg och Lucky Duck.

Hur man skaffar skörbjuggar

Efter att ha tagit en stund på att låtsas att det närliggande paret är deras föräldrar, kommer Guybrush och Chuckie att bestämma sig för att de är på humör för Skörbjuggar, som finns i den gula byggnaden med träskylten utanför. Tyvärr kommer motspelaren inte bara att lämna över dem utan betalning, så spelarna kommer att behöva hitta lite pengar innan de kan äta.

Vid det här laget kommer Chuckie att föreslå att du kollar in det närliggande uthuset, med en teori om att folk ofta tappar sina tillhörigheter medan de tappar byxorna. Men även om detta faktiskt är en mycket bra idé, är dörren till uthuset låst för närvarande, så spelare bör ta tag i pinnbenet med uthusnyckeln fäst vid den från bredvid dörren innan de går ut igen.

Därefter bör spelare öppna upp sitt lager och använda nyckeln för att låsa upp uthusdörren. Inuti hittar de en rund metallskiva på golvet som de måste undersöka. Chuckie kommer att förklara att föremålet är en snigel och att det ibland används som ett substitut för pengar. Med detta i åtanke bör spelare plocka upp snigeln och gå tillbaka till Scurvydog-platsen.

Nu när de har någon form av valuta, är spelare fria att köpa ett par Scurvydogs från motkillen, även om de han lämnar över inte ser särskilt ätbara ut. Vid denna tidpunkt kan spelare också lämna tillbaka uthusnyckeln för att låsa upp Pegleg-prestationen. Detta kan göras när som helst innan du slutför Prelude, men det är bättre att göra det nu för att undvika att behöva backa.

Hur man hittar Guybrush och Chuckies riktiga föräldrar

Med sina Scurvydogs nu i handen kommer Guybrush och Chuckie att gå ut igen och ge sig ut för att hitta paret lite tidigare. Detta innebär att gå över till höger och in i nästa område, där paret kommer att stöta på Chuckies vän Dee. Hon bestämmer sig för att lägga till ett gäng nya valfria mål till Guybrushs ToDo-lista. Spelare kan hoppa över dessa helt om de vill, men om de gör det kommer de att missa en prestation som är lätt att låsa upp.

Tack och lov är alla mål enkla nog att kryssa av, med de flesta, som att kolla in ankaret, träna svärdsstrider och hitta en fyrklöver som bara kräver en enda knapptryckning för att slutföra. Strängt taget kan man också slå Chuckie i ett lopp med ett enda klick, även om spelare måste ha fingrarna i ordning, eftersom Chuckie inte är någon slarvig.

För att mata ankan måste spelarna få lite bröd från paret, men att bara försöka ta tag i det kommer inte att fungera. Istället bör spelare kolla in korgen av den gamle mannen, vilket distraherar paret och ger en chans att smyga över och stjäla lite bröd. Att få lite ketchup till Guybrush’s Scurvydog kräver helt enkelt att spelarna plockar upp den röda gooen på marken och kombinerar den med Scurvydog i inventariet.

Den sista valfria aktiviteten i Preludeet innebär att göra en önskan vid önskebrunnen. För att göra detta bör spelare plocka upp det närliggande myntet och sedan kasta det i brunnen. De kommer att få fem alternativ att välja mellan, men det spelar ingen roll vilket de väljer. Vid det här laget bör spelarna också ge fyrklövern som de hittade tidigare till ankan i dammen för att låsa upp Lucky Duck-prestationen.

Med allt utom det slutliga målet på Guybrushs ToDo-lista nu överstruket, bör spelare ta sig längst till höger i området och öppna träporten. Att följa stigen bortom den kommer att leda dem till en bänk med den riktiga Guybrush sittande på den, som, som det visar sig, är far till de två unga bröderna och, föga överraskande, huvudpersonen i Return to Monkey Island.

Efter ett kort samtal kommer Guybrush senior att gå med på att berätta för unga Guybrush om Monkey Islands hemlighet och spelets första del kommer officiellt att börja. Saker och ting blir mycket mer utmanande från och med nu, även om serieveteraner borde tycka att upplevelsen är lite enklare än några av de tidigare Monkey Island -spelen, även när du spelar spelet med svårighetsgraden Hard.

Return to Monkey Island är tillgänglig nu på PC och Nintendo Switch.

Lämna ett svar