Torsdagen den 22 september 2022, runt 16:00 CT, började Roblox uppleva ett globalt serveravbrott. På grund av detta har spelare runt om i världen förlorat tillgången till Roblox webbplats, mobilapp och Xbox-app, utan någon säker förklaring till varför. Vid tidpunkten för denna artikels publicering arbetar Roblox hårt för att hitta orsaken till störningen och föra tillbaka sina globala servrar online. Under tiden har vi beskrivit några av de möjliga orsakerna till detta avbrott i guiden nedan.

Varför är Roblox nere?

Felkod: 503

Ett 503 Service Unavailable Error uppstår vanligtvis när webbplatsen du försöker nå inte kan slutföra din överföringsbegäran eller, med andra ord, inte lyckas leda dig dit du vill gå. Detta kan hända av flera skäl, men de vanligaste fallen är antingen att webbplatsen tar emot för många användare som försöker komma åt den samtidigt, eller så har den tagits ner av webbplatsens administratörer för underhåll. I fallet med Roblox, med tanke på plattformens enorma popularitet, kan någon av dessa möjligheter orsaka 503-felet.

Oftare än inte är det här felet inte  åtgärdbart av användaren, vilket betyder att det bara är ett väntande spel tills Roblox får igång saker och ting.

400 Bad Request Error

För att uttrycka det enkelt, ett Bad Request-  fel visas när en användare försöker komma åt en Roblox-sida och Roblox-servrarna läser begäran som ogiltig eller felaktig. På grund av detta misslyckas begäran. Det här felet uppstår ofta för att innehållet som du försöker nå inte längre finns, vilket innebär att det inte finns någon giltig eller korrekt sida att komma åt.

I vissa fall upplever dock Roblox-servrarna ett problem som gör att alla förfrågningar läses felaktigt. När detta händer är varje sida som en användare försöker komma åt felaktigt stämplad som ogiltig och är inte längre tillgänglig. Tyvärr är det bara Roblox som kan fixa det här problemet det finns inget som kan göras från ett användarperspektiv för att hjälpa situationen.

Felkod: 529

Oavsett om du stöter på ”Ett http-fel har inträffat. Stäng klienten och försök igen. (Felkod: 529)” eller ”Vi har tekniska problem. Försök igen senare. (Felkod: 529),” är ett 529-fel vanligtvis relaterar till statusen för Roblox själv, inte den enskilda användaren. Detta innebär att problemet ofta är mycket mer utbrett och påverkar mer än bara din enhet spelare över hela världen stöter troligen på samma problem. Enkelt uttryckt betyder ett 529-fel normalt att Roblox-servrarna körs långsammare än vanligt eller är helt nere.

Vanligtvis kan den här typen av fel tyvärr inte åtgärdas av användaren istället är det bästa du kan göra att regelbundet kontrollera Roblox- statussidan, som övervakar status över hela Roblox och uppdaterar därefter när problem uppstår. Det finns dock fall där detta fel kommer till dig som ett fel. Om du tror att din internetanslutning orsakar 529-felet, föreslår vi att du kopplar från och återansluter till ditt wifi och sedan startar om din router. Du kan också prova att logga ut från Roblox, vänta en stund och sedan logga in igen.

Felkod: 524

I likhet med de andra felkoderna i den här guiden kan en 524-felkod ofta inte fixas av användaren, utan måste istället fixas av Roblox själv. Vanligtvis stöter spelare på 524-fel när webbplatsen är nere för schemalagt underhåll, men det kan också uppstå på grund av oplanerad driftstopp, till exempel en serverkrasch. Det här felet kan också visas när spelare försöker gå med i en upplevelse som de är blockerade från, till exempel en icke-VIP-användare som försöker gå med i en VIP-blockerad upplevelse.

När kommer Roblox upp igen?

Den här frågan är obesvarad för tillfället, men enligt den officiella Roblox -serverstatussidan görs framsteg för närvarande för att åtgärda problemet. Inom 30 minuter togs avbrottet från globala till enskilda användare, så vi bör se en total åtgärd inom de närmaste timmarna som mest. Med tanke på kaoset som uppstod under oktobers massiva avbrott, är Roblox sannolikt extremt beredd att hantera alla typer av serverproblem framåt, inklusive den här.

Letar du efter något annat att spela medan Roblox är nere? Kolla in vår guide om de bästa spelen att spela medan Roblox är nere!

Lämna ett svar