Med endast 2 av de 7 kapitlen släppta hittills håller Deltarune snabbt på att bli ett av de mest älskade indie-RPG-spelen genom tiderna. Några av anledningarna till dess popularitet är de udda och intrikata aktiviteter som spelare kan utöva inom spelet. En sådan aktivitet är rekryteringen av Darkners att bo i Castle Town. Detta rekryteringssystem lades till spelet med Chapter 2-utgåvan.

Många saker i Castle Town förändras beroende på vilken av de möjliga rekryterna som har erhållits. Att till exempel få minst 9 rekryter gör att Seam ersätter sina mörka godisar i sin butik med CD Bagels, ett mycket starkare läkande föremål. Dessutom kommer flera rekryterade Darkners att dyka upp i Castle Town och kan pratas med, komplett med unik dialog.

De kommer även att dyka upp i Café som ytterligare alternativ för placering. Det finns fler fördelar med att rekrytera vissa karaktärer. Vissa av striderna kan dock bli utdragna och tråkiga om spelaren inte vet de snabbaste sätten att avsluta dem. Så med det, här är de snabbaste sätten att rekrytera Deltarune Chapter 2 Darkners.

Werewire

Werewire har den unika egenskapen att permanent ha statusen ”Trött” på sig, vilket gör sömnbesvär mycket effektiva. Att låta Kris eller Susie försvara innan Ralseis tur är det mest effektiva sättet att få TP att ha råd med sin Pacify-trollformel. Den här taktiken fungerar också med Noelle, men både hon och Kris måste försvara sig för att ha råd med sin Sleep Mist-besvärjelse. Det kommer att skona alla trötta fiender i striden, så hastigheten i sparprocessen jämnar ut sig.

Totalt 6 Werewires behöver sparas för att rekrytera dem officiellt. Lyckligtvis, till skillnad från vissa andra fiender, är de lätta att hitta. De kan påträffas i Cyber ​​Field, Cyber ​​City och Queen’s Mansion (Acid Tunnel). Om detta krav inte har uppnåtts innan Giga Queen, är det lättaste Werewire att stöta på 1 rum öster om Music Shop i Cyber ​​Field, som finns bara 1 rum norr om Cyber ​​Field’s Warp Door.

uppgift

Uppdrag är extremt lätta att rekrytera. Genom att använda Ralseis ”SoftVoice” ACT som finns i Kris ACT-meny en enastående tid kommer alla Tasques upp till 100 % nåd. Använd bara reservkommandot på dem vid den punkten för att avsluta striden.

Totalt 5 Tasques behöver sparas för att officiellt rekrytera dem. De kan påträffas i Cyber ​​Field, Cyber ​​City (endast Weird Route) och Queen’s Mansion. Om detta krav inte har uppnåtts innan Giga Queen, är den enklaste Tasque att stöta på 1 rum öster och 1 rum söder om Cyber ​​Field’s Warp Door.

Virovirokun

Virovirokuns är väldigt lika Tasques, eftersom att använda ”TakeCareX” kommer att få dem alla i en strid till 100% Mercy, och då behöver de bara ha reservkommandot som används på dem. Detta fungerar både med hela trion och med bara Kris och Noelle.

Totalt 4 Virovirokuns behöver sparas för att officiellt rekrytera dem. De kan påträffas i Cyber ​​Field och Cyber ​​City. Om detta krav inte har uppnåtts innan Giga Queen, är den enklaste Virovirokun att stöta på i slutet av ett smalt rum öster om Cyber ​​Field’s Warp Door.

Popup

Poppup är den överlägset enklaste rekryteringen att få. Vid den allra första du stöter på i Cyber ​​City precis innan Noelle går med, använd ”Click” ACT på dem två gånger. Detta kommer att föra dem till 100% Mercy och bespara dem alla 3 på samma tur, och 3 råkar vara numret som behövs för att få rekryteringen. Inga andra popups behöver bekämpas efter det.

Om möjligheten att göra detta har missats, finns det en Poppup ett rum öster om Trash Zone Warp Door.

Ambyu-Lance

Noelles ”Hospitality” ACT i Kris meny kommer omedelbart att göra att alla Ambyu-Lances i en strid kan besparas. Det finns dock inte många chanser att använda detta med hur lite hon är i sällskapet, så att använda ”GetHit” ACT i Kris meny med hela trion och springa in i en av Ambyu-Lances kulor omedelbart är det bästa sättet att bevara dessa.

Totalt 4 Ambyu-Lances behöver sparas för att officiellt rekrytera dem. De kan bara påträffas i Cyber ​​City. Om detta krav inte har uppnåtts innan Giga Queen, är den lättaste Ambyu-Lance att upptäcka placerad 5 rum öster och 2 rum söder om Trash Zone Warp Door.

Maus

Kris ”TrapOne” och ”TrapAll” ACTs är de mest användbara att använda för singular Maus respektive multipla. När den är rätt tidsinställd kommer alla fiender som fångas i den röda buren att få 100 % nåd. ”TrapAll” fungerar till och med på fiender som inte är Maus, vilket betyder att det kan föra alla fiender i en strid till 100% Mercy i en enda tur om alla blir tillfångatagna.

3 Maus behöver sparas för att officiellt rekrytera dem. De kan bara påträffas i Cyber ​​City. Om detta krav inte har uppnåtts innan Giga Queen, är den enklaste Maus att stöta på placerad 1 rum öster om Trash Zone Warp Door, och går med i popupen som är synlig i övervärlden när striden börjar.

Swatching

Swatchlings är den mest komplicerade fienden att skona. När striden börjar kommer alla att ha en slumpmässig färg. Färgerna kan manipuleras med hjälp av ”Warmify”, ”Coldify”, ”Half-Warm” och ”Half-Cold” ACTs. ”Warmify” och ”Coldify” kommer att justera sina färger med 2 steg, medan ”Half-Warm” och ”Half-Cold” bara gör 1 steg.

Det kallaste stadiet är blått och det varmaste stadiet är rött, med grönt, gult och orange som de emellan. Dessa ACTs måste användas noggrant för att få alla Swatchlings att dela samma färg, vilket ger dem alla 100 % Mercy. En blå Swatchling kan inte bli kallare och en röd Swatchling kan inte bli varmare, så använd inte deras respektive ACTs på dem, eftersom det kommer att slösa bort partimedlemmens tur. De allra flesta färgkombinationer som spelet ger spelare kan fås att matcha på bara 1 varv, även om vissa kräver 2.

Totalt 5 Swatchlings måste sparas för att officiellt rekrytera dem. De kan bara påträffas i Queen’s Mansion. Om detta krav inte har uppnåtts innan Giga Queen, är den lättaste Swatchlingen att stöta på i Tasque Managers rum efter att hon har kämpats. En bra sak att veta är att brytning av keramik i Queen’s Mansion när det är möjligt ger ytterligare Swatchling-möten som normalt går att hoppa över.

Aktivitetshanteraren

När du svarar på Tasque Managers frågor säg ”Vänster, Nederst, Vänster” i den ordningen. Detta kommer att ge henne 100 % barmhärtighet vid den första vändningen där hon kan rekryteras direkt. 2 Tasques går också med henne i strid om deras krav på 5 reservdelar inte har uppfyllts ännu, även om de måste besparas individuellt för att de ska räknas.

Maushjul

En extremt vältajmad ”CatchX” kan få Mauswheel så mycket som 50-60% Mercy på 1 varv, vilket betyder att det bara krävs minst 2 varv för att avsluta striden. Bry dig inte så mycket om Susie och Ralseis ”S-Action” och ”R-Action”. De ger bara 5% Mercy var. Dessa är användbara när Mauswheel bara behöver 5-10% Mercy för att nå 100% och inga andra situationer.

Varewire

Werewerewire kan vara en lite utmanande fiende, så det är bra att veta hur man sparar den snabbt. Genom att använda ”BeSweet” och ”S-Action” på första svängen, ”BeTough” och ”R-Action” i andra svängen, och ”BeCold” följt av reservkommandot i tredje svängen kommer det att komma upp till 100% rättvist snabbt, så allt handlar om att överleva attackerna tillräckligt länge för att klara av detta. Se till att gå in i striden med full HP på alla.

Deltarune Kapitel 1 och 2 är tillgängliga på PC, PS4 och Nintendo Switch.

Lämna ett svar