Disney Dreamlight Valley har många olika recept som spelare kan laga. Dessa recept omfattar ett brett utbud av matlagningsstilar och kök, inklusive måltider som fisksmörgåsar och Ratatouille. Det finns till och med några måltider som Disneyfans länge kommer att känna igen, som gröten i Mulan.

Som med många recept finns det ingen liten mängd försök och misstag när det gäller att ta reda på hur man gör dem. Att använda olika ingredienser kan också göra andra varianter av samma rätt. Ett bra exempel på detta är sushi. Även om det finns en huvudtyp av sushi, kan användning av olika ingredienser resultera i helt olika typer av sushi.

Hur man gör sushi

Grundreceptet på sushi är ganska lätt att göra. Disney Dreamlight Valley- spelare behöver bara samla en av de många fiskarna som kan fångas i spelet tillsammans med lite ris, som måste odlas från frön som köpts från Goofy’s Stall in the Glade of Trust. För det mesta kommer vilken typ av fisk som helst att resultera i samma sushirulle. Den enda skillnaden är hur mycket energi som återställs när man äter sushi. Att försöka använda en skaldjur med ris kommer att resultera i att man lagar en skaldjursaptitretare istället, så spelare bör undvika det om de försöker göra sushi.

En av få fiskar som ändrar receptet är lax. Om spelare försöker göra Sushi som en del av ett uppdrag eller en måltid på Remy’s Restaurant, bör de undvika att använda lax. Att använda lax skapar Sake Sushi och att lägga till tång i mixen resulterar i Sake Maki. Det finns flera andra ingredienser som kan göra olika sorters sushi, och alla kräver inte ris eller fisk eller båda. Ett bra exempel skulle vara Tamagoyaki, som är gjord på sockerrör och ägg.

Uppdrag som kräver sushi

Som nämnts ovan finns det ett uppdrag från Ursula som kräver att spelare mutar Mother Gothel för information genom att göra två Sushi och en Lobster Roll. Eftersom Sushi är ganska flexibel när det gäller vilka ingredienser som kan användas, kan spelare använda nästan vilken typ av fisk som helst för att göra Sushi.

Andra användningsområden för sushi

Som med många ingredienser, måltider och andra olika slumpmässiga föremål som kan erhållas i Diseny Dreamlight Valley, dyker Sushi ibland upp som en av de dagliga favoritartiklarna för alla olika Disney-karaktärer. Om Sushi råkar vara favoritobjektet kan spelare ge det till den karaktären och få bonusframsteg mot nästa vänskapsnivå.

Förutom det är Sushi en måltid som kan begäras av karaktärer som besöker Remy’s Restaurant. Om ingen av dessa situationer är fallet kan spelare också äta Sushi för att få tillbaka lite energi.

Disney Dreamlight Valley är tillgänglig nu på Nintendo Switch, PC, PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series X/S.

Lämna ett svar