Efter att ha kastats överbord i slutet av spelets andra del kommer Return to Monkey Island – spelare att befinna sig nere på havsbotten. Tack och lov kan Guybrush hålla andan i åtta hela minuter (tio, i vissa Monkey Island- spel), vilket ger spelarna mer än tillräckligt med tid för att hjälpa honom att hitta en väg till säkerhet och seriens titelö.

Del 3 av Return to Monkey Island slutar med att vara en av spelets kortaste avsnitt, men pusslen som finns i den kan ibland vara lite knepiga. Spelare kommer återigen behöva hitta ett sätt att förändra Guybrushs utseende och kommer också att behöva upptäcka några av hans dödsfiendes största hemligheter. Den här guiden kommer att förklara allt de behöver veta.

Hur man följer kartan till hemligheten

Till att börja med måste spelarna hålla kursen åt höger tills de kommer till en liten strand. Här kommer de att vilja plocka upp skallen till vänster och sedan ta sig in i djungeln. Detta tar dem till Monkey Island-kartan, varifrån de ska navigera till Red Berry Bush-området.

Det är här spelare kommer att behöva använda kartan som de stal från LeChuck, som kommer att berätta för dem att följa en stenhand, ta en väg förbi en träkyckling och sedan smyga förbi några bin och följa en skylt. Det hela är ganska okomplicerat enligt Monkey Island – standarder, men för de som fortfarande har problem innebär det att man tar rätt, mitten respektive rätt väg, vilket tar spelarna till ett stort X och en spade.

Att plocka upp spaden kommer att leda till att Guybrush blir snärjd i en komplicerad fälla, även om de tre piratledarna faktiskt hade hoppats på att fånga LeChuck snarare än honom. Det visar sig att trion bytte ut LeChucks karta till hemligheten mot en falsk innan han någonsin kunde lägga vantarna på den och nu behöver lite viktig information om den onda spökpiraten för att dekryptera originalet.

För att kartan ska avslöja sina hemligheter måste någon spela LeChucks musik, säga hans slagord och sedan äta hans favoritmat. Naturligtvis hamnar det här på Guybrushs axlar, men innan han kan börja med det måste han först övertyga piratledarna att släppa honom. Detta kan åstadkommas genom att föreslå att trion ber LeChucks besättning om den information som behövs och sedan uttömma de resulterande dialogalternativen.

Hur man går ombord på LeChucks skepp

När spelarna har blivit befriade bör de följa piratledarna till det gigantiska aphuvudet, var noga med att plocka upp skallen på vägen som leder dit innan de går genom porten. De måste också ta tag i armbenet, som finns längst till höger i det inre området. Med det i handen bör de återvända till kartskärmen och sedan ta sig över till Volcano Beach.

Efter att ha gripit en annan skalle från nära vattenbrynet och använt kniven med den döda bläckfisken för att få en tentakel, bör spelarna gå till vänster och ut i havet. Om de fortsätter att gå till vänster kommer de så småningom till ett gigantiskt ankare som de kan använda för att nå LeChucks skepp. Än så länge bör de dock gå lite längre till vänster för att hitta en fjärde skalle innan de klättrar på ankaret.

Med tanke på att hyttventilen som spelarna använde för att undkomma lastrummet i del 2 nu har stängts, kommer spelarna bara att ha två alternativ här. Den första innebär att gå upp på däck, vilket kommer att leda till att Flair kastar Guybrush överbord. Efter det ska spelare klättra upp för ankaret igen och gå åt vänster till skeppets roder, där de återigen kommer att hitta Gullet.

Efter att ha pratat med den tidigare First Swab om hans poesi och hjälpt honom med några ramsor, kan spelarna be om att få se den färdiga dikten. Gullet kommer direkt att vägra, men om de lämnar över visitkortet som de fick av museiintendenten i del 1, kommer de att kunna lägga vantarna på Gullets dikter. Därefter vill de återvända till de tre piratledarna vid det gigantiska aphuvudet.

Om spelare berättar för trion att Guybrush inte längre är välkommen ombord på skeppet, kommer Lila att föreslå att du använder mörk magi för att dölja Guybrushs utseende. Allt hon behöver göra det är ett djupt personligt föremål från en av fartygets besättning, så spelarna bör lämna över poesiboken och låta henne göra sitt. De kommer då att kunna använda poesiboken för att förvandlas till Gullet, vilket effektivt ger dem fria tyglar om skeppet.

Hur man hittar LeChucks temasång

Väl tillbaka ombord kommer ett kort samtal mellan Guybrush och Flair att äga rum, varefter spelare kan prata med Apple Bob för att få reda på att LeChuck nyligen gav någon i uppdrag att skapa en temalåt till honom. De kan gå under däck för att få reda på att den personen var Flair, men det går snabbare att bara gå till höger och ringa på klockan en gång för att ringa en ny röst. När du gör det kommer spelare att kunna gå under däck och hitta några notblad på pipan nära ingången till pentryt.

Hur man hittar LeChucks Catchphrase

För att hitta LeChucks slagord bör spelare ta sig till spökpiratens privata stuga och plocka upp dagboken från hyllan till höger. Att läsa igenom detta kommer så småningom att leda spelare till inlägget den 17 februari, som avslöjar att LeChucks nuvarande slagord är ”Brandish the seven bilges!”

Hur man hittar LeChucks favoritmat

Innan de kan hitta LeChucks favoritmat måste spelarna gå tillbaka till däcket så att besättningen återgår till sina standardplatser. De kommer då att kunna hitta Putra nere i köket och borde göra en poäng av att kalla hennes kock när de gör det. Hon kommer att bli så glad att hon kommer att avslöja LeChucks favoritmat direkt, och spelare kan få henne att förbereda några Tentakler med Daisy Sauce för dem genom att lämna över tentakeln som de klippte från bläckfisken på Volcano Beach.

Hur man dekrypterar LeChucks karta

Vid det här laget har spelare allt de behöver för att dekryptera LeChucks karta och bör därför ta sig tillbaka till det gigantiska aphuvudet. För att börja ritualen måste de spela LeChucks temamusik, vilket kan göras genom att gå längst till höger och placera de fyra dödskallarna som de plockade upp tidigare på den första (Do), femte (Re), sjätte (Sol) ), och sjunde (Mi) spikar. De kan sedan slå skallarna med armbenet för att spela upp LeChucks temasång (Do, Do, Mi, Sol, Fa, Fa, Re), med Murray som Fa.

Därefter måste spelarna välja LeChucks slagord (Brandish the seven bilges!) från de angivna alternativen och sedan ta en tugga av Tentaklerna med Daisy Sauce genom att välja ”Okej…” Detta kommer att slutföra ritualen och få kartan att avslöjas dess hemligheter. Det kommer också att utlösa en jordbävning tvärs över Karibien, varefter kartan kommer att ha försvunnit och de tre piratledarna kommer snabbt att slå på Guybrush och så småningom kasta den mäktiga piraten från en klippa

Hur man flyr från Monkey Island

Bortsett från några meningslösa dialogval, kommer spelarna egentligen inte ha mycket att göra under den kommande minuten eller två annat än att se händelser utspela sig. Så småningom kommer dock Guybrushs fru Elaine att dyka upp och hitta Murray, som kunde stjäla den dekrypterade kartan från Trent innan han kastades av klippan efter Guybrush.

Att titta på kartan kommer att avslöja att hemligheten med Monkey Island ligger i voodoobutiken på Melee, även om spelare måste hitta ett skepp för att ta sig dit. Tack och lov var Elaines enda syfte med att komma till Monkey Island att reparera Guybrushs skepp från det första Monkey Island -spelet, som bekvämt kan hittas inte så långt borta.

Efter att ha hämtat Murray and the Ship Repair Manual, bör spelare följa Elaine till kartskärmen. Vid det här laget bör de som hoppas kunna låsa upp Tight Ship-prestationen återvända till det gigantiska aphuvudet och ta tag i de fyra återstående skallarna från spikarna. De bör också besöka Up för att se utsiktsområdet där de kan hitta ännu en skalle till höger.

En sjätte skalle kan hittas i Shipwreck-området, där resterna av Sea Monkey ligger. Att använda fartygsreparationsmanualen tillsammans med vraket kommer att leda till ett kort montage, varefter Guybrush och Elaine seglar mot Melee Island. Om spelare hade alla sex Monkey Island-skallarna i sitt lager innan de reparerade skeppet, kommer Tight Ship-prestationen att låsas upp när de anländer till sin destination.

Return to Monkey Island är tillgänglig nu på PC och Nintendo Switch.

Lämna ett svar