Vi har några detaljer om Overwatch 2 Battle Pass, och de kunde inte komma snart nog. Inte långt efter att nyheter läckt ut om hur nya hjältar bara är tillgängliga via Battle Pass-progression, och bara några korta veckor till lanseringsdatumet den 4 oktober, har Blizzard avslöjat mer om uppföljarens kontroversiella Battle Pass.

Enligt Overwatch 2 general manager Walter Kong, som var en av flera Blizzard-anställda som pratade med flera butiker under en rundabordsintervju, är målet med att byta till en gratis-att-spela-kamppass-modell ”att ge spelarna vad de ville ha, som bara var kontinuerlig leverans av innehåll. Vi vet eftersom spelare har sagt till oss att det är det som håller dem engagerade på lång sikt.”

Oavsett om du håller med om den logiken eller inte, kommer du att vilja veta alla detaljer om Overwatch 2-stridspasset, från vad du kan få i det till hur du går vidare längs det. Läs vidare för allt vi vet.

Hur långa kommer Overwatch 2-säsongerna vara?

Overwatch 2 kommer att ha nio veckor långa säsonger, var och en med sitt eget säsongsbetonade stridspass som kommer att ha betalda och gratis spår och 80+ upplåsbara nivåer av innehåll. Du kommer att kunna låsa upp traditionell kosmetika som hjälteskinn och all ny kosmetika för Overwatch 2 som visitkort, berlocker och souvenirer. Om det kommer en ny hjälte som debuterar den säsongen, kommer du att kunna tjäna dem längs den fria nivån i stridspasset, men du kommer att få dem mycket snabbare om du betalar.

Overwatch 2 battle pass kostnad

Premium Battle Pass kommer att kosta dig 1000 Overwatch-mynt (eller $10). Du kan köpa dessa mynt direkt eller tjäna dem genom att slutföra veckovisa utmaningar, som vi beskriver nedan.

Det finns en gratisversion av Overwatch 2 Battle Pass. Blizzard lovar att det fria stridspasset kommer att ha massor av belöningar för spelare. ”Från företagets perspektiv är det här inte gratis,” sa Kong med hänvisning till utveckling och stridspasset. ”Och vi ägnade lång tid åt att veta hur viktigt detta skulle vara för spelare. Vi ägnade lång tid åt att tänka igenom hur vi skulle kunna finansiera vår kontinuerliga utveckling av spelet på ett sätt som fortfarande skulle ge rättvisa och njutbara upplevelser för alla spelare, om de väljer att betala, eller om de väljer att spela gratis. Och vårt tillvägagångssätt när det gäller spelare som betalar är att leverera ett enormt värde.”

Overwatch 2 Mythic skinn

Mytiska skinn är en ny nivå av kosmetika för Overwatch 2 och det ”häftigaste vi någonsin har lagt i spelet ur ett kosmetiskt perspektiv”, enligt den kommersiella ledaren Jon Spector. Mytiska skal är anpassningsbara, med lager du kan blanda och matcha som erbjuder olika färgscheman och mönster. Blizzard har planer på att inkludera ett mytiskt skal i varje säsongsbetonat Battle Pass.

Overwatch 2 gratis battle pass-innehåll

Overwatch 2 säsong 1 Battle Pass kommer att innehålla följande som gratis belöningar, fördelade på 20 nivåer över de totalt 80+ nivåerna:

 • Ny supporthjälte Kiriko på Tier 55 (Overwatch 1-spelare får omedelbar tillgång till Junker Queen Sojourn och Kiriko genom Founder’s Pack)
 • Två episka skinn
 • En vapenberlock
 • Två souvenirer
 • Ett höjdpunktsintro
 • 14 ytterligare föremål (som emotes, visitkort, sprayer, etc.)
 • Prestige Tier Titlar (8 titlar som kan tjänas in endast tillgängliga efter att ha slutfört hela passet)

Overwatch 2 Premium Battle Pass-innehåll

Overwatch 2 säsong 1 Premium Battle Pass kommer att innehålla följande belöningar:

 • Omedelbar tillgång till Kiriko
 • 20 % XP Battle Pass-boost
 • En mytisk hud
 • Fem legendariska skinn
 • En episk hud
 • Tre spelintros
 • Fyra vapenberlocker
 • Tre känslor
 • Tre souvenirer
 • Sex poser
 • Sex namnkort
 • 30+ ytterligare kosmetiska belöningar

Overwatch 2 utmaningar

Under vår rundabordsintervju med Overwatch 2-utvecklare fick vi en chans att se det interna produktionsbygget, som visade upp det nya utmaningssystemet. Utmaningar är sätt att tjäna mynt och slå pass-nivåer genom spelet, och det finns både dagliga och veckovisa utmaningar.

”Veckovisa utmaningar är ett av de nya systemen som vi också lanserar i Overwatch. Så varje spelare kommer nu att ha utmaningar som de kan gå in i. Och sättet som vi har byggt utmaningarna är en annan uppsättning av dagliga, veckovisa, säsongsbetonad, och sedan någon form av livstid och bredare utmaningar där inne, förklarar Spector.

Varje dag har du sex dagliga utmaningar att slutföra, som sträcker sig från att slutföra tre spel i kö för alla roller till något så enkelt som att vinna ett spel. De tre första dagliga utmaningarna du slutför ger dig 9 000 häftiga XP, vilket är bara 1 000 mindre än vad som behövs för att gå från nivå 1 till nivå 2. Det är inte klart hur mycket XP som krävs för att nå varje nivå, men det kommer sannolikt att öka när du korsar Battle Pass.

Veckovisa utmaningar är svårare att slutföra än de dagliga, så naturligtvis är de dig mer XP. Dessa utmaningar inkluderar att vinna tio matcher eller dela ut 125 000 skada. Ju fler veckoliga utmaningar du slutför, desto fler Overwatch-mynt tjänar du: 30 mynt för att klara fyra veckoliga utmaningar, 20 för att slutföra åtta och 10 för att slutföra 11.

Även om det inte är superklart hur mycket slipning du behöver göra för att ta dig igenom Battle Pass, säger Spector att lagets designmål och filosofi är ”överväldigande, uppenbart värde för spelare.”

Lämna ett svar