En komplett guide för att återvända till Monkey Island, inklusive berättelser, samlarföremål och allmänna tips och tricks för de som är nya i franchisen.

 

Innehållsförteckning

Komma igång i Return to Monkey Island

Återgå till Monkey Island Story Walkthrough

Huvudsakliga genomgångar

Individuella pusselguider

Samlarföremål och prestationer i Return to Monkey Island

Innan släppet av Return to Monkey Island hade det gått över ett decennium sedan det förra Monkey Island -spelet och mer än tre sedan det senaste som serieskaparen Ron Gilbert stod vid rodret för. Som ett resultat kunde fans av klassiska peka-och-klicka-äventyrsspel överallt knappast hålla tillbaka sin spänning när Gilbert tillkännagav projektet redan i april 2022.

Return to Monkey Island anlände bara lite över fem månader senare och fick mycket beröm av både kritiker och spelare när den släpptes. Med en Metacritic-poäng på 88 och starka användarrecensioner över hela linjen, anses den nu allmänt vara en av de långvariga seriernas bästa omgångar, och av mycket goda skäl. Den erbjuder en modern version av en klassisk formel, utan att förlora charmen eller humorn som franchisen är så älskad för.

  • Komma igång i Return to Monkey Island

Jämfört med sina föregångare är Return to Monkey Island  ett mycket nybörjarvänligt spel. Pusslen är mycket mindre kryptiska än de som finns i tidigare Monkey Island -titlar och spelets öppningssektion gör ett ganska bra jobb med att lära spelarna om dess kontroller och kärnmekanik. Som sagt, det finns en eller två saker som spelet inte klargör helt. Det här avsnittet av guiden kommer att försöka fylla i några av dessa luckor med användbara tips, samt lyfta fram alla hemligheter eller påskägg som spelarna kan ha missat.

  • Återgå till Monkey Island Story Walkthrough

    Return to Monkey Island, som tar under tio timmar,  är ett ganska kort spel när allt är sagt och gjort, men det betyder inte att historien inte fortfarande är otroligt njutbar. Berättelsen består av fem delar och en prolog, där Guybrush återupplever berättelsen om Monkey Islands hemlighet, med massor av fanfavoritkaraktärer som dyker upp längs vägen. Det här avsnittet av guiden kommer att innehålla berättelser för varje del av spelet, samt några mindre guider som förklarar hur man löser enskilda pussel och hur man ser alla möjliga slut.

  • Samlarföremål och prestationer i Return to Monkey Island

    Return to Monkey Island  har egentligen bara en samlaruppsättning, som kommer i form av triviakort. Det finns hundra av dem totalt, med spelare som måste svara på en fråga med Monkey Island -tema för var och en som de hittar. Det finns också några objektuppsättningar som är kopplade till prestationer, inklusive dödskallar, sällsynta böcker och kartor. Det här avsnittet av guiden kommer att förklara var man kan hitta dem, samtidigt som det täcker ett urval av diverse prestationer som inte finns med i huvudberättelsens genomgång.

  • Return to Monkey Island  är tillgänglig nu på PC och Nintendo Switch.

Lämna ett svar