Både ledare och adjutant spelar en viktig roll i varje setup. Till exempel kan en viss ledares roll vara att hålla sin adjutant säker så att den senare kan använda dödliga färdigheter när en fiende är i närheten. Det finns en rätt kombination för olika strategier i The DioField Chronicle, och vi kommer att presentera dig för ett par av dem.

Hur du väljer dina ledare och adjutanter i The DioField Chronicle

För att kunna välja dina ledare och adjutanter måste du se upp med tre saker: enhetens statistik, förmågor och färdigheter.

  • Ledare bör vara enheter vars förmågor och statistik du vill behålla. Några av de bästa ledarenheterna inkluderar Andrias, Iscarion och Castevere.
  • Deras adjutant måste vara någon med färdigheter (tagen från deras vapen) som kan komplettera ledarens statistik och förmågor. Några av de bästa adjutantenheterna är Izelair och Shivat.

Adjutantens statistik spelar faktiskt ingen roll heller du behöver inte köpa annan utrustning för dem än vapnet med de färdigheter du behöver.

För att ge dig en bättre uppfattning om hur fester bör läggas upp, nedan är några av de bästa kombinationerna av ledare och adjutant i The DioField Chronicle.

Andrias och en healer

Andrias största styrka är hans mördarskicklighet. Så länge han är placerad bakom en fiende kan han orsaka dödlig skada. Ibland tar det bara en träff. Färdigheten återställer också automatiskt nedkylning om den används som ett avslutande slag, så det bästa tillbehöret du kan ge Andrias är ett halsband, vilket ökar tekniken. Teknik påverkar styrkan i en enhets skicklighet.

Men som en lönnmördarenhet är Andrias HP och försvar inte det bästa. En healer som Shivat kan hjälpa honom i ett nafs. Se till att du har en annan ledarenhet som kan aggro fienden för att hålla dem borta från Andrias rygg.

Castevere och en kvinnlig skarpskytt

Med naturligt hög teknik- och turstatistik är kvinnliga Sharpshooters som Rickenback och Umarida dödliga. Med en båge som har förmågan Stun Shot kan Rickenback avbryta fiendens färdigheter på ett nafs. Samtidigt kan den skadefokuserade färdigheten hos en armborst/pistolanvändare som Umarida användas för att bygga upp paret till att vara den huvudsakliga skadeförsäljaren.

Sharpshooters har dock inte det bästa HP och försvaret. Castevere har statistiken för att skydda dem om hans Casanova- förmåga låses upp. Casanova kommer att lägga till 20 till all Casteveres statistik om han samarbetar med en kvinna.

Castevere och Izelair

Sword/Shield-vapnet har en mid-range aggro-färdighet som heter Roundhouse Slash, som kan användas för att provocera flera smärglar. Som kavaljer kan Castevere locka bort dem med sin häst. Detta öppnar en myriad av strategier, som att exponera sina ryggar för Andrias eller tillfälligt splittra fiendens styrkor så att de är lättare att hantera.

Återigen, den här inställningen är bara effektiv om Casteveres Casanova-förmåga är upplåst.

Waltaquin och Rickenback

Med Aggressive Recovery (eller EP Saver) och Skill Damage Boost upplåsta är Waltaquin en dödlig trollkarl som aldrig tar slut på EP. Hon borde vara utrustad med en personal med offensiva färdigheter som Meteor Fall.

Plus, om sällskapet är i en pitch, kan hon spela magikerns unika förmåga, Convalescent Circle. Det finns vanligtvis inget behov av en dedikerad healer som Shivat som huvudenhet så länge en magiker finns.

Det enda som en all-offensiv Waltaquin inte kan göra är att avbryta fiendens färdigheter. Detta löses enkelt av en bågskytt med ett vapen utrustat med Stun Shot. Eftersom en bågskytts räckvidd liknar en magikers, behöver hon inte komma för nära fienden för att använda den. Rickenback är det bästa alternativet för sin adjutant eftersom Iscarion har det bättre som ledare. Detta leder oss till nästa punkt.

Iscarion och Shivat

Med Luck Boost, Critical Rate Boost och Auto-Attack Boost upplåsta är Iscarion en dödlig Sharpshooter som kan lämnas åt sina egna enheter. Sharpshooters unika skicklighet, Fantail Formation, används också bäst av honom.

Ge Shivat en trollstav med Ice Missile. Det här är en färdighet som frammanar ett isblock som avfyrar missiler varje gång laget attackerar. Med Shivat som Iscarions adjutant kan laget utsätta sig för mer skada och med en chans att frysa fienden också!

Hur man byter position med Adjutant under strid

Spelet låter dig byta ledare och adjutant mitt i striden från kapitel två och framåt. Flytta din pil till vänster på färdighetsskärmen. Klicka på klotet som säger Switch Units. Numret på denna klot motsvarar antalet gånger du kan göra bytet.

Förutom att ändra ledaren och adjutantens position i ett nafs, kan du också använda Switch Units för att byta ut någon av dem mot en Blue Fox-medlem i dina reserver. Detta är en bra övning för mångsidiga enheter som Castevere, som har ett antal potentiella adjutanter de kan arbeta med.

Bästa lagkomposition och festupplägg i The DioField Chronicle

Om du fortfarande är osäker på vilka enheter som fungerar bra tillsammans i ett team, nedan är ett par festupplägg som du kan överväga:

  • Andrias, Castevere (med Izelair), Iscarion och Waltaquin
  • Andrias, Izelair, Iscarion (med Shivat) och Estalt
  • Andrias, Iscarion, Donavar (med Rickenback) och Waltaquin

Så länge du har Andrias, en stridsvagn (som Izelair och Donavar) och en trollkarl som dina ledare, kommer du att överleva de flesta striderna med lätthet.

Naturligtvis kräver varje karta en annan uppsättning ledare och adjutanter. Till exempel, om det finns många flygblad, inkludera två Sharpshooter-ledare i ditt parti. Om du ställs mot kavaljer och fotsoldater i hög volym kan det vara mer fördelaktigt att ha två stridsvagnsledare i laget.

Fortsätt experimentera; se vilka lagsammansättningar som passar bättre för både kartan och din personliga spelstil.

För mer hjälp med The DioField Chronicle och andra strategirollspel, ta en titt på några av våra andra inlägg här på Volsiz.

Lämna ett svar