I likhet med andra taktiska RPGs har Divinity: Original Sin 2 sin beskärda del av dolda upplåsbara spel som kan ta en spelares genomspelning till nästa steg. Dessa tar formen av Relics of Power; utrustningsuppsättningar som inte bara lägger till en ny visuell stil för spelare att skaffa sig utan också ger olika funktioner som höjer en karaktärs stridsprestanda. Bland dessa fyra uppsättningar finns Contamination Set, en rustning med växttema som kommer från en korrupt magisk källa.

För att spelare ska kunna förvärva detta föremål i Divinity: Original Sin 2 måste de först slutföra Seed of Power -uppdraget. Och till skillnad från andra RPGs där en invecklad uppdragslinje ofta leder till ett sällsynt föremål, är Seed of Power inte precis ett komplicerat uppdrag att avsluta. Spelare måste dock vara försiktiga med hur de ska närma sig uppdraget för att göra det så enkelt som möjligt att avsluta.

De fyra relikerna av Rivellon

Innan spelare börjar slutföra uppdraget ”Seed of Power”, hjälper det att förstå sammanhanget för själva uppdragslinjen Divinity Original Sin 2. I sin kärna kommer ”Seed of Power” från The Four Relics of Rivellon DLC som ursprungligen släpptes den 14 juni 2020, men har blivit ”Gift Bag #5” i den definitiva utgåvan av spelet. Även om det är valfritt att förfölja dessa reliker, kan Original Sin 2 -kompletterare begå ett allvarligt misstag genom att hoppa över dem.

Bortsett från buggfixar, lägger denna DLC till fyra uppdrag som leder till en uppsättning unik rustning, med varje komponent i uppsättningen utspridda över Rivellons rike. Med tanke på att det finns fyra uppsättningar, är det troligt att spelet strävar efter att spelaren och deras tre (3) följeslagare ska bära dem om de så småningom skulle hitta alla. Till skillnad från andra spel där föremål som dessa bara är samlarföremål, är uppdragen som är involverade när man skaffar dessa föremål ofta gripande och leder till fler insikter om Rivellons mystiska förflutna.

Gå in i The Seed Of Power

På samma sätt som resan med att hitta de andra relikerna från Rivellon i Divinity Original Sin 2, börjar Seed of Power -uppdraget först när spelare snubblar över de nödvändiga kraven. I det här fallet aktiveras uppdraget bara när spelare hittar ett skeppsvrak i Fort Joy under akt 1, precis efter att de skapat sin Divinity: Original Sin 2- karaktär.

Efteråt uppdateras uppdraget regelbundet beroende på var spelarna hittar sina olika delar över Rivellon. Det rekommenderas att spelare utforskar alla områden i spelets akter för att säkerställa att de inte missar relevanta interaktioner, eftersom uppdraget gör framsteg först när spelare får interagera med viktiga figurer genom hela uppdragslinjen.

Daeyena, Fort Joy: Greaves of Contamination, Boots of Contamination

Spelare ”börjar” Seed of Power-uppdraget när de går norr om Turtle’s Beach i Fort Joy-området. Detta är placerat längst norrut på kartan, vilket gör skeppsvraket till något knepigt att hitta om inte spelare maximerar sina Divinity Original Sin 2 -mobilitetsfärdigheter. När de anländer nära skeppsvraket kommer de att se en tomte, Daeyena, hamna i ett hörn av olika magister. Spelare har två alternativ här:

  • Om spelarna bestämmer sig för att hjälpa domarna att förhöra Daeyena, dör hon medan spelarna får föroreningsgreven och föroreningsstövlarna. Det rekommenderas att en älvkaraktär ”äter” resterna av den döda Daeyena för att lära sig Trigger Spores Skill, samt erkänna var sporerna kom ifrån.
  • Om spelare hjälper Daeyena dör magisterna och de får en kontaminerad magisterfot. De kan låta en tomtekaraktär äta upp det för att lära sig Trigger Spores, en av de mer intressanta Original Sin 2 -färdigheterna. Som väntat lämnar Daeyena med Greaves and Boots, men spelarna har en ny chans att få tag i dessa föremål.

Reaper’s Coast, huvudområde: Gauntlets of Contamination

Spelare som låter Daeyena överleva kommer att få en ny chans att träffa henne i Reaper’s Coast, runt X:437, Y:319. Den här gången ses Daeyena utrustad med rustningar med växttema, uppenbarligen Greaves and Boots of Contamination. Att prata med henne i Divinity Original Sin 2 kommer att få Daeyena att visa hur hon har skapat sin rustning hittills genom att kasta magi till en magister som är oförmögen av en av sporerna. Detta skapar ett par handskar, Gauntlets of Contamination. Hon instruerar sedan spelarna att bege sig till Blackpits för att få de andra pansarpjäserna. Återigen, spelare har alternativ här:

  • Om Daeyena dog i Fort Joy kommer spelarna inte att träffa henne här. De bör fortsätta till Blackpits omedelbart.
  • Att slåss mot Daeyena kommer att tillåta spelare att plundra alla befintliga rustningspjäser hon har hittills på nivå 14.
  • Att ha Daeyena dödad innan han skapade Gauntlets stoppar inte uppdraget. Snarare kan spelare helt enkelt kasta Trigger Spores på magistern för att skapa Gauntlets. Kom ihåg att en tomte som Sebille kanske kan lära sig triggersporer genom att äta den kontaminerade foten av en död magister redan i akt 1.

Reaper’s Coast, Blackpits: Cuirass Of Contamination

När spelare beger sig till underområdet Blackpits i Divinity Original Sin 2, kan de fortsätta till X:716,Y:164 för att få tag i Spore Research – lappen. Detta är ett föremål för flera användningsområden som spelare kan använda för att få alla i sällskapet att lära sig Trigger Spores. Efteråt kan spelare hitta Cuirass of Contamination på kullen nära Blackpits, med en magister som vaktar den. Spelare har möjlighet att slåss mot vakten här, vilket de lätt kan bäst med sina Original Sin 2 -talanger.

Spelare som låter Daeyana dö i Fort Joy kommer också att hitta en magister med en förorenad spore här. På så sätt kan spelare fortfarande kasta Trigger Spores på den magistern för att få handskar som Daeyena borde ha visat spelare i Reaper’s Coast.

Arx, Reimond’s Basement: Helmet Of Contamination

Den sista delen av Contamination Armor är Contamination Helmet, som ligger i Arx. För att hitta detta måste spelarna först gå till Reimonds källare för att hitta sporforskningsanteckningar i X:64,Y:13. Därefter kan de fortsätta till forskningsanläggningens entré på X:375,Y:230. När spelare går in i området kan de äntligen få hjälmen och aktiverar därför dess förbannelse.

Intressant nog kan spelare kringgå förbannelsens effekter om någon med Persuasion 5 bär hjälmen. Om inte, kommer den karaktären att ha permanent galenskap som upphör när bäraren dödas.

Contamination Armor

I likhet med andra Relics of Rivellon-objekt och karaktärer i Divinity Original Sin 2 har Contamination Armor ett specifikt tema och bonusar i enlighet med deras tillhörande berättelse. I samband med Contamination Armor är denna rustning med växttema resultatet av korrupt magisk forskning som involverar användning av sporer för att tillfoga olika sjukdomar till offer. Här är relevanta aspekter av rustningar som spelare måste notera:

  • Heart Of Contamination (Set Bonus): Detta höjer rustningens nivå till nivå 19 men kommer med en Madness som tvingar bäraren att slå ut mot angripare.
  • Rooting Corruption (Förmåga): En gång per varv kommer fysisk skada att få pansaret att skjuta en giftig projektil i den riktning som bäraren möter.
  • Bonusar: +75% Poison Resistance (alla delar), +5 Intelligence, +3 Constitution, +3 Wits, +4 Hydrosofist, +4 Geomancer, +2 Loremaster, Immunity to Knocked Down, Immunity to teleported.
  • Debuffs: -2 Smygande, -0,5 Rörelse.

Divinity: Original Sin 2 är tillgänglig på PC, PS4, Xbox One, macOS och Nintendo Switch

Lämna ett svar