Spel som väljer att använda Skill Based Matchmaking anses vara ganska kontroversiella. Modern Warfare 2 har anslutit sig till listan över FPS-spel som har valt att använda SBMM. Vissa fans argumenterar för systemet som kan skydda nya spelare, men andra tycker att det gör för mycket för att missgynna de med mer talang.

Använder Modern Warfare 2 Skill Based Matchmaking?

Det enkla svaret är ja, Modern Warfare 2 använder Skill Based Matchmaking. Närhelst en spelare är på väg att gå in i en match i lobbyn kommer Modern Warfare 2 att analysera sin tidigare prestation och rangordna för att avgöra vem de ska placeras hos. Helst är ett SBMM-system avsett att göra ett spel rättvist och roligt för alla spelare.

Är SBMM en bra sak i Modern Warfare 2?

Medan Skill Based Matchmaking är tänkt att vara ett system som utjämnar gameplay för alla, har många spelare av COD och andra FPS-spel som använder SBMM kritiserat den processen. Vissa spelare hävdar att matchmaking kan tillåta för många kryckor för lågutbildade spelare. Andra fokuserar mer på kritiken att det skadar skickliga spelare genom att tvinga dem till mer snäva och överväldigande tävlingsmatcher.

De som stödjer SBMM hävdar att det gör mycket för att hålla spelet rättvist och engagerande för nyare spelare. Dessa spelare hävdar att utan ett SBMM-program på plats, skulle nya spelare ställas mot spelare mot professionella spelare. Detta kan döma att matcher blir alldeles för utmanande och frustrerande för amatörer, vilket i slutändan kan skada trafiken i ett spel som Modern Warfare 2.

Vill du läsa mer om Modern Warfare 2? Om så är fallet, kolla in Modern Warfare 2 Hur man skapar en anpassad klass på Volsiz.

Lämna ett svar