En omfattande guide för RGG Studios Lost Judgment, med berättelselösningar, sidofodral och skolberättelseguider och samlarplatser.

 

Innehållsförteckning

Komma igång med förlorat omdöme

Hur-man-guider

Allmänna tips och tricks

Vanliga frågor

Lost Judgment’s Main Story

Sidofall och skolhistorier i förlorat omdöme

Lost Judgment’s Collectibles

Lost Judgment släpptes i september 2021 och är den andra titeln i RGG Studios Judgment -serie. Liksom sin föregångare från 2019 och studions Yakuza – serie utspelar sig spelet i Japan, där mycket av historien utspelar sig i fiktiva områden i Tokyo och Yokohama; de två största städerna i Kanto-regionen.

Greg Chun återvänder för att ge den engelska rösten för spelets huvudperson och får sällskap av en begåvad skådespelare som inkluderar Todd Haberkorn och Artt Butler. Liksom originalet faller Lost Judgment helt och hållet in i action-äventyrsgenren, vilket ger spelarna en fantastisk historia och en hälsosam blandning av tankeväckande undersökningar och högoktanig strid.

 • Komma igång med förlorat omdöme

Mycket av spelets prolog ägnas åt att lära sig om de viktigaste spelmekaniken i Lost Judgment. Som ett resultat bör spelare ha en ganska bra uppfattning om vad de gör när de anländer till Ijincho; ännu tidigare om de spelade originalspelet eller har någon erfarenhet av Yakuza -serien som det spred sig ifrån.

Som sagt, det finns fortfarande en eller två saker som spelarna får ta reda på själva, av vilka några inte är fullt så intuitiva som de annars kunde ha varit. Det här avsnittet kommer att täcka dessa områden, och erbjuda instruktionsguider, tips och tricks och svar på några av de vanligaste frågorna om förlorat omdöme.

 • Vanliga frågor

 • Lost Judgment’s Main Story

  Lost Judgment äger rum tre år efter händelserna i det ursprungliga spelet och placerar återigen spelarna i Takumi Yagamis skor: en före detta advokat som blev detektiv. Spelets berättelse kretsar kring mobbning i japanska skolor och vilken inverkan det kan ha på inte bara offren själva, utan även deras nära och kära och familjer.

  Det finns totalt tretton kapitel, samt ett kort prologavsnitt som introducerar spelets huvudmekanik och några av berättelsens nyckelspelare. När berättelsen utvecklas finns det många vändningar som kommer att få spelarna att gissa, för att inte tala om massor av djävulskt kluriga pussel och utmanande bosskamper.

 • Sidofall och skolhistorier i förlorat omdöme

  Som ofta är fallet med RGG Studio-titlar är Lost Judgment fullt till bredden med innehåll, vilket bådar gott för de som vill ta en paus från spelets huvudhistoria. Förutom otaliga minispel och andra förtjusande distraktioner har spelet 42 unika sidofodral och tio specialskoleberättelser som är centrerade kring klubbar och grupper på Seiryo High.

  De flesta av dessa blir tillgängliga efter att spelare har slutfört de första kapitlen, men det finns några som inte låses upp förrän specifika krav har uppfyllts. Det kan handla om att lösa andra fall först, eller, i vissa fall, att höja Taks ledaregenskaper till en viss nivå. Detta innehåll kan hanteras i takt med huvudberättelsen eller efter att spelare har slutfört spelet.

 • Lost Judgment’s Collectibles

  Förutom sidofall och skolhistorier kan Lost Judgment- spelare hålla sig sysselsatta genom att söka efter några av de många samlaruppsättningar som är gömda i spelets värld. Vissa av dessa, som skateboards, skicklighetsböcker och skivor, kan hittas väldigt tidigt, men det är inte alltid fallet för alla samlarobjekt.

  Andra samlarföremål, som ekorrgraffiti  och Kappa-statyer, kan bara hittas när spelare har initierat sina respektive sidofall. Med detta i åtanke, och med tanke på hur många bitar av ekorrgraffiti det finns att hitta, är det bäst för spelare att börja tidigt så att de kan hålla utkik efter dem när de går igenom huvudhistorien.

 • Lost Judgment  är tillgängligt nu för PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S|X och PC.

Lämna ett svar