I likhet med andra RPG:er har Ni no Kuni: Wrath of the White Witch många utforskningskomponenter, speciellt när det kommer till upplåsbara spel utspridda över hela världen. När spelare hjälper huvudpersonen Oliver att rädda sin mamma från en sjukdom, skulle han och hans vänner stöta på olika skattkistor i detta Ni no Kuni -spel, av vilka en del kan öppna på egen hand medan andra behöver lite speciell övervakning.

En sådan typ av skattkista är Blue Chests, som inte är så lätta att öppna som de verkar. Tack och lov finns det sätt som spelare kan använda för att helt öppna Blue Chests när de stöter på dem, speciellt i syfte att skaffa sött byte.

Vad är kistor?

Innan spelare fortsätter med sina uppgifter att öppna Blue Chests, är det viktigt att lära sig om deras gemensamma nämnare – Chests. I Ni no Kuni -spelet finns kistor eller skattkistor över hela världen. Precis som med andra kistor som liknar andra RPG-spel innehåller dessa skattkistor föremål som valutor, vapen och rustningar, godsaker och andra proviant som kan visa sig vara användbara för spelarens resa.

Det som är intressant där är att Wrath of the White Witch faktiskt har olika färgade skattkistor, var och en med sina speciella egenskaper och föredragna sätt att öppna.

Vilka andra färgade kistor finns det?

För en snabb genomgång utanför Blue Chests, här är de andra kistorna som spelare kan möta i spelet. Det är viktigt att notera att de finns sporadiskt över kartan och inte har några specifika zoner:

  • Röda kistor: Standardskattkistorna, spelare kan enkelt hitta dem med hjälp av Seek Fortune Spell. De kan öppnas när som helst.
  • Gröna kistor: Dessa är magiskt låsta skattkistor som endast är tillgängliga genom Swaines låspistol. Att öppna detta skulle kräva att Swaine placerade sig för att avfyra låspistolen framför bröstet. De finns ofta i inre områden och fängelsehålor.
  • Lila kistor: Dessa är sällsynta skattkistor som spelare endast kan öppna genom Spring Lock Spell. Däremot kan spelare endast komma åt dessa kistor i första hand efter att ha låst upp Miasma Marshes.

Vad är grejen med Blue Chests?

I likhet med andra färgade skattkistor är Blue Chests en färgad variant av skattkistor som spelare kan hitta över hela världen i Wrath of the White Witch. Jämfört med andra kategorier av kistor befinner sig Blue Chests dock i mellanvägen mellan ”standard” och ”extremt sällsynta” kistor, vilket gör dem och föremålen de skaffar ganska medelmåttiga i värdesammanhang.

Detta betyder dock inte att de inte innehåller värdefulla saker, eftersom Blue Chests är idealiska källor till utrustning och andra användbara föremål under det tidiga spelet och mittspelsdelen av upplevelsen.

Hur hittar man Blue Chests?

Innan spelare kan öppna Blue Chests måste de kunna hitta dem först. För att göra detta behöver de tillgång till det som kallas Chart Chests Spell. Detta är en vardaglig besvärjelse som ger spelare tillgång till platserna för närliggande skattkistor på interiöra platser, som fängelsehålor och rum. I sin tur måste spelare leta igenom fängelsehålor och städer för att Chart Chests ska kunna hitta skattkistor på kartan.

Spelare kan låsa upp Chart Chests Spell under hela sin resa genom att lösa Horaces gåtor, vars uppdrag börjar så långt tillbaka som i Ding Dong Dell. De kan låsa upp Chart Chests i synnerhet efter att ha löst Horaces gåta i Hamelin. Efter besvärjelsen har spelarna bara en minut på sig att komma ihåg var Treasrue-kistorna var markerade.

Hur öppnar man de blå kistorna?

För att spelare ska kunna öppna Blue Chests behöver de en besvärjelse som heter Spring Lock. Detta är något spelare kan förvärva efter att ha hjälpt King Tom att bli botad från ett brustet hjärta, vilket är en av de stora uppdragen i spelet.

När du använder denna besvärjelse kommer spelare nu att kunna öppna inte bara dörrar utan även skattkistor. Spelare som förvärvar denna besvärjelse för första gången kommer att kunna öppna Blue Chests och, efter att ha uppnått kraftfullare trollstavar, kan de kanske öppna Purple Chests.

Hur man använder Spring Lock Spell?

Till skillnad från andra RPG-spel med ett magiskt system kräver besvärjelserna i Wrath of the White Witch faktiskt att spelare öppnar Spell Menu då och då. Detta innebär att spelare måste öppna spelmenyn, välja den besvärjelse de planerar att använda och distribuera den manuellt i likhet med en trollkarl som använder en trollbok. Även om de flesta stridsbesvärjelser inte behöver den här mekanikern, gör många av de mer vardagliga besvärjelserna som Spring Lock det.

I sin tur kan det hända att spelare inte kan öppna Blue Chests automatiskt bara för att de inte använder Spring Lock på rätt sätt. För att göra detta på rätt sätt måste spelare stå bredvid Blue Chest och använda Spring Lock från Spell Menu. Först då kommer besvärjelsen att uppmana Blue Chest att öppna och avslöja dess innehåll.

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch släpptes för Xbox One och Series X/S den 15 september 2022. Spelet är även tillgängligt för Switch, PS3, PS4 och PC.

Lämna ett svar