Förutom serien av huvuduppdrag som innehåller berättelsen om Valkyrie Elysium, kan spelare hitta en hel uppsättning sidouppdrag när de går framåt. Ibland kan sidouppdrag förvärvas från NPC:er (icke-spelbara karaktärer) som kan hittas i de områden där huvudhistorien utspelar sig.

I vissa fall kommer spelare att behöva plocka upp ett föremål eller interagera med ett föremål för att få ett sidouppdrag. Men när spelare väl får ett sidouppdrag under ett huvuduppdrag kan de inte bara starta det. Side Quest måste aktiveras senare. Den här guiden kommer att visa spelare hur de kan aktivera sidouppdrag och få användbara belöningar i det senaste inlägget i Valkyrie Profile -serien.

DAGENS GAMERANTS VIDEO

Hur man aktiverar subquests

Medan de är på ett huvuduppdrag kan Valkyrie Elysium- spelare inte gå vidare med några sidouppdrag de har hittat. Istället måste de återvända till Valhalla eller slutföra uppdraget först och sedan återvända till Valhalla.

När de väl är i Valhalla måste Valkyrie Elysium- spelare gå till Astral Globe nära Odins tron. Astral Globe låter spelare se Story Missions oavsett om de har slutförts.

På den här menyn kommer spelare att se en knappuppmaning att växla mellan Main Quests och Subquests, vilket är vad Valkyrie Elysium kallar Side Quests. På Subquest-menyn kommer Valkyrie Elysium – spelare att se sidouppdragen som de har hittat och låst upp i Main Missions hittills. Därifrån kommer spelare att kunna välja ett sidouppdrag eller se vilka belöningar som finns tillgängliga för att slutföra dem.

Precis som med huvuduppdrag kan alla sidouppdrag spelas om. Att välja ett sidouppdrag ger spelarna möjlighet att aktivera det.

Vad innebär sidouppdrag?

Sidouppdrag i Valkyrie Elysium är ganska enkla. Spelare måste antingen hitta ett föremål eller döda ett gäng fiender när de går mot ändpunkten i området de befinner sig i.

I vissa fall kommer spelare att behöva göra båda. Valkyrie Elysium- spelare kommer snart att märka att alla sidouppdrag äger rum i områden de redan har besökt. Sidouppdrag är inte särskilt långa, och de kan slutföras snabbt eftersom majoriteten av dem alla följer ett liknande format. Efter att ha slutfört målet kommer det ibland att finnas en kort mellansekvens med en NPC involverad i Side Quest.

Är sidouppdrag värt det?

Även om de kan lida av en brist på variation, kompenserar Side Quests mer än för det med belöningarna som de ger för att gå utanför den slagna vägen för att slutföra dem. Några exempel på dessa belöningar skulle vara saker som Ambrosia och Divine Arts.

Ambrosia ökar den maximala hälsan för Valkyrie Elysium- spelare, medan Divine Arts är färdigheter som kan användas i strid. Eftersom fiender är svaga för olika typer av element, är Divine Arts extremt användbara för att bedöva bossar och göra extra skada. Så även om sidouppdragen inte kommer att hålla ett ljus för huvuduppdragen, kompenserar belöningarna mer än för det.

Valkyrie Elysium är tillgänglig för PlayStation 4 och PlayStation 5. Den kommer att finnas tillgänglig för PC den 11 november.

Lämna ett svar