Skräckspel avnjuts traditionellt ensamma, helst när du sitter i mörkret med ett headset på för att maximera den kusliga faktorn. Vissa vet dock inte att de kan spela läskiga spel med sina vänner eller främlingar. Från lokalt till online, det finns en snabbt växande värld av co-op skräckspel.

Bästa skräckspel med Co-Op

Cry of Fear

Det psykologiska skräckspelet, Cry of Fear, kan avnjutas i singel- eller flerspelarläge. För co-op försöker två till fyra spelare hitta svar i en ödslig stad mitt i nattens kalla, mörka mörker. Det här spelet har flera slut som kan utforskas om och om igen. Även om det bara ger flera timmars spelande, är spelet gratis att spela på Steam, vilket betyder att det här är redo att kolla in med vänner direkt.

Fasmofobi

Phasmophobia är ett skräckspel i indiegenren, med det primära målet att ha ett team på fyra eller färre jagar spöken i olika miljöer. Några av kartorna innehåller inställningar som fängelser, hem och skolor. Det övergripande målet för teammedlemmarna är att försöka samla in så mycket data om den paranormala aktiviteten som möjligt, för att ta reda på vilken typ av spöke som förföljer platsen att få dem individuellt betalt. Även om detta kan låta enkelt, bör spelare inte luras. Phasmophobia ger några av de största skräcken av något skräckspel i nyare historia.

Dead Space 3

Dead Space 3 är ett överlevnadsskräckspel känt för sin balansgång i flera genrer (spelet är också ett action- och äventyrsspel ). För de som kan tycka att skrämseltaktiktunga spel som Amnesia är lite mycket är det här spelet en match. Detta samarbetsspel har den extra fördelen av upplåsbart innehåll som bara kan uppnås genom att spela flerspelarkaraktären John Carver.

White Noise 2

Om spelare vill blanda mystik, skräck och lagarbete bör de inte leta längre än White Noise 2. I detta samarbetsspel undersöker fyra spelare för att hitta varelsen. Under tiden spelar varelsen i ett eget lag och försöker sluka spelare. Det här spelet spelas med fem spelare åt gången. För spelare som inte letar efter långa, berättande baserade skräckspel och istället vill spela en match innan de börjar sin dag, passar White Noise 2 bra.

Död i dagsljus

En annan 4v1-stil flerspelarskräck, Dead by Daylight är ett av de mest populära spelen på den här listan. Och av goda skäl! Tillsammans med den klassiskt engagerande spelstilen Survivors versus Killer, har Dead by Daylight också vunnit popularitet för sina utvalda karaktärer. Crossovers från en mängd skräckserier gör detta spel intressant och tillgängligt för skräckfans över hela världen.

I tystnad

Ett annat spel som liknar White Noise 2 är överlevnadsskräckspelet In Silence. Det här spelet har grupper om två till sex människor som försöker antingen jaga monstret eller överleva natten i skogen eller det förfallna hemmet. Monsteret försöker hitta spelare baserat på deras riktiga röster. Utmaningen här är behovet för människor att både vara tysta och kommunicera med varandra, vilket tvingar dem att välja sina ord klokt.

Vill du veta mer om de bästa spelen att spela? Läs 15 bästa Roguelike-spel genom tiderna (uppdaterad 2022) på Volsiz.

Lämna ett svar