Overwatch 2 DPS-nivålistan håller på att sätta sig in i sin meta och vi har spenderat mycket tid med var och en av de sjutton DPS-hjältarna för att få ett ganska bra grepp om vad som är bra och vad som inte är det. Damage-rollen är den flashigaste och mest populära, och med en stridsvagn mindre på planen har de/är befogenhet att göra fler pjäser och ha en större inverkan än de någonsin haft i Overwatch 2:s föregångare. De flesta karaktärer och roller i Overwatch 2 har förändrats en hel del så det finns mycket att ta in.

Vi har tagit inställningen att komma till denna Overwatch 2 DPS-nivålista från en genomsnittlig spelares synvinkel, så även om Top 500- och Overwatch League-proffsen kan betygsätta hjältar lite annorlunda, spelar de en mycket mer koordinerad, shot-kallad stil som inte är genomförbar för de flesta spelare. Det som fungerar på de nivåerna kommer inte att vara det du kan klättra genom brons och diamant på ett tillförlitligt sätt. Om du vill ta dig förbi dessa led har vi sammanställt en lista över de skadekaraktärer i Overwatch 2 som vi tycker är enklast att göra det med. För att hjälpa dig och dina vänner att samordna, har vi också en Overwatch 2-lista över tankar och en Overwatch 2 Support Tier List för att hjälpa dig att få en känsla för de andra alternativen på spelplanen.

De bästa DPS-hjältarna att spela som i Overwatch 2

  • S: Sojourn, Genji,
  • A: Sombra, Ashe, Soldier 76, Tracer, Reaper
  • B: Echo, Widowmaker, Hanzo, Cassidy, Pharah, Mei
  • C: Bastion, Junkrat, Torbjörn
  • D: Symmetra

När det gäller vad som generellt går bra just nu i Damage-rollen är Overweatch 2-hjältar med hög rörlighet, som med Tanks and Supports. D.VA och Winston är utmärkta stridsvagnar just nu, och Lucio och Kiriko rör sig och zoomar runt slagfältet. Det är därför karaktärer som Genji, Sombra och Tracer ringer runt spelare.

Det är dock bara hälften av det. Med en tank mindre på fältet är det mycket mindre som kommer i vägen för Damage-handlare och deras byten. På grund av det är avståndshjältar utmärkta, eftersom de kan orsaka enorm skada från allmän säkerhet. Sojourn går på upplopp just nu och är en av de mäktigaste hjältarna i spelet, medan Ashe, Soldier och Widowmaker alla är mycket starka val också.

Men som alltid i Overwatch 2, använd nivålistor som allmänna förslag, snarare än evangeliet. Om du är bra med Junkrat och ser framgång, bör du hålla dig till det som fungerar för dig. Som sagt, om du känner dig lite vilsen med vad du ska spela, är vi här för att ge några förslag.

Vistelse

Sojourn är den nyaste DPS och hon klarar sig exceptionellt bra. Hon kan entrycka fiender efter att ha laddat sitt rälsvapenskott, vilket är väldigt lätt att göra. Lägg till hennes exceptionellt bra rörelse på toppen, så kan hon vara den största kraften att räkna med på slagfältet. Hon är en av de bästa hjältarna i spelet just nu och är till och med en stark kandidat för en nerf eller två.

Genji

Genji njuter av tiden i rampljuset just nu, när han kommer flygande ut genom portarna. Han drar stor nytta av minskningen av förmågan att kontrollera publiken. Dykkompositioner är generellt sett starka just nu, så flankerande hjältar gör det bra, och Genji njuter mest av det. Utan bedövning har cyborg-ninjan väldigt lite i vägen för att riva igenom svagare mål.

Skugga

Sombra har sett en omarbetning i Overwatch 2, vilket betyder att hon kan förbli osynlig medan hon hackar och är mer av en tyst lönnmördare, snarare än en inaktiverare hon var tidigare. Hon är nu ett hot mot backlinjer överallt, så om du vill vara anledningen till att Zenyattas och Anas stannar uppe på natten, är Sombra något för dig. Hon är en utmärkt flanker just nu, och hennes hack ger lite extra nytta, att kunna avbryta förmågor ovanpå allt. Om hon måste teleportera ut kan hon bli frånvarande från slagsmål, men om du vet vad du gör har Sombra mycket potential just nu.

Ashe

Precis som med Sojourn drar Ashe stor nytta av förlusten av en sköld. Med mindre i vägen är det mindre som hindrar hennes skott, vilket gör henne till ett hot om hon är korrekt. Hon kan ta över matcher om hon hittar de rätta vinklarna, och BIR förblir en stor ultimat. Få hjältar kan göra så mycket arbete som Ashe kan, och även om hon är mottaglig för dyk, kan hennes tränarpistol och team vanligtvis rädda henne.

Soldat 76

Soldier 76, eller Legs mer vardagligt, njuter av tydligare siktlinjer tillsammans med alla andra hitscan-karaktärer i spelet. Hans förmåga att springa gör honom utmärkt för att ta sig runt och som etablerad är rörelse kung just nu. Hans Ultimate har generellt sett lättare att hitta värde också, även om sköldar och D.VA fortfarande kan absorbera mycket. Som sagt, Soldier känns som ett starkt allroundval som kan göra skada och låter dig vara lite mer självförsörjande.

Spårare

Vissa människor där ute tror att eftersom Tracer hade en liten skada, så är hon inte så bra längre. De människorna har fel. I en snabbflytande meta som vi har nu kan hon vara ett hot mot supportrar och backlinjer överallt. Hon fungerar väldigt likt Sombra, men har lite mer in-fight sustain och generellt mer skada.

Skördeman

Reaper är lite av ett sovande val just nu och kan användas som en misshandel för ditt team. Även om hon inte kan hänga med i takten i de flesta av de bästa kompositionerna, så behöver han inte. Med bara en stridsvagn i fiendens lag och en buff till hans hagelgevärsspridning, kan han riva igenom fiendens nyckelspelare, med den extra skönheten att kunna ta sig ur situationer om du har engagerat dig för hårt.

Eko

Echo, som alltid, är en petig karaktär och hon är en svårare, mer teknisk karaktär att få huvudet runt, särskilt om du är ny eller återvänder till Overwatch. Hon lider något av överflöd av hitscan, men om du kan utnyttja hennes exceptionella tid att döda, rörelse och ultimata, kommer du att bli bäraren för ditt spel.

Änkmakare

Widowmaker är beroende av en hel del faktorer, den viktigaste är, kan du klicka på huvuden? Liksom andra hitscans kan Widowmaker ta över slagfältet med en tank mindre på fältet, men hon är ett saftigt dykmål. Om fiendens team kör hjältar som kan ta tag i henne som Winston, Sombra och Genji, kan hon bli fångad mycket lätt utan något sätt att försvara sig.

Hanzo

Hanzo är bara allmänt på en anständig plats just nu. Om du behöver sprängskada från räckvidd, kan han göra det bra, och även med en mindre tank runt, är det mycket större chans att en herrelös pil hittar ett huvud. Som sagt, han är ganska stillastående, och han kan inte slåss på ett lika säkert avstånd som någon som Widowmaker, vilket innebär att de snabba hjältarna som gör det bra just nu vanligtvis kan komma åt honom, vilket gör att han måste slå mycket svåra skott under press..

Cassidy

Cassidy är kanske den minst inspirerande ranged hitscan-karaktären (exklusive Bastion), men det betyder inte att han inte kan göra det bra. Han måste lägga sig lite mer än att säga Ashe och kan inte komma undan som Soldier, men han är ett hot om du är skicklig på att få huvudskott. Hans nya klibbiga granat är också ett bra sätt att döda en fiende som du har skjutit i huvudet, vilket betyder att han kan vinna en en-mot-en mycket snabbt.

Fara

Pharah är ofta som att göra en satsning mot fiendens lag. Om du känner dig säker på att de inte har en bra spelare med räckvidd och du har rätt, kommer du att springa amok när fiendens team desperat försöker motverka dig. Men om de gör det kommer du att skickas tillbaka till respawn-rummet snabbt. Hon både gynnas och skadas av förlusten av en andra tank, eftersom det är mycket mindre som kommer i vägen för hennes skräppostbrand, men även avståndsfigurer, som etablerat, frodas.

Maj

Mei har förlorat sin förmåga att frysa motståndare med sitt vänsterklick, men i sin tur fick hon en stor skada på sin spray. Detta gör att det fungerar nästan som en eldkastare nu, och om fiendens lag är samlat kan du producera en monstruös mängd skada. Hennes förmåga att använda istappar till fiendens huvuden för att utplåna dem är fortfarande stark och hennes ultimata är utmärkt för att säkra ett par dödsfall. Hennes största problem just nu är en meta, eftersom fiender i allmänhet är mer utspridda och rör sig snabbt, är hon inte en bra match-up mot det som är väldigt bra just nu.

Bastion

Bastion har sett en omarbetning i Overwatch 2, vilket gör honom till en mer aktiv karaktär än vad som kom tidigare. Du kan nu flytta runt i hans tornform på en timer och han har en rolig granat som han kan använda för att spränga spelare eller använda som ett rörelseverktyg. Som sagt, Bastions nya ultimata (nu är det fixat) är en av de värsta DPS-ultimaterna i spelet, och med så mycket rörlighet behöver han ett helt team för att skydda honom om han ska leva tillräckligt länge för att producera den enorma skada han kan av.

Junkrat

Det finns en spelstil till Junkrat som kan fungera. Om du älskar att använda dina hjärnskakningsminor för att flyga genom himlen och flytta om hela tiden, kan han arbeta och vara ett absolut hot mot fiendens lag. Som sagt, det är en mycket riskabel pjäs, och du kan lätt utsätta dig själv i för stor fara. Med tankar som Zarya och D.VA som går bra, kan hans skada ätas upp eller ännu värre, användas mot honom i form av en laddad Zarya. Om du är en Junkrat one-trick som kan alla drag, gör det, men generellt sett känner han sig riskabel mot det som för närvarande är kraftfullt.

Torbjörn

Titta, Torbjörn kan göra det bra, speciellt på lägre nivåer. Om fiendens team inte har en stridsvagn som kan mildra hans tornskada, kommer den ständigt att plåga bort fiendens hälsa. Hans Ultimate är också bra för områdesförnekelse. Som sagt, med färre kroppar i vägen, är det i allmänhet ganska lätt för en karaktär med avstånd att omintetgöra sitt torn och han är i allmänhet ganska oinspirerande när han är utan det.

Symmetra

Utan stryk, Symmetra känner sig lite vilsen i Overwatch 2. Med färre sköldar runt, kämpar hon för att ladda sin stråle lika snabbt, och utan några Assault-kartor i rotationen längre, kämpar hon för att bygga de defensiva uppsättningarna hon briljerar med. Hon kan ibland hitta köp på Control-kartor, men hon känns som förmodligen den värsta hjälten i spelet just nu – även utanför DPS-rollen.Lämna ett svar