Om du vet hur du aktiverar plattformsoberoende Fortnite-matcher så öppnar du upp en annan väg för att umgås med vänner i spelet, vilket innebär att du kan möta Battle Royale tillsammans oavsett vilka enheter alla använder. När ni väl har träffats är det ditt beslut hur du vill gå vidare, eftersom du kan ta det lugnt och chatta medan du utforskar ön, eller välja mer höga mål för laget och kämpa dig mot en gemensam Victory Royale. De senaste åren har varit svåra för oss alla, och alla är inte bekväma eller kan delta i personliga sammankomster ännu, så genom att använda crossplay har du en annan möjlighet att ansluta dig till dina kompisar på distans och komma ikapp medan du spelar spelet.

Fortnite-uppdrag

Hur du slutför alla Fortnite-uppdragen och tjänar XP för att gå vidare genom ditt stridspass.

Om du är redo att bilda ett lag med dina kompisar är det absolut värt att anstränga dig för att spela tillsammans över flera format, för när du väl har aktiverat plattformsoberoende Fortnite-matcher kan du tävla med vem som helst, oavsett om de använder PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One, PC, Switch eller till och med mobil (där det är tillgängligt) för att hoppa från stridsbussen och glida in i action. Att göra detta innebär också att alla framsteg du gör på ditt Fortnite-konto överförs till varje plattform, vilket innebär att du alltid kan komma åt din säsongsnivå, Battle Pass och skåpartiklar oavsett hur och var du än spelar. Läs vidare, så visar vi dig hur du aktiverar plattformsoberoende Fortnite-matchningar med vem som helst.

Hur man aktiverar plattformsoberoende Fortnite-matchningar

Det första du bör notera när du överväger hur du aktiverar Fortnite-matcher över plattformar är att du bara kan spela med personer som du är vän med på ditt Epic-konto. Detta skiljer sig från din PlayStation Network eller Xbox Live vänlista, så om du spelar på konsolen, se till att du går till EpicGames.com (öppnas i ny flik) och skapar ett konto. Om du spelar på PC eller mobil har du redan en av dessa.

Det betyder att du inte bara kan hoppa in i en mobil lobby som PC-spelare och förstöra alla motstånd – det skulle helt enkelt inte vara rättvist på grund av den ökade upplösningen, bättre kontroller etc. Spelaren i ditt parti överst i plattformshierarkin är lobbyn du kommer att matcha in i. Om det till exempel finns en mobilspelare, en PS4-spelare och en PC-spelare i samma lag kommer ni alla att spela mot PC-spelare.

Därefter måste du bli vän med någon du vill spela Fortnite på flera plattformar med via ditt Epic-konto. Du kan antingen göra detta genom alternativet ”lägg till vänner” på den sociala menyn om du känner till din väns visningsnamn, eller på en PC eller Mac genom att ladda ner Epic Launcher (öppnas i ny flik), öppna den och logga in på ditt konto. Klicka sedan på siluetten uppe till höger och ange din väns episka e-postadress eller användarnamn och tryck på OK. Upprepa denna process tills du har bjudit in alla dina vänner. När de accepterar din vänförfrågan kan du återgå till ditt valfria system. Nu när du öppnar fliken Vänner i den sociala menyn kommer du att kunna se alla dina vänner, markera namnet och välj ”gå med i fest” för att gå in i deras lobby eller ”bjuda in till fest”

Det är allt! Det är hur du aktiverar Fortnite-matchningar på flera plattformar. Om du har några problem med partychatt över enheter, se till att du inte deltar i någon annan partychatt på ditt system och att din röstchatt är inställd på partykanal i den sociala menyn. Du kommer definitivt att vilja kommunicera om du ska tjäna den där söta Victory Royale. Lycka till!Lämna ett svar