Våra praktiska Disney Dreamlight Valley-tips är här för att hjälpa dig komma igång med Gamelofts nya Early Access-titel. Från att slutföra uppdrag, städa upp i din by, förstå hur man odlar resurser och göra recept, vi har allt. Det är förhoppningsvis allt du behöver för att ha den bästa tiden i Disney Dreamlight Valley, och hjälper dig att ta dig runt bättre, förstå de olika systemen och mer.

Vi har 10 Disney Dreamlight Valley-tips för nybörjare här.

1. Spåra uppdrag för att enkelt hitta rätt

Om du har problem med att hitta mål för dina nuvarande Disney Dreamlight Valley-uppgifter, se till att du öppnar menyfliken Uppdrag, välj ett uppdrag och se till att du väljer ”Spåra uppdrag”. Detta gör att du kan följa en flytande ljusstråle till den plats du behöver besöka härnäst. Du kan också klicka på vissa kartikoner, som ikoner för byggnader och Disney-karaktärer, för att få ett glittrande spår som visar dig vägen du måste ta.

2. Ta med dig ordentlig mat och måltider för att få energi när du är på språng

När du först börjar med Disney Dreamlight Valley kommer du att ägna mycket tid åt att utforska och utföra några av de viktigaste resursinsamlingsaktiviteterna att röja natttörnar, födosöka, arbeta i trädgården, bryta, fiska och gräva men dessa konsumerar mycket av din energi. Se till att du sparar några ryggsäcksinventarier för matvaror som du kan äta när du utforskar så slipper du gå hem med några minuters mellanrum för att fylla på din Disney Dreamlight Valley Energy-bar.

Äpplen är en bra ingrediens för att komma igång, men när du väl har låst upp matlagningen är fruktsallad, grönsakspasta och grillad fiskrätt enkla att fylla på med en stor del av din energi. Att överfylla din energibar kommer också att ge dig Well Fed-bonusen, vilket ger dig en liten ökning av din rörelsehastighet.

Samlingsmenyn är ett ovärderligt kompendium med information om i stort sett allt i Disney Dreamlight Valley. Du hittar de minnen du har samlat där, såväl som alla hantverksrecept du har upptäckt, vilka Disney Dreamlight Valley-karaktärer som för närvarande bor i din dal, och vilka kläder och möbelset du har börjat samla på.

Att klicka på en samlingspost avslöjar också viktig information som verkligen kommer att hjälpa dig också. Du kan ta reda på hur mycket vissa resurser, som ädelstenar, kommer att sälja för och var de kan hittas, vilket verkligen hjälper när du försöker tjäna mer pengar. Titta på karaktärslistan för att se dina vänskapsnivåer med varje Disneybybor, tillsammans med vad deras favoritsaker för dagen är för bonusvänskap XP. Slutligen, kolla in avsnittet Ingredienser för att lära dig hur lång tid det tar för vissa frukter och grönsaker att växa när de planterats.

4. Kolla din Disney Dreamlight Valley-karta ofta

En annan bra källa till information i spelet är Disney Dreamlight Valley-kartan. Den visar var alla Disneybybor befinner sig i realtid, så att du enkelt kan hitta dem om du behöver ge dem en gåva eller ha en daglig chatt. Karaktärer kommer också att ha en liten uppdragsmarkering på sin ikon för att låta dig veta att de har nya uppdrag tillgängliga eller ett aktivt uppdrag som du redan arbetar igenom. Du kan också se när grödor är redo att skördas från äppelikonen.

Se till att använda Wishing Well och Dream Castle kartikonerna för att snabbt ta dig runt med Disney Dreamlight Valley snabbresor också.

5. Skapa kistor till ditt hus för att öka lagringsutrymmet

När man först startar Disney Dreamlight Valley är lagringsutrymmet lite knappt. Du har en kista i ditt hus och 21 ryggsäcksutrymmen men att uppgradera dem för att få fler förvaringsplatser är mycket kostsamt för nybörjare. För lite tillfälligt lagringsutrymme kan du skapa en kista för 25 barrträd och 25 sten, vilket ger ytterligare 16 förvaringsplatser.

Använd en kista eller två för att förvara saker som matingredienser och hantverksresurser som du inte behöver på dig hela tiden. När du pysslar eller lagar mat i ditt hus, kommer du automatiskt att dra dessa föremål från kistorna, vilket gör att du slipper släpa runt kolbitar i ryggsäcken om du behöver laga mat, eller högar med stenar för att göra.

6. Slutför Dreamlight-utmaningar och plikter för att låsa upp nya riken och byar

Se till att du kollar dina Disney Dreamlight Valley Dreamlight-utmaningar ofta för att se vilka mål du är nära att slutföra. Du hittar dessa under Dreamlight-menyn och var och en kommer att belöna dig med ökande mängder Dreamlight när de är färdiga. Dreamlight Duties är också bra för att snabbt få ihop Dreamlight eftersom de ger en anständig mängd Dreamlight för att utföra relativt snabba och enkla uppgifter.

Dreamlight är också valutan som används för att låsa upp nya bybiomer i Dreamlight Valley och nya Realms i Dream Castle. Genom att låsa upp dessa områden kan du också få fler Disney-karaktärer att slå sig ner i din dal, så se till att du tjänar och spenderar så mycket Dreamlight som möjligt!

7. Umgås med dina bybor så ofta du kan

I Disney Dreamlight Valley kan du be någon av dina Disney-bybor att umgås med dig. Detta gör att du kan tjäna XP (representerad av rosa stjärnor) för inte bara din personliga nivå utan även din vänskapsnivå med karaktären du umgås med. Genom att öka vänskapsnivåerna för karaktärer fortskrider ett belöningsspår som ger dig nya föremål på varje nivå du kan få en Fantasia-fontän om du till exempel får Musse Pigg till vänskapsnivå 10. Du kommer också att kunna få nya karaktärsspecifika uppdrag som ger ännu mer XP för att öka vänskapen ytterligare. Alla kärnaktiviteter ger dig XP, så åk iväg på en gruv-, fiske- och grävexpedition för att förbättra dina vänskapsförhållanden.

8. Ge dina bybor en mängd olika roller för effektiv resursodling

När det gäller att höja vänskapsnivån, när du når vänskapsnivå 2 med vilken karaktär som helst, kommer du att kunna tilldela dem en roll som gör att de kan hjälpa dig med en aktivitet antingen grävning, trädgårdsskötsel, fiske, gruvdrift och födosök. När du umgås med en karaktär med en tilldelad roll kommer de att öka dina chanser att få bonusresurser från en viss aktivitet.

Till exempel, om du tilldelar Moana fiskerollen, kanske hon kan ge dig lite extra fisk eller Disney Dreamlight Valley-tång när du fångar en fisk medan du umgås med henne. Du kan dock bara tilldela en roll till en karaktär, och den kan inte ändras, så du bör tilldela dina första fem bybor en av varje roll så att du kan umgås med en av dem och effektivt samla resurser samtidigt som du slutför en aktivitet. Effekten av dessa roller ökar också för varje vänskapsnivå du får, så ju mer du umgås, desto bättre blir dina bybor!

Du kommer att stöta på massor av Disney-karaktärer när du spelar genom Dreamlight Valley-historien, låser upp nya bybiomer och riken, och många av dessa karaktärer kan erbjuda dig viktiga verktygsuppgraderingar som låter dig bryta ner nytt material som du tidigare kunde” t. Även om du normalt måste slutföra uppdraget efter karaktären för att få uppgraderingen. Till exempel, om du går till Moana Realm och slutför ett sökande efter Maui, kommer han att förstärka din hacka, så att du kan bryta vissa bitar av koraller som kan hittas på Dazzle Beach.

Senare kommer du att behöva Elsas hjälp för att bryta ner is genom att ge din Pickaxe eldkrafter. Du kan också få Kristoff att förstärka din spades kapacitet, så att den bryter ner trädstubbar, som du säkert redan har märkt är mycket vanliga i Plazas startområde.

10. Disney Dreamlight Valley går i realtid, så checka in dagligen och vid olika tidpunkter för att se vad som finns tillgängligt

Det är ingen hemlighet att Disney Dreamlight Valley hämtar mycket inspiration från Animal Crossing-serien, och det sträcker sig till och med till dess spel i realtid där din verkliga tid på dygnet överförs till Dreamlight Valleys värld. Checka in i spelet vid olika tidpunkter på dagen för att hitta unika djur att bli vän med, och logga in dagligen för att prata med dina Disney-bybor och ge dem presenter för att öka dina vänskapsnivåer med dem. Scrooge och Långbens butiker kommer också att ha nya lager varje dag, och det kommer att finnas massor av dagliga sysslor att utföra, inklusive att rensa natttörnar, hitta kistor, gräva upp gömda byten.

Lämna ett svar