Använd vår Disney Dreamlight Valley-guide för att hjälpa dig komma igång med uppdrag, förstå grunderna och låsa upp nya Disney-karaktärer. Du behöver veta om hur Disneys bykaraktärer fungerar och vad du kan göra för att öka din vänskapsnivå med dem, hur du tjänar och spenderar Dreamlight och Star Coins, och slutligen några användbara tips för att slutföra vissa uppdrag. Ta en titt på alla våra Disney Dreamlight Valley-guider för att bygga och leda en magisk Disney-dal.

Om du undrar vad vi tycker om spelet och dess tidiga åtkomstfas kan du läsa vår recension av Disney Dreamlight Valley här!

Disney Dreamlight Valley startguider

10 tips för att komma igång

Använd dessa Disney Dreamlight Valley-tips för att hjälpa dig komma igång och lära dig grunderna. Saker som att veta hur man får ut det mesta av gränssnittet, oavsett om det är att hämta information från samlingsmenyn eller spåra uppdrag, lära sig hur du kan interagera och umgås med bybor och hur du effektivt skaffar vissa resurser.

Alla Disney-karaktärer

Vi har en lista över alla Disney Dreamlight Valley-karaktärer som du kan hitta i spelet just nu. Varje inlägg har också lite information om hur du kan få varje karaktär också, även om du kommer att få de flesta av dem bara genom historien. Fler karaktärer kommer att läggas till med tiden, så du hittar också en lista över kommande Disney-tillägg.

Alla matlagningsrecept

Det finns 164 Disney Dreamlight Valley-recept att laga, så vi har sammanställt den här listan med ingredienslistor så att du kan skapa dem själv. Mat äts vanligtvis för att återvinna energi men den kan också säljas med vinst, så vi har också skapat en lista med några av de bästa recepten i spelet, för att återställa energi och tjäna pengar.

Se nedan för tre av recepten du behöver

Hur energi fungerar

När du använder dina verktyg kommer du gradvis att tömma din Disney Dreamlight Valley Energy-bar som behöver fyllas på om du vill fortsätta använda dina verktyg. Mat och vila är dina bästa alternativ, men du kan hitta all information om hur Energi fungerar i vår guide.

Tjäna Star Coins

Disney Dreamlight Valley Star Coins är huvudvalutan i spelet, och du måste betala för alla möjliga saker, från kläder och möbler, till hus åt andra bybor. Det kan vara långsamt att tjäna pengar i de tidiga stadierna av spelet, så vår guide hjälper dig att lära dig hur du gör Star Coins snabbt.

Skaffa Dreamlight

Disney Dreamlight Valley Dreamlight är en annan valuta som du hittar i spelet, och den används för att låsa upp nya områden, oavsett om det är Village biomes in the Valley eller Realms in the Dream Castle. Du kommer att tjäna dem gradvis över tiden genom att slutföra massor av utmaningar när du gör vad som helst i dalen tänk Nook Miles i Animal Crossing: New Horizons!

Snabbresa

Att traska runt till fots kan vara väldigt långsamt, så att veta hur man låser upp och använder Disney Dreamlight Valley snabbresor kan hjälpa dig att spara mycket tid. När du väl har låst upp ett nytt byområde bör det vara en av dina första prioriteringar att få igång dess önskebrunn!

Uppgradera ditt hus och ditt förråd

Lagring är knappt när du först startar Disney Dreamlight Valley, och du kommer snabbt att fylla upp förvaringslådan i ditt hus och din ryggsäck när du samlar på dig alla resurser du kan. Av den anledningen vill du veta hur du uppgraderar ditt hus i Disney Dreamlight Valley, vilket också kommer att förbättra din förvaringslåda och du kan lära dig fler förvaringstips i vår guide.

Founder’s Packs

Om du vill spela Disney Dreamlight Valley under den aktuella tidig accessperioden, måste du köpa ett av Founder’s Packs. Dessa Disney Dreamlight Valley Founder’s Packs innehåller allt möjligt extra, inklusive kläder, möbler och massor av månstenar. Lär dig allt om dem i den här guiden

Multiplayer

Det finns ingen Disney Dreamlight Valley multiplayer i spelet för tillfället, men det är något som utvecklarna Gameloft har planer på. Förvänta dig inte att multiplayer kommer att lanseras någon gång snart eftersom det låter som att det kommer att läggas till spelet tidigast 2023, men vi ser fram emot att testa det när det läggs till!

Disney Dreamlight Valley uppdragsguider

Ett av de första uppdragen du behöver slutföra innebär att skaffa alla Disney Dreamlight Valley Royal Tools. Dessa viktiga föremål är utspridda runt torgets startområde kommer att kräva lite sökning för att skaffa. Om du har fastnat och letar efter dem eller bara vill snabba dig igenom det här uppdraget för att komma till resten av spelet. Vår guide hjälper dig.

Hitta tång

Disney Dreamlight Valley sjögräs dyker upp i alla möjliga uppdrag, vanligtvis för att du behöver få den att tillverka fiber ibland måste du då göra den fibern till rep! Det används också i ett antal recept, men du kan inte bara vada i havet för att få det utan måste istället använda ditt fiskespö.

Mystiska grottpussel

När du har låst upp Dazzle Beach och tar dig an uppdraget ”With Great Power…”, måste du träffa Ursula och så småningom gå in i en grotta för att lösa tre Disney Dreamlight Valley Mystical Cave-pussel. Dessa pussel är inte särskilt svåra att ta reda på, men de har en uppgift för dig att skaffa några olika föremål som du kanske inte vet hur du ska få tag på, så den här guiden kommer att påskynda saker och ting för dig.

Hitta smaragder

Det finns ett par uppdrag som kräver att du skaffar Disney Dreamlight Valley Emeralds för att skapa magiska föremål. Musse kommer att be dig om en som en del av ”Memory Magnification”-uppdraget och Kristoff kommer att begära två för ”Lost In The Dark Grove”-uppdraget för att rädda Kalle Anka. Tyvärr är smaragder ganska sällsynta, så vi har lagt ut en jordbruksguide som hjälper dig att snabbt få de pärlor du behöver.

Hitta lera och rik jord

Vissa uppdrag kräver resurser som du kommer att upptäcka att du behöver specifika resurser som finns i smutsen – Disney Dreamlight Valley Clay och Disney Dreamlight Valley Rich Soil. Båda dessa kan hittas på lur i jorden – lera genom att gräva i Glade of Trust, och rik jord genom att skörda grönsaker som odlas var som helst i din dal.

Få fallande vatten och ishjärtat

För att markera Merlins uppdrag med titeln ”Final Trial”, måste du ta några konstigt namngivna Disney Dreamlight Valley Falling Water and the Ice Heart. Båda är lite krångliga, så vi har en guide som hjälper dig att hitta båda och slutligen bli av med de där irriterande svamparna.Lämna ett svar