Victoria 3 är ett mycket komplext spel som innebär att vägleda nationen genom att lägga strategier på sociala, politiska och industriella förändringar. För att vara en bra beslutsfattare måste man veta hur man hanterar marknaden som har stort värde i spelet. Om du är ny kan du enkelt lära dig det genom den här artikeln. Så, utan vidare, låt oss gå rakt in på detaljerna om internationella och nationella marknader i Victoria 3 och hur man hanterar dem.

Marknadspriserna och deras ekonomiska effekter är direkt relaterade till utbudet och efterfrågan som också stämmer in i spelet. Varje land i Victoria 3 har sin egen nationella marknad om inte och tills landet är en del av något annat land. När ett land förvärvas av ett annat land delar det en nationell marknad med sitt styrande land. I Victoria 3 bestäms priserna på varor av deras totala köp- och säljorder, enligt lagen om efterfrågan och utbud. Varor på varje marknad inkluderar baspriset och det lokala priset. Lokalt pris är det pris som poppar köper varorna till. Nu när du har förstått grunderna, låt oss förstå hur du kan hantera dessa marknader i spelet.

[Relaterat: Hur man handskas med radikaler i Victoria 3?]

Hantera marknader i Victoria 3

Marknadstillgänglighet

För att lyckas marknadsföra måste du vara medveten om Market Access. Det avser den del av marknaden som förvärvats av olika stater på grundval av deras produktionskapacitet. Varje stat måste ha hög marknadstillgång, annars skulle det vara svårt att sälja av eller köpa varor. För att se listan över delstater som deltar på samma nationella marknad måste du gå till fliken Medlemmar i marknadsmenyn. Utöver det påverkar handelsvägen, skatter och marknadspolicyer också marknadsaktiviteterna direkt.

Handelsrutter

Handelsvägarna varierar beroende på typen av vara. För att hitta den mest bekväma vägen för varje vara för export eller import, gå till Trade-menyn. Du kan bara handla med den stat där du har anmält ditt intresse. Innan du bestämmer dig för handelsvägen för en viss vara måste du noggrant analysera hur den kommer att påverka din nationella marknad så småningom.

Skatt (tariffer)

Då handeln med varor sker påförs också skatter på handeln som kallas tullar eller handelsskatter. Skatterna tas ut direkt på intäkterna från importen och exporten. Dessa skickas sedan direkt till regeringens plånbok. Spelet innehåller totalt 4 handelspolicyer. Men, du måste notera att om du har stiftat frihandelslagar så kan du inte lägga ut handelsskatt och kan därför inte fylla dina fickor. Du kan också tillämpa inställningar som ”Skydda inhemsk försörjning” eller ”Uppmuntra export” samtidigt som du bestämmer marknadspolicyn för en vara för att reglera import och export. Så, alla dessa var några aspekter som du måste förstå och utforska i spelet för att hantera marknaden i Victoria 3. Om du tyckte att den här artikeln var användbar, dela den med dina vänner.Lämna ett svar