När Wordle exploderade över internet skapade det tyvärr många copycats som tog sin modell och försökte sälja den för en snabb slant. Men många nya och originella ordspel skapades också, som erbjuder unik gameplay och strategi. Ett av dessa spel är Weaver, ett ordspel som ursprungligen skapades av den kända författaren Lewis Carroll 1877. Konceptet med spelet är enkelt, men precis som Wordle kan det utgöra en stor utmaning.

Vad är Weaver-ordspel?

Ordspelet Weaver är en onlineversion av Lewis Carrolls ordstegespel. I det här spelet får spelaren ett startord och ett slutord och får i uppdrag att nå slutordet genom att byta en bokstav i taget. Du fortsätter att byta bokstäver tills du når det sista ordet och tillåts så många byten som krävs för att komma dit. Målet är att komma till sista ordet i så få byten som möjligt.

Till exempel, om startordet är ”bara” och slutordet är ”dimma”, kan du byta ”j” till ett ”m” för att göra ordet ”måste”, vilket kommer dig ett steg närmare det sista ordet. Att sedan byta ut ”u” mot ett ”i” skulle göra ordet ”dimma”, matcha det sista ordet och därmed vinna Weaver i två steg.

Var kan jag spela Weaver ordspel?

Även om det kan vara en utmaning att avsluta en omgång Weaver, är det ganska enkelt att hitta spelet online. Spelet har en egen dedikerad hemsida och länken till Weaver-sajten finns här.

Vill du ha mer information om ordspel? Ta en titt på Wordle 5-Letter Solver Tool Wordle Word Finder och tips och hur man spelar Waffle, Wordle Spinoff-spelet från Volsiz!

Lämna ett svar