Modern Warfare 2 crossplay tillåter olika plattformar att slåss mot varandra online, men spelare upptäcker att valet har tagits bort på Xbox och PC, vilket tvingar fram korsspel mellan dessa format. Vanligtvis utökar beslutet avsevärt den tillgängliga poolen av spelare inom matchmaking och detta Modern Warfare 2-alternativ kan slås på eller av beroende på personliga preferenser, men spelare som startar spelet upptäcker att detta val har tagits bort på Xbox- och PC-versionerna, vilket gör korsspel obligatoriskt mellan dessa format.

MW2 Säkerhetskoder

Dessa Modern Warfare 2-säkra koder hjälper dig att öppna dem när du hittar en, utan att behöva leta runt.

Detta är ett kontroversiellt beslut, eftersom konsolspelare ofta anser att PC-spelare som använder tangentbord och mus har en fördel framför dem när det gäller precision, och de är försiktiga med den ökade förekomsten av hackare på det formatet, medan PC-spelare kan känna att syftet hjälpalternativ som finns tillgängliga på konsoler för dem som använder kontroller innebär att det faktiskt är dem som är i underläge. Oavsett vad du tycker om den här frågan, här är allt du behöver veta om Modern Warfare 2 crossplay och de alternativ du har tillgängliga.

Modern Warfare 2 crossplay-alternativ

Om du är en PlayStation-spelare har du fortfarande Crossplay-alternativet Modern Warfare 2 tillgängligt i menyerna, så du kan enkelt bestämma om du vill begränsa din matchmaking till bara PS5 och PS4 eller utöka den till andra plattformar. Du kan hitta den på följande väg:

 • Tryck på Alternativ/Start för att ta fram sidomenyn
 • Flytta till fliken Inställningar (kuggikon)
 • Välj Konto och nätverk
 • Crossplay- inställningar finns överst på skärmen

Som nämnts ovan verkar detta Crossplay-alternativ för Modern Warfare 2 ha tagits bort från Xbox- och PC-versionerna av spelet, så det finns ingen enkel lösning om du vill begränsa vilka plattformar som ingår i din matchmaking. Även om det inte verkar finnas något sätt för de på PC att ta itu med detta, finns det en lösning som kan göra det möjligt för Xbox-spelare att undvika detta påtvingade korsspel.

Hur man inaktiverar Modern Warfare 2 crossplay på Xbox

Det kanske inte finns ett Modern Warfare 2 crossplay-alternativ inkluderat i spelet på Xbox, men det finns en inställning du kan aktivera på konsolsystem- och kontonivå som bör förhindra att det händer. Uppmaningarna kan skilja sig något mellan Xbox Series X och Xbox One, men den allmänna vägen du vill ta från instrumentpanelen är:

 • Öppna rutan Inställningar
 • Välj Onlinesäkerhet och familj under Allmänt
 • Välj Sekretess och onlinesäkerhet
 • Välj Xbox Privacy
 • Välj Visa detaljer och anpassa
 • Välj Kommunikation & multiplayer
 • Under Du kan gå med i spel över nätverk ändra rullgardinsmenyn till Blockera

Med spel över nätverk blockerat på ditt Xbox-konto bör spelet inte kunna ansluta till andra plattformar utanför Xbox-nätverket. Eftersom detta är en inofficiell korrigering kan du behöva se hur det påverkar prestandan på din konsol, och kom också ihåg att detta kommer att gälla för alla andra onlinespel du spelar medan du har denna blockering inställd på ditt konto. Det är möjligt att Activision kommer att återinföra Crossplay-alternativet Modern Warfare 2 för alla plattformar i en framtida uppdatering, men för närvarande verkar åtminstone detta vara den enda vägen runt det på Xbox.Lämna ett svar