Den här Overwatch 2 Support-hjältelistan hjälper dig att välja en healer. Det är en mycket underskattad färdighet som är avgörande för ett bra lag. Tankar eller DPS kan se ut som stjärnorna, men utan bokstavligt stöd brinner de snabbt ut. Vi har en Overwatch 2 DPS-nivålista och Overwatch 2 tanknivålista om du vill kolla in dem, men här handlar vi om att hjälpa människor.

Många av karaktärerna här använder några av de bästa förmågorna i Overwatch 2 som kan vinna slagsmål om de används på rätt sätt. Om du kan få ut det mesta av Support hero-verktyget i Bronze to Diamond, kommer du att bära dina spel. Vilket innebär att bemästra saker som Lucio’s Speed ​​Boost, Baptiste’s Immortality Field, Kiriko’s Protection Suzu, Ana’s Biotic Granade eller Zenyatta’s Discord Orb. Stödhjälten Ultimates rankas lätt bland de mest kraftfulla också. Om du kan bli skicklig på att fatta rätt beslut vid rätt tidpunkt, kommer du att klättra snabbt i Overwatch 2 Competitive-läge.

Spela i princip en Support om du vill vara nyckelfaktorn för om du vinner eller förlorar. Om du vill veta vilka som är de bästa att spela som har du kommit till rätt ställe. Vi har ägnat mycket tid åt att leka och forska för att komma fram till de hjältar som vi tror är bäst på positionen just nu. Om du känner dig lite osäker på vem du ska spela, här är våra förslag.

Overwatch 2 Support Heroes rankad

Som alltid, med alla nivåer, är dessa bara förslag. Inget av dessa stöd är hemskt, och speciellt om du har bättre kunskaper med en hjälte som anses vara svagare, är det ofta ett bättre samtal att spela den än en som för närvarande är kraftfull men som du inte vet hur man använder. Vi skulle inte föreslå att du dumpar Mercy om du har hundratals timmar på henne bara för att spela Lucio eftersom han är stark just nu.

Som sagt, om du är lite vilse med vem du ska spela så har vi förslag till dig. Som med de flesta roller är hög rörlighet en ovärderlig tillgång just nu. Kiriko och Lucio trivs, speciellt när de paras ihop med andra kraftfulla karaktärer som D.Va, Winston, Genji, Sombra och fler. Om du vill veta hur vi skulle ranka varje hjälte kan du läsa vår Overwatch 2-karaktärslista.

Som sagt, något stödverktyg är alldeles för kraftfullt för att missa. Ana, Baptiste och Zenyatta är fortfarande utmärkta val just nu på grund av kraften i deras nyckelförmågor – de behöver bara få skydd för att lyckas. Här är vår nuvarande rankning av alla supporthjältar i spelet:

  • Exceptionell: Kiriko, Lucius
  • Bra: Ana, Baptiste, Zanyatta
  • Bra: Brigitte, Moira
  • Anständigt: Barmhärtighet
  • Svag: Ingen

Det är där

Kiriko har anslutit sig till Overwatch 2 som utan tvekan den starkaste supporten i spelet. Hjälten erbjuder mycket potential att producera fantastisk helande, rädda lagkamrater med sin Protection Suzu och döda fiender med hennes dödliga Kunais. Utöver det betyder hennes teleporteringsförmåga att hon kan dyka upp var som helst på slagfältet när som helst.

Den förmågan att teleportera på en relativt kort nedkylning gör henne till ett solidt par med andra stora flankerande hjältar som för närvarande är väldigt starka som Genji, Sombra och Tracer. Hon kan stödja en flankerande DPS i deras strävan efter att bli dödad innan hon återvänder till resten av sitt team på ett ögonblick om de blir överväldigade. Kort sagt, hon är väldigt kraftfull just nu, och när den paras ihop med rätt hjältar är hon verkligen en av de starkaste Overwatch 2-karaktärerna i spelet, punkt.

Lucio

Lucio har mycket att göra för honom just nu och han är ett exceptionellt val i de flesta lagsammansättningar. Just nu går hjältar med hög rörlighet väldigt bra, och få kan hävda att de är så mobila som Lucio. Han låter också den rörligheten smitta av sig på hans lagkamrater, vilket gör dem passivt mer värdefulla för slagfältet. Lägg till ett utmärkt Ultimate och område av effektläkning ovanpå allt det och Lucio är på en fantastisk plats.

Genom att driva honom ännu längre kan han upprätthålla sig själv med sin helande, och om du blir en mästare på väggritten är han en av de svåraste hjältarna att döda i spelet. Lucio känner att han har allt för sig just nu.

Väl

Ana är en av de bästa healers i spelet för närvarande. Hon kan läka på avstånd, vilket gör henne värdefull i Dive-kompositioner, som är väldigt kraftfulla just nu, och hon paras utmärkt med andra starka hjältar som Winston, Genji, D.Va, Sojourn och Sombra. Hon har också sin biotiska granat, som förblir väldigt kraftfull med sin anti-läkande statuseffekt som kan slita isär tankar. Vår Overwatch 2 Tank-nivålista borde kunna hjälpa dig att hitta en Tank som kan överleva bra mot Ana.

Anas enda verkliga svaghet är att med så mycket dykning och rörlighet på slagfältet för tillfället är hon mottaglig för att bli plockad av fiendens lag. Förutom att slå sin Sleep Dart, vilket kan vara tufft, har hon inget att komma ur problem. Men om teamet tar hand om henne lite och hjälper till att skydda henne, kan hon producera enormt värde och kombinera sin Nano Boost med massor av mycket kraftfulla Ultimates.

Baptiste

Hjältebyten och omarbetningar

Baptiste fick några fina förändringar för Overwatch 2, vilket gav honom en trevlig övergripande buff, men inte alla hjältar behandlades likadant. Läs om alla ändringar i Overwatch 2 Hero här.

Baptiste har befunnit sig högt bland Supporthjältarna, något överraskande också. Han var matt i de tidigare betaversionerna men har sett en mängd buffs som har drivit honom till en fantastisk plats. Han kan producera mycket helande och skada i lika stor utsträckning, och med kills som betyder mer i ett 5v5-format är det värdefullt. Hans Immortality Field är fortfarande en stark förmåga.

Baptiste har också mycket mer överlevnadsförmåga jämfört med andra starka val som Ana och Zenyatta just nu. Han kan hoppa iväg, hans sprängläkning är fantastisk, och om allt annat misslyckas kan han använda Immortality Field för att rädda sig själv. Detta gör honom mindre mottaglig för starka Dive-hjältar som Genji, Sombra och Tracer.

Zenyatta

Zenyatta är kraftfull just nu. Hans helande är anständigt och du kan sätta och glömma en Healing Orb på en flankerande hjälte när de går bort och blir dödade. Men Zenyattas sanna kraft ligger i hans Discord Orb. Särskilt på Tanks, är det ett utmärkt sätt att skjuta-call för ditt team om vem de ska fokusera på nästa. Hans Ultimate är fortfarande en av de starkaste i spelet och kan omintetgöra många andra förmågor.

Men, precis som med Ana, är Zenyattas största problem att han kommer att behöva hjälp. Medan hans spark kan knuffa bort fiender, finns det lite han kan göra på egen hand om han blir dök av flera fiendehjältar. Han kommer att behöva sitt team för att ta hand om och stödja honom när Winston, Genji och Sombra alla försöker döda honom. Men om han kan få det stödet kan han göra massor av arbete och potentiellt vinna matcher.

Brigitte

Utan sin bedövning har Brigitte tappat lite nytta i överföringen till Overwatch 2. Även om hon skulle älska att ha den för att ta sig an kraftfulla hjältar som Genji just nu, är hennes kit fortfarande bra. Det hon har förlorat i nytta, har hon vunnit i skada. Brigitte är en utmärkt partner för utsatta hjältar som Ana och Zenyatta.

Hon avskräcker hjältar som försöker ta sig in i backlinjen, och det är innan du kommer till hennes healing, vilket generellt är väldigt bra. Speciellt i slagsmålskomps kan hon göra mycket passiv healing för sitt team. Hon är ganska svag mot avståndshjältar, av vilka det finns flera kraftfulla för närvarande, så du måste vara försiktig och hantera din sköld något, men Brigitte kan vara ett utmärkt val i rätt situationer.

Moira

Moira är på en intressant plats i Overwatch 2. Om ditt lag spelar en bråkig komposition är hon möjligen ett av de bästa stöden när det gäller ren healing. Hon får också mycket mer värde i 5v5 genom att gå efter andra hjältar, eftersom hon är en av de bästa en-mot-en duellisterna i spelet. Det finns ett verkligt värde i att använda ”DPS Moira” i Overwatch 2.

Problemet med Moira just nu är att det kan vara svårt för henne att engagera sig i dyk eller verkligen gå offensivt. När hon inte längre har sin Fade-förmåga blir hon väldigt sårbar. Hon kämpar också för att läka från intervallet, åtminstone utan att använda sin Fade för att komma in, vilket innebär att massor av andra healers bara parar sig bättre med starka hjältar som Winston och Genji för närvarande. Som sagt, hon producerar fortfarande enorma mängder healing, och om du kan hitta rätt tidpunkter för att gå till attack kan det vara mycket värdefullt för ett team att säkra ett dödande. Se till att du gör det när du kan komma undan med det, istället för att överge din Tank för att dö medan du jagar eliminering.

Barmhärtighet

Just nu är Mercy förmodligen det svagaste övergripande stödet i Overwatch 2. Därmed inte sagt att hon är dålig, eftersom hon fortfarande kan vara ett bra val på slagfältet. Resurrect är kraftfullare i ett 5v5-format där dödar betyder mer. Hon är också, som alltid, en fantastisk partner med Pharah och Ashe. Om du är en bra Mercy-spelare kommer du fortfarande att göra ett bra jobb där ute.

Som sagt, med förlusten av en stridsvagn är siktlinjerna mer öppna och Mercy kan fångas ut ganska lätt till avståndsskador med mindre skydd. Du måste använda skyddet väl för att hålla dig vid liv och förbli frostig om du blir måltavla av flankerande hjältar. Hon kan inte heller producera mycket skada, vilket har mycket värde i 5v5, medan andra stöd kan. Hon kan arbeta, men hon har för närvarande några nackdelar och du måste arbeta för att få ut maximalt värde av henne.

Lämna ett svar