Bayonetta 3 är ett spel som tillhör genren actionäventyr. Spelet har fantastiska bilder och en engagerande handling, som sträcker sig från att kalla demoner till att döda fiender. Liksom många andra actionspel får spelaren även här en möjlighet att välja svårighetsgrad i början. Men är det möjligt att ändra svårighetsgraden senare i spelet? Svaret är ja’! Om du undrar över hur du ändrar svårighetsgrad i Bayonetta 3, då är du på rätt plats, eftersom vi är här med en guide som förklarar detsamma.

Hur ändrar man svårighetsgrad i Bayonetta 3?

Du måste välja en svårighetsnivå i Bayonetta 3 när du ska spela spelet för första gången. Där kommer du att få en uppmaning att välja svårighetsgrad enligt ditt val. Men det finns chanser att du senare kommer att inse att svårighetsgraden antingen är för lätt eller för svår för dig. Om du vill ändra svårighetsinställningarna kan du göra det genom att följa de givna stegen.

Medan du är i spelet måste du navigera till skärmen för kapitelval. När du har kommit dit måste du trycka på ’+’-tangenten på din Nintendo Switch. Att göra detta kommer att resultera i att en meny öppnas, där du får möjlighet att ändra svårighetsgraden för spelet. Du kan välja nivån i enlighet med detta, och sedan kommer det valda alternativet att avgöra svårighetsgraden av utmaningarna som du kommer att möta i spelet. Med tanke på alternativen angående tillgängligheten för de olika svårighetslägena som finns finns det 4 tillgängliga alternativ. Dessa är:

  • Casual Det här läget är det enklaste bland alla tillgängliga svårighetslägen. Detta är för de spelare som bara vill njuta av spelet och historien. Observera att dina poäng inte kommer att hitta en väg till rankingen i det här läget.
  • Standard Det här läget är något svårare än Casual. Tuffheten i utmaningarna här kommer att öka lite jämfört med Casual-läget.
  • Expert Spelare som anser sig vara riktigt bra spelare bör bara prova detta läge. I det här läget kommer fienderna att vara extremt hårda och det kommer inte att vara lätt alls att besegra.
  • Non-Stop Climax För att komma åt detta läge måste du först slutföra spelet en gång. Det finns inga villkor med tanke på i vilket svårighetsläge du behöver för att avsluta spelet. Du kan slå spelet med Casual svårighetsgrad till och med, och du kommer att få alternativet att välja ”Non-Stop Climax”-läget. Du kan välja det här alternativet genom att följa stegen som beskrivs ovan. Och som du redan har gissat kommer Non-Stop Climax-läget att hålla dig på kanten av dina säten, med sina extremt svåra fiender.


Lämna ett svar