Evil West tar konceptet av en superhjälte från vilda västern och gör det till verklighet. Flying Wild Hog frammanar en intressant version av American Frontier och skapar en fylld av dödliga vampyrer och vapendrabbade cowboys med blixthandskar. Premissen låter dum på pappret, men Evil West levererar ett spännande och engagerande äventyr med några av de bästa striderna som finns.

Bekämpa

Utan tvekan är den största delen av Evil West dess strid. Jesse Rentier är en av Rentier Institutes bästa agenter, och han känner verkligen för det. Beväpnad med olika vapen kan du närma dig strid på flera sätt och sömlöst växla mellan dem. Oavsett vilket vapen du använder känns varje dödande slag tillfredsställande, och avrättningarna visar upp brutaliteten i Jesses arsenal. Min personliga favorit var Rentier Gauntlet, ett enkelt men effektivt vapen som sätter upp olika kombinationer och finishers.

Fiendens variation i Evil West förstärker också det roliga i striden. Flera typer av svagare fiender och chefer gör att striden känns fräsch vid varje möte. När du går vidare genom spelet låser du upp förmåner och uppgraderingar som utökar dina alternativ. Varje kamp blir ett pussel med en distinkt utmaning och flera lösningar. Detta visas när en ny fiendetyp dyker upp, eller du får ett nytt vapen, eftersom handledningen blandas in i arenan.

Den ena delen av Evil Wests strid som kan förbättras är den svaga dodge-funktionen. Ofta skulle jag vara låst i en kombination eller avrättning men inte kunna smita i tid när en fiende slår mig. Men denna lätta kritik förbises lätt på grund av hur rolig Evil Wests kamp är. Dessutom blir behovet av att ducka nästan irrelevant utanför bossbråk bara på grund av hur flytande Jesse känner sig, speciellt när man använder Electric Dash.

Poäng: 5 stjärnor

Berättelse

Evil Wests historia är inget speciellt att skriva hem om, men den gör susen och lägger upp spelets premiss tillräckligt bra. Jesse Rentier är en agent för ett vampyrjaktssamhälle, och det mesta av spelet handlar om att besegra dessa varelser och upptäcka deras avsikter. Det som gör att Evil Wests historia sticker ut är att vi också ser vampyrernas perspektiv. De är ett rovdjur som kämpar mot utrotning i takt med att tekniken utvecklas mer och mer. Så på ett sätt kan man inte låta bli att tycka synd om den förmodade antagonisten.

Medan berättelsen är användbar och förflyttar saker och ting, lyser dialogen och karaktäriseringen starkare. Varje ögonblick med Jesse och Edgar understryker deras vänskap; oavsett om de bråkade mellan varandra eller levererade en sarkastisk one-liner, såg jag fram emot mellansekvenser där paret var på skärmen tillsammans. För det mesta var det i första hand karaktärerna jag gillade, inte själva historien. Dessa stack ut mer än den förutsägbara, förhastade och mestadels förglömliga berättelsen som inte fungerar så mycket mer än att ge dig en anledning att slå vampyrer i ansiktet.

Poäng: 4 stjärnor

Värld

Evil West levererar en vilda västern-värld som känns autentisk. Jag blir regelbundet nedsänkt när jag utforskar övergivna gruvschakt, vidsträckta raviner, västerländska städer och mer. Men Flying Wild Hog tar det här ett steg längre genom att ställa denna tråkiga, nedgångna värld tillsammans med avancerad teknologi, vilket nästan ger den en steampunk-estetik. Som ett resultat kändes varje miljö unik och stack ut, särskilt med tanke på mängden av westerntitlar vi har sett under 2022, från Weird West till Hard West 2 och nu Evil West.

Där Evil Wests värld kommer till kort är hur linjär den känns och bristen på interaktivitet. Varje nivå är en separat enhet där den enda riktiga kursen är att gå framåt. Det finns en handfull sidostigar att utforska, men var och en är inget annat än en kort promenad till ett samlarobjekt. Jag önskar att jag kunde gå vilse och fördjupa mig djupare i Evil Wests värld. Att lägga till mer utforskning eller tillåta dig att interagera med föremål, som att skjuta flaskor eller prata med NPC:erna du hittar i de civiliserade delarna av världen, skulle gå långt mot att förbättra atmosfären. Evil West behöver inte gå en helt öppen värld, men dess nivåer kunde ha öppnat upp mer.

Poäng: 4 stjärnor

Ljud/ljudspår

Evil West låter bara bra. Från soundtracket till miljön, varje spår och ljudsignal förhöjer stämningen. Oavsett om du bara går genom en av Evil Wests många nivåer eller bekämpar horder av odöda, drar ljudet dig in i världen och action. Den kombinerar västerländska vibbar med något av det övernaturliga för att skapa ett unikt ljud som kräver din uppmärksamhet. Hörlurar är ett måste bara för att de låter dig njuta av hela hörselupplevelsen.

Det är inte bara musiken som fungerar Flying Wild Hog har spikat ljuddesignen, från det klirrande av kulorna när du går till pumpande vampyrer fulla av bly. Varje påverkan av Rentier Gauntlet på odöda kött ger den en köttig och slagkraftig känsla. Jag älskade särskilt ljudet av att elektrocutera en fiende och sedan snabbt slå dem till en blodig massa. Jesse kommenterar till och med under hela kampen, både klagande när han blir träffad eller avfyrar en kvick replik när han avslutar en fiende.

Poäng: 5 stjärnor

Omdöme Ett underbart actionäventyr

Evil Wests element möts för att skapa den perfekta westernstommen. Du känner dig kraftfull, särskilt som människa som ställs inför övernaturliga monster. Handlingen börjar redan från början av Evil West och släpper inte. Vad som initialt kan tyckas vara en en-nots visceral upplevelse visar sig vara en helt vild åktur. Evil West är ett nästan perfekt utförande med bara några få brister och har lätt blivit en av mina favorittitlar 2022.

Vi fick den här koden från Focus Entertainment för granskning.

För mer information om Evil West, kolla in Alla Evil West-förbeställningsbonusar Skins, vapen och mer och Kommer Evil West till konsoler? på Volsiz.

Lämna ett svar