False Dragon är en av de svåraste titan-pokémonerna som du måste bekämpa i Path of Legends-historien i Pokemon Scarlet & Violet. Som alla andra titan-pokémoner måste du känna till pokémonens svagheter för att ha bättre odds på att besegra den. Den här artikeln är skriven specifikt med det syftet i åtanke som hjälper dig att välja rätt strategi och pokemontyper för att slå den. Fortsätt läsa artikeln för att veta hur man fångar och besegrar False Dragon Titan Dodonzo i Pokemon Scarlet & Violet.

Hur man besegrar False Dragon Dodonzo i Pokemon Scarlet & Violet?

Om du har besegrat de tidigare fyra titan Pokémon, borde False Dragon Dodonzo inte vara så svårt. Du kan hitta dess lya genom att gå norr om Medali. Efter det, utforska Casseroya Lake och nå ön mot öster. Nu, för att starta striden, måste du interagera med en lite större Tatsugiri (nära den nordöstra sidan), en liten fiskliknande pokemon. Hur som helst, detta säger sig självt att du måste höja din Pokémon i nivå innan kampen för att ha en chans mot Titan-pokémon.

Se också till att fylla på med helande föremål eftersom du behöver massor av dem för att överleva de tre faserna som striden kommer att äga rum i. Till skillnad från andra titan-pokemon behöver du pokemon på nivå 55 eller mer i ditt sällskap att slå denna Titan. Dodonzos drakliknande attacker ger en rejäl kraft och Mimikyu är den perfekta spöke-/älvliknande pokemonen för att motverka det. Detta beror på att Mimikyu är immun mot drag av draktyp. Du måste använda starka spöken/älvor attacker mot Titan, och du kommer att kunna besegra den. Några andra pokemon är också effektiva mot det, och vi har listat dem nedan-

  • Meowscara
  • Gyarados
  • Azumarill

När du väl besegrat Dodonzo och Tatsugiri för gott, kommer du att låsa upp klättringsläget för ditt Koraidon/Miraidon-fäste. Hur som helst, om du vill fånga denna pokemon måste du besöka området där det första mötet ägde rum igen. Detta beror på att du inte kan fånga Titan-pokémon vid det första mötet. Så när du väl når området hittar du Tatsugiri, så börja striden och se till att ta med tillräckligt många Greatballs/Ultraballs för att fånga den.

Vi hoppas att du tyckte om att läsa den här artikeln. Håll ögonen öppna för fler uppdateringar om Pokemon Scarlet & Violet, guider, nyheter och mer på Volsiz.

Lämna ett svar