Det kan vara ganska spännande att fånga en Pokémon på hög nivå, speciellt om du är i de tidiga delarna av spelet. Det kan kännas som att du äntligen har fångat ditt ess i hålet, den enda Pokémon som kommer att eskortera dig till Elite Four på rekordtid. Insatserna är höga och du försöker vända striden genom att sätta in din överväldigade Pokémon, men din älskade Umbreon vägrar att lyda. Detta kan vara irriterande, men oroa dig inte, för vi är här för att förklara varför din Pokémon inte kommer att lyda.

Varför går min Pokémon runt?

När en Pokémon vägrar att lyda betyder det att du inte har tillräckligt med gymmärken för att kontrollera den ordentligt. Du kommer främst att se detta beteende i Pokémon på hög nivå, särskilt de som är drastiskt högre än resten av ditt sällskap. Även om de ibland följer efter, är de olydiga oftare än inte. För att lösa det här problemet måste du samla in fler gymmärken.

Mängden Gym-märken du har korrelerar direkt med de Pokémon du kan kontrollera ordentligt. När du har samlat ett Gym Badge kan du befalla Pokémon upp till nivå 25. Efter att du har förvärvat två Gym Badges kan du framgångsrikt beställa Pokémon upp till nivå 30. Denna nivåkonvention fortsätter var femte nivå, upp till sju Gym Badges. När du väl har åtta gymmärken kan du kontrollera Pokémon på vilken nivå som helst och bör inte stöta på problem med olydnad. Den här mekanikern hindrar spelare från att ta sig igenom spelet med en Pokémon på hög nivå, vilket gör att alla tränare får en jämn spelplan.

För fler Pokémon Scarlet & Violet-guider, kom och kolla in Hur man får bladstenar i Pokémon Scarlet & Violet här på Volsiz.

Lämna ett svar