Det finns ett antal Grass-typ Pokemon i Pokemon Scarlet & Violet. På samma sätt har varje Pokémon sin egen unika statistik såväl som förmågor. Om du letar efter de bästa du kan fånga har du kommit till rätt ställe. Den här artikeln handlar därför om Topp 5 & Bästa Bug Type Pokémon i Pokemon Scarlet & Violet.

Pokemon Scarlet & Violet (SV): Topp 5 & Bästa Bug Type Pokemon List

1) Slither Wing

Slither Wing är en Bug/Fighting-typ Pokemon (Paradox) i Pokemon Scarlet och Violet. Likaså är det en av Bug-typ Pokémon med den bästa statistiken. Den tillhör den oupptäckta ägggruppen och har inga andra utvecklade former. Här är dess statistik:

 • HP 85
 • Attack Stat 135
 • Försvarsstatistik 79
 • Special Attack Stat 85
 • Specialförsvar 105
 • Hastighet 81

2) Vulkan

Volcarona är en Bug/Fire-typ Pokemon i spelet. Larvesta utvecklas till Volcarona vid Lv. 59. Här är dess statistik:

 • HP 85
 • Attack Stat 60
 • Försvarsstatistik 65
 • Special Attack Stat 135
 • Specialförsvar 105
 • Hastighet 100

3) Heracross

Heracross är en Pokémon av Bug/Fighting-typ. Den har inga utvecklingar och är i Bug Egg Group. Heracross har en Guts-förmåga som ökar dess Attack med 50 % när den har ett statustillstånd. Här är dess statistik:

 • HP 80
 • Attack Stat 125
 • Försvarsstatistik 75
 • Special Attack Stat 40
 • Specialförsvar 95
 • Hastighet 85

4) Scizor

Scizor är en Pokémon av Bug/Stål-typ. På samma sätt utvecklas den från Scyther när du byter den medan du håller i en Metal Coat. Scizor har en teknikerförmåga som ökar skadan av sina drag med en baskraft på mindre än 60 med 50 %. Här är dess statistik:

 • HP 70
 • Attack Stat 130
 • Försvarsstatistik 100
 • Special Attack Stat 55
 • Specialförsvar 80
 • Hastighet 65

5) Frosmoth

Frosmoth är en Bug/Ice-typ Pokemon som utvecklas från Snom när du går upp i nivå med en vänskap på hög nivå på natten. Den har en Shield Dust-förmåga som blockerar ytterligare effekter av attacker den tar emot. Här är dess statistik:

 • HP 70
 • Attack Stat 65
 • Försvarsstatistik 60
 • Special Attack Stat 125
 • Specialförsvar 90
 • Hastighet 65

Detta var en artikel om några av de bästa bugg-typ Pokémon i Pokemon Scarlet och Violet. Utöver den här artikeln kan du även kolla in andra artiklar om spelet genom att följa Volsiz.

Lämna ett svar