Det finns ett antal Pokemons av vattentyp som du kan hitta i Pokemon Scarlet och Violet. Likaså kan det vara svårt att räkna ut vilka som är bäst att fånga. Men statistik, såväl som förmågor, kan vara användbara verktyg för att bestämma de bästa. Den här artikeln handlar därför om Topp 5 & Bästa Pokémon av vattentyp i Pokemon Scarlet & Violet.

Pokémon Scarlet & Violet (SV): Topp 5 & Bästa Pokémonlistan för vattentyp

1) Järnpaket

Iron Bundle är en paradoxpokemon av is/vattentyp i Pokemon Scarlet och Violet. Den har för närvarande inga utvecklingar. Den har en Quark Drive-förmåga som ökar sin mest skickliga statistik på elektrisk terräng eller när du håller Booster Energy. Här är dess statistik:

 • HP 56
 • Attack Stat 80
 • Försvarsstatistik 114
 • Special Attack Stat 124
 • Specialförsvar 60
 • Hastighet 136

2) Gyarados

Gyarados är en Pokémon av vatten/flygande typ som utvecklas från Magikarp på nivå 20. Den har en skrämmande förmåga som sänker motståndarens attack med ett steg. Här är dess statistik:

 • HP 95
 • Attack Stat 125
 • Försvarsstatistik 79
 • Special Attack Stat 60
 • Specialförsvar 100
 • Hastighet 81

3) Dondos

Dondozo är en Pokemon av vattentyp i Pokemon Scarlet och Violet som inte har någon utveckling. Den har förmågan Unaware som gör att den kan ignorera motståndarens statistikförändringar vid attack. Här är dess statistik:

 • HP 150
 • Attack Stat 100
 • Försvarsstatistik 115
 • Special Attack Stat 65
 • Specialförsvar 65
 • Hastighet 35

4) Quaquaval

Quaquaval är en Pokémon av vatten/stridstyp som utvecklas från Quaxwell på nivå 36. Den har en Torrent-förmåga som ökar skadan på rörelser av vattentyp med 50 % när dess HP är låg. Här är dess statistik:

 • HP 85
 • Attack Stat 120
 • Försvarsstatistik 80
 • Special Attack Stat 85
 • Specialförsvar 75
 • Hastighet 85

5) Cloyster

Cloyster är en vatten/is-typ Pokemon som utvecklas från Shellder med en vattensten. Den har en Shell Armor som skyddar den från kritiska träffar. Här är dess statistik:

 • HP 50
 • Attack Stat 95
 • Försvarsstatistik 180
 • Special Attack Stat 85
 • Specialförsvar 45
 • Hastighet 70

Så nu vet du vilken vattentyp pokemon du ska leta efter för att få bästa resultat. Med någon av ovanstående 5 pokémon kommer du att kunna decimera dina motståndare som är svaga mot drag av vattentyp. Det här var en artikel om de bästa såväl som topp 5 vatten-typ Pokémon i Pokemon Scarlet och Violet. Du kan också kolla in en annan artikel om spelet genom att följa Volsiz.

Lämna ett svar