Genom att gå med i Valheim Public Test Server kan du utforska Mistlands-uppdateringen före det officiella releasedatumet. Eftersom du inte bara kan öppna spelet och dyka in, kan det verka lite knepigt att komma in i Valheim Public Test till en början. Men oroa dig inte; oavsett vilken plattform du är på, Steam eller Game Pass, kan alla som äger spelet komma åt det offentliga testet.

Så om du inte kan vänta med att se vad som är nytt, så här går du in på Valheims testservrar och provar Valheim Mistlands-uppdateringen.

Hur man går med i Valheim Public Test Server

Innan du går med i Valheim Public Test finns det några saker att tänka på. Först och främst, se upp att detta är ett test, som är tänkt att lokalisera potentiella problem. Med andra ord kan din pre-release Mistlands-upplevelse vara lite av en ojämn resa.

För det andra, som utvecklarna nämnde i sitt Mistlands Test Server-meddelande: se till att göra en säkerhetskopia innan du går med i det offentliga testet! Allt du behöver göra är att öppna dina Valheim-spelfiler och göra kopior av mapparna ”världar” och ”karaktärer”.

Slutligen kanske du undrar hur du ändrar tillbaka till den ”normala” versionen av Valheim när Mistlands-uppdateringen officiellt släpps. För steam-versionen, följ samma steg som beskrivs nedan, men välj ’ingen’ istället för ’public beta’ i Betas-menyn. För Game Pass-spelare, klicka på Valheim i Xbox Insider Hub, välj ”hantera” och sedan ”lämna förhandsgranskning”.

Gå med i Valheim Public Test Server på Steam

För att gå med i Valheim Public Test Server på steam måste du gå till inställningar och använda en kod för att få den offentliga testversionen av spelet. Här är vad som krävs:

  • Steg ett: öppna steam-appen, öppna Valheim-sidan och klicka på inställningsikonen.
  • Steg två: i rullgardinsmenyn klickar du på ”egenskaper”.
  • Steg tre: klicka på ”betas”-fliken och använd koden ”yesimadebackups”. Du kan nu välja den offentliga testversionen i menyn ovan.
  • Steg fyra: ladda ner Public Test-versionen av Valheim (startar automatiskt efter steg tre).

Gå med i Valheim Public Test Server på Game Pass

För att gå med i Valheim Public Test Server på Game Pass måste du använda Xbox Insider-programmet. Du behöver inte registrera dig för någonting; Game Pass-prenumerationen ger dig omedelbar tillgång till Valheim Test Server. Allt du behöver göra är att ladda ner en separat app i Microsoft Store. Här är en steg-för-steg-guide:

  • Steg ett: öppna Microsoft Store och sök efter appen ”Xbox Insider Hub”. Alternativt, öppna Xbox Game Pass-appen, klicka på din profil (övre vänstra hörnet) och välj ”Xbox Insider Program” i rullgardinsmenyn. Tillåt appen att öppna Microsoft Store.
  • Steg två: ladda ner Xbox Insider-appen.
  • Steg tre: öppna appen och klicka på ”förhandsgranskningar” till vänster. Klicka sedan på Valheim i listan.
  • Steg fyra: godkänn att installera den offentliga testversionen av Valheim i popup-fönstret. När nedladdningen är klar, starta om enheten innan du öppnar spelet (detta rekommenderas).

Och det är allt. Om du öppnar spelet kommer huvudmenyn att visa ordet ’Mistlands’. Låt oss gå och hitta några nya dimmiga länder!

Hur man kommer åt Valheim Mistlands testversion

Nu när vi vet hur vi går med i Valheims Public Test Server är vi nästan (nästan!) redo att gå in i Mistlands. Några fler saker att tänka på: du kan komma in i Mistlands med en befintlig karaktär, vilket utan tvekan sparar mycket tid, och du kan hitta denna nya biom i en av dina befintliga världar.

Nya Mistlands-områden kan dock bara leka i oupptäckta regioner. Om du redan har utforskat en befintlig värld, inklusive den tomma Mistlands ”filler”-biomen, måste du skapa en ny.

Lämna ett svar