Om du möter en Pokémon-tränare eller gymledare vars specialitet är Pokémon av vatten eller flygande typ, kanske du vill förbereda din Pokémon-uppställning som består av de bästa Pokémonerna av elektrisk typ. Tja, om du ställer upp din sida med några bästa elektriska Pokémoner kommer du att få ett övertag i sådana slagsmål i Pokemon Scarlet och Violet. I den här artikeln har vi inkluderat de 5 bästa elektriska Pokémonerna som du måste hålla ögonen på. Att ha dessa Pokémon i din armé kommer definitivt att öka dina chanser att vinna strider. Fortsätt läsa för att veta allt om detta ämne.

Topp 5 elektriska Pokémon i Pokemon Scarlet & Violet

Här är listan över topp 5 och bästa elektriska Pokémon i Pokemon Scarlet and Violet-spelet, baserat på deras statistik:

1) Miraidon (elektrisk/draketyp)

Miraidon är rankad som nummer 1 i denna lista. Det är den nya legendariska Pokémon som introduceras genom Pokemon Scarlet and Violet-spelet och är ganska användbar på många sätt. Förutom att vara dödlig i strider, hjälper Miraidon också spelaren att glida, simma och korsa terrängen i Paldean-regionen. Dess statistik är följande:

 • HP-100
 • Attack-85
 • Försvar-100
 • Specialattack-135
 • Special Defense-115
 • Hastighet-135

2) Sandy Shocks (Scarlet) (elektrisk/marktyp)

Sandy Shocks är en fantastisk pokemon men är exklusiv för Pokemon Scarlet. Denna Pokémon tar inte hänsyn till några utvecklingar i spelet och dess speciella attack och hastighet kan vara fruktbar i strider. Här är den övergripande statistiken:

 • HP-85
 • Attack-81
 • Försvar-97
 • Specialattack-121
 • Special Defense-85
 • Hastighet-101

3) Järnhänder (violett) (strids-/elektrisk typ)

Iron Hands Pokémon kan bara hittas i Pokemon Violet-spelet. Denna Pokémons HP, normala attack och normala försvar kan visa sig vara stora tillgångar när de tas in i räder. Å andra sidan måste du justera med dess specialattack, specialförsvar och hastighetsstatistik.

 • HP-154
 • Attack-140
 • Försvar-108
 • Specialattack-50
 • Specialförsvar-68
 • Hastighet-50

4) Järntörnar (violetta) (sten/elektrisk typ)

Precis som Iron Hands är denna Pokémon också exklusiv för Pokemon Violet-spelet. Med ”Quark Drive” som sin primära förmåga är denna Pokémon bland de som har bra attackstatistik i Electric Type-listan.

 • HP-100
 • Attack-134
 • Försvar-110
 • Specialattack-70
 • Special Defense-84
 • Hastighet-72

5) Magnezon (elektrisk/ståltyp)

Sist men inte minst, Magnezone är resultatet av Magnetons evolution. Det är en annan fantastisk Pokémon av elektrisk typ med förmågor som Magnet Pull, Sturdy och Analytic (Hidden). Om du vill ha en balanserad kandidat av Electric-typ i din lineup, är Magnezone den du ska satsa på.

 • HP-70
 • Attack-70
 • Försvar-115
 • Specialattack-130
 • Special Defense-90
 • Hastighet-60

Så dessa var alla de fem bästa elektriska Pokémonerna i Pokemon Scarlet and Violet-spelet. Om du tyckte att den här artikeln var användbar, dela den med dina vänner.

Relaterat: Pokemon Scarlet & Violet (SV): How to Get & Catch Paradox Salamence (Roaring Moon)

Lämna ett svar