Nästan alla Pokemon Scarlet och Violet-spelare skulle vilja lägga till de bästa Poison Pokémonerna till sin lineup så att de enkelt kan tackla gräs- och fe-typer på andra sidan. Men eftersom många nya Pokemon introduceras i Pokémon Scarlet och Violet, är många spelare förvirrade över vilken Pokémon av typen Pokémon de måste välja. Om du också undrar vilka Poison Type Pokémon som är bäst i Pokemon Scarlet och Violet, måste du fortsätta läsa den här guiden till slutet.

Bästa Pokémon av typen Pokémon i Pokemon Scarlet och Violet

Som nämnts ovan är Poison Type mycket effektiv mot Grass eller Fairy-typ Pokemon. Här är de 5 bästa Pokémonerna som du måste ha ögonen på i Pokemon Scarlet and Violet:

1) Järnmal (gift/brandtyp)

Iron Moth är en av de bästa Fire Type-pokémonerna samt bra Poison Type. Det är exklusivt för Pokemon Violet från och med nu och är extraordinärt med sina specialangrepp, specialförsvar och hastighetsförmågor. Här är den övergripande statistiken:

 • HP: 80
 • Attack: 70
 • Försvar: 60
 • Specialattack: 140
 • Specialförsvar: 110
 • Hastighet: 110

2) Glimmora (sten/gifttyp)

Denna Rock/Poison Type Pokémon är utvecklad från Glimmet. Den har fått betyget #2 i den här listan på grund av dess genomsnittliga försvar och exceptionella Special Attack-förmågor. Här är den övergripande statistiken:

 • HP: 83
 • Attack: 55
 • Försvar: 90
 • Specialattack: 130
 • Specialförsvar: 81
 • Hastighet: 86

3) Toxricitet (elektrisk/gifttyp)

Toxtricity är en av de bästa gifttyperna i spelet. Denna varelse finns i två varianter, dvs Low Key Form och Amped Form. Den enda skillnaden mellan dessa två varianter är deras natur. Dessutom förblir den övergripande statistiken för båda dessa former densamma:

 • HP: 75
 • Attack: 98
 • Försvar: 70
 • Specialattack: 114
 • Specialförsvar: 70
 • Hastighet: 75

4) Gengar (spöke/gifttyp)

Gengar har tagit sig till topp 5 på Poison Type Pokémon-listan bara på grund av sin höga statistik för Special Attack. Gengars höga hastighet och skadehanteringsförmåga kan slå dina motståndare fullständigt. Här är den övergripande statistiken:

 • HP: 60
 • Attack: 65
 • Försvar: 60
 • Specialattack: 130
 • Specialförsvar: 75
 • Hastighet: 110

5) Muk (gifttyp)

Om du vill uppfylla alla aspekter och vill ha en fin och balanserad Pokémon av Poison Type i ditt lag, då är Muk den du ska satsa på. Muk har en balanserad statistik för HP, Attack och Special Defense medan den saknar Speed:

 • HP: 105
 • Attack: 105
 • Försvar: 75
 • Specialattack: 65
 • Specialförsvar: 100
 • Hastighet: 50

Så, det här är de 5 bästa Pokémonerna att gå efter i Pokemon SV. Om du tyckte att den här artikeln var användbar, dela den med dina vänner.

Relaterat: Pokemon Scarlet & Violet (SV): Topp 5 & Bästa stridstyp Pokemon Lista

Lämna ett svar