Att skaffa fler Shiny Pokémon i Pokémon Scarlet and Violet är något lättare för spelare att göra, jämfört med många tidigare spel i Pokémon-serien. Den största svårigheten är att öka sannolikheten för att de kommer att leka i första hand. Spelare kommer att behöva följa den nya Shiny-jaktmekaniken för Scarlet och Violet och förbättra sina chanser med nödvändiga varor som Shiny Charm för att exakt leta efter speciella arter av Shiny Pokémon.

Att hitta en Shiny är alltid kul, vissa spelare kan spendera timmar eller till och med dagar med att odla sin favorit Pokémon i Pokémon Scarlet and Violet. Det finns sätt att förbättra chanserna, eller odla mer effektivt, för dessa Pokémon med olika färgscheman. Det är inte vanligt att se dessa i naturen eftersom endast 1 av 4 096 Pokémon är glänsande. En helt ny mekanism för att fånga glänsande varelser samt några gamla mekaniker finns i Scarlet och Violet.

Massutbrott

Slumpmässiga massutbrott av en viss Pokémon-art kommer att dyka upp på kartan i Scarlet and Violet, vilket gör att spelare kan åka dit och hitta mycket av just den arten. Emblemet för den Pokémon med en färgglad virvel bakom sig representerar ett utbrott. Glänsande möjligheter ökar genom att eliminera en specifik mängd av den Pokémon under ett utbrott.

Glänsande charm och gnistrande kraft

Grundoddsen för att fånga en Shiny är 1 på 1 365 med Shiny Charm. Spelare måste avsluta sin Pokedex för att hitta Pokemon Scarlet och Violet Shiny Charm. För att maxa det fullt ut måste spelare skaffa sig alla legendariska, versionsexklusiva och evolutioner. Efter att ha avslutat spelet kommer spelarna också att kunna göra ”Sparkling Power”-mackor. Spelare kan skapa smörgåsar som ökar ”Sparkling Power” hos vissa Pokémon genom att använda Herba Mystica som är tillgängliga som ett pris för att besegra 5-stjärniga raids.

Masuda-metoden

När kompatibla arter kombineras, möjliggör Pokémon Picnic förvärv av ägg. Att göra olika smörgåsar med picknicken som ökar avel och glänsande priser kommer att påverka dessa ägg. Spelare kommer att kombinera två kompatibla Pokémon från olika språkbaserade spel. Blanka ägg är mer benägna att produceras av dessa Pokémon. Denna andel av glänsande ägg i Scarlet och Violet är något lägre i avsaknad av en Shiny Charm, men oddsen är 1/512 med en. Genom att använda en kombination av alla dessa tekniker kan spelare maximera sina chanser att stöta på Shiny Pokémon i Pokémon Scarlet and Violet.

Lämna ett svar