Glänsande Pokémon är en av de mest sällsynta sevärdheterna i Pokémon-serien, men spelare har kommit på olika sätt att öka oddsen för att få en glänsande Pokémon. En metod kallas Masuda-metoden, som kräver att man skaffar en utländsk Pokémon, vanligtvis en Ditto. Detta kan få dig att undra hur du skaffar en främmande Ditto i Pokémon Scarlet and Violet.

Hur man får en främmande Ditto för glänsande avel i Pokémon Scarlet & Violet

För att få ett annat språk Ditto för glänsande avel, måste du använda handelskoder under Link Trading. Handelskoden för utländsk Ditto är 4448-4448. När du gör den här affären måste du handla en egen dito; annars kommer den andra spelaren sannolikt att avbryta affären. Så se till att du fångar en dito för att slutföra denna handel och få en utländsk dito.

Hur man föder upp en glänsande Pokémon med en främmande dito i Pokémon Scarlet and Violet

När du har en främmande Ditton i Pokémon Scarlet och Violet, kommer du att kunna börja avla för glänsande Pokémon med Masuda-metoden. För att göra detta, placera den utländska Ditto i ditt sällskap och den Pokémon du vill föda upp lägg alla andra Pokémon i din låda. Sedan måste du starta en picknick. Vi rekommenderar att laga en smörgås som ökar äggkraften, som syltsmörgåsen.

När du har gjort smörgåsen kan du helt enkelt ställa ner din Switch och vänta. Kontrollera korgen på marken med jämna mellanrum för att samla upp äggen. Korgen rymmer bara högst tio ägg åt gången. Efter att ha samlat det antal ägg du vill ha, placera en Pokémon med Flame Body i ditt sällskap tillsammans med äggen. Åk runt på Koraidon eller Miraidon för att snabbt kläcka äggen, ersätt alla som kläcks med fler. Det tog oss cirka 130 ägg att kläcka en glänsande Frigibax med denna metod.

Vad är Masuda-metoden i Pokémon Scarlet and Violet?

Masuda-metoden hänvisar till en in-game-metod i Pokémon-serien som fick sitt namn efter Junichi Masuda, en Game Freak-regissör som beskrev metoden i ett blogginlägg. Metoden går ut på att använda en främmande Pokémon i avel, vilket kommer att minska oddsen för att få en glänsande Pokémon från 1/4096 till 1/683. Detta minskar avsevärt den tid det tar att få en glänsande Pokémon.

En sak att notera är att du förmodligen fortfarande kommer att behöva spendera ganska lång tid på att kläcka ägg för att få en glänsande Pokémon. Som nämnts ovan tog det oss 130 ägg att kläcka en glänsande, men vissa spelare kan se en glänsande Pokémon efter att färre eller fler ägg har kläckts. Vi rekommenderar att du använder den här metoden i bakgrunden medan du gör andra saker för att göra det roligare.

För mer information om Pokémon Scarlet och Violet, kolla in Pokémon Scarlet & Violet Breeding Guide och Kan du få en Shiny Starter Pokémon i Pokémon Scarlet & Violet? på Volsiz.

Lämna ett svar