Pokemon Scarlet och Violet har introducerat oss för några bedårande nya vänner, inklusive Smoliv och Dolliv. I den här guiden kommer vi att berätta för dig alla steg du behöver för att utveckla dina nya olivformade kompisar.

Som tur är för spelarna hemma är kraven för denna utveckling ganska enkla.

Som vi alla vet kan vissa evolutioner vara knepiga och lite jobbiga, men för det mesta är många av dem ganska lättsamma. Det inkluderar den här.

Här är stegen du behöver för att utveckla Smoliv till Dolliv och Dolliv till Arboliva.

Seek Your Treasure! | Pokémon Scarlet & Pokémon Violet

Var hittar du Smoliv

Smoliv är en av de minsta Pokémonerna i Scarlet och Violet, så den är notoriskt svår att upptäcka.

Gå till platserna på kartan nedan och håll ögonen öppna om du vill hitta en:

Smoliv Pokedex Plats

Hur man utvecklar Smoliv

För att utveckla Smoliv, kommer du att vilja sätta dem i ditt parti. Detta beror på att det finns ett enkelt steg för att utveckla dem: att höja dem. Liksom de senaste Pokemon-spelen är XP-delning på i Pokemon Scarlet och Violet.

Så, beroende på om du vill använda dem som din skadehandlare, eller låta dem luta sig tillbaka och koppla av i festen och njuta av XP. Du kommer att vilja höja dem till nivå 25 för att få dem att utvecklas till Dolliv.

Om du vill hoppa över grinden till nivå 25 och spara dina EXP-godisar, leker Dolliv i det vilda.

Du kan hitta alla dess Pokemon Scarlet och Violet spawn-platser på kartan nedan:

dolliv pokedex plats

Hur man utvecklar Dolliv till Arboliva

För att utveckla Dolliv kommer du lika gärna att vilja behålla dem i ditt sällskap. XP-andelsregeln gäller fortfarande, och att höja dem är nyckeln till att utveckla dem. Så fortsätt göra vad du än gör, oavsett om det är att slåss med dem eller låta dem sola och växa till det olivträd de förtjänar att vara. Fortsätt göra detta tills din Doliv når nivå 35 och de kommer att utvecklas till Arboliva. Ser ut att vara en ganska kraftfull Pokémon också!

Njut av ditt nya olivträd, och nu är du ett steg närmare att slutföra din Pokedex och vara det allra bästa som ingen någonsin var.

 

Lämna ett svar